gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10’da Resimli Parola Nasıl Kullanılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-hero-desktop-image-behind-the-scenes.jpg

Windows-10-upgrade.png


Resimli parola kullanarak klavyenize dokunmadan güvenli bir şekilde oturum açabilirsiniz.

Windows kullanıcıları için yıllardır oturum açmak için öncelikle ufak bir kutucuğa parola girmek gerekiyordu. Ardından Microsoft PIN desteğini sundu ve yeni bir şifreleme yöntemi ile tanıştık. Ancak oturum açma alternatifleri bunlarla sınırlı değil. Çoğu kullanıcının varlığından bile haberdar olmadığı resimli parola, hem güvenli bir oturum açma seçeneği sunuyor, hem de yıllardır bizimle olan kutucuğu yok sayıyor.
Resimli parolanın temel mantığı, kullanıcının seçtiği bir görsel üzerine yapılan üç fare hareketi ile oturum açmak. Bu fare hareketleri daire, düz çizgi veya nokta olabilir. Görsel ve fare hareketleri kaydedildikten sonra oturum açma ekranında seçtiğiniz görsel görünecektir. Önceden kaydettiğiniz fare hareketlerini, görselin ilgili bölümünde kullandığınız zaman da oturum açılacaktır.
Eğer kafanız karıştıysa adım adım anlatalım. Öncelikle Başlat>Ayarlar>Hesaplar yoluyla kullanıcı hesapları menüsüne girin. Menüde bulunan Oturum açma seçeneklerine tıklayın ve Resimli parola sekmesinin altında bulunan Ekle butonuna tıklayın.

Windows-10-upgrade.png

resimli-parola-1-620x480.jpg

Windows sizden güvenlik amacıyla parolanızı girmenizi isteyecektir. Parolanızı girin ve onaylayın.
resimli-parola-2-640x348.jpg

Resimli parola sihirbazı ile karşılaşacaksınız. Sol tarafta bulunan Resim seçin seçeneğine tıklayıp oturum açma ekranında görmek istediğiniz görseli seçin.
resimli-parola-3-640x453.jpg

Görseli seçtikten sonra sizden üç adet fare hareketi istenecek. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, hangi hareketi görselin neresine uyguladığınız. Hareketleri girdiğiniz sırayı ve görseldeki konumunu unutmayın, zira oturum açarken aynı sırayı kullanacaksınız.
resimli-parola-4-640x298.jpg

Hareketleri girdikten sonra sizden işlemi tekrarlamanız istenecek. İlk sefer girdiğiniz hareketleri aynı sıra ve aynı konum ile yeniden girin. Eğer girdiğiniz sıra veya konumda bir hata yoksa sihirbaz başarıyla tamamlanacaktır.
resimli-parola-5-640x322.jpg

Artık Windows oturumunuzu açarken parola ve PIN’in yanı sıra resimli parola alternatifiniz de olacaktır. Resimli parolayı oluştururken uyguladığınız hareketleri aynı sıra ve konumla oturum açma ekranına girerek oturum açabilirsiniz.

windows-10-hero-desktop-image-behind-the-scenes.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst