gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10’da Web Siteleri Başlat Menüsüne Nasıl Eklenir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Sık kullandığınız web sitelerini Windows 10 altında hızlı erişim için Başlat menüsüne eklemeniz mümkündür.

Her kullanıcının gündelik ziyaret ettiği web siteleri vardır. Sosyal medya, bankalar, forumlar, haber siteleri gibi sıkça ziyaret edilen web siteleri için çoğu tarayıcı sık kullanılanlar tarzı bir özellik sunuyor. Elbette bunun için önce tarayıcıyı açmanız gerekiyor.
Hazır Windows 10 ile birlikte Başlat menüsü dönmüşken, kullanıcıların bir diğer ziyaret merkezi olan bu menüye sıkça kullanılan web sitelerinin nasıl eklenebileceğini anlatalım. Bu işlemi yapmanın iki yolu mevcut. İlk yol Edge tarayıcı üzerinden gerçekleştiriliyor ve oldukça kolay.
Edge tarayıcıyı açarak Başlat menüsüne eklemek istediğiniz web sitesini açın ve sağ üstte bulunan üç nokta simgeli Diğer Eylemler listesinden Başlangıç ekranına sabitle seçeneğine tıklayın. Bir onay kutusu belirecek ve siz onayladıktan sonra seçtiğiniz web sitesi Başlat menüsüne eklenecektir.
en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM2-mnco.jpg

Bu yöntem oldukça kolay olsa da, büyük bir dezavantajı mevcut. Bu yöntemle Başlat menüsüne eklediğiniz web sitesine tıkladığınızda, sayfa Edge tarayıcı üzerinde açılıyor. İşlem kolay olsa da, Edge tarayıcıyı tercih etmeyen kullanıcılar için avantajlı değil. Bu aşamada, biraz daha zahmetli ancak daha özgür olan ikinci yöntem devreye giriyor.


Edge kullanmayanlar ise Internet Explorer, Mozilla Firefox veya Google Chrome üzerinden aynı işlemi farklı yöntemlerle gerçekleştirebilir. IE kullanıcıları, istedikleri web sitesinin herhangi bir boş yerine sağ tıklayıp Kısayol oluştur seçeneğine tıklayarak, Chrome ve Firefox kullanıcıları ise web sitesinin linkini masaüstüne sürükleyerek istenen web sitesinin kısayolunu oluşturmalı.
windows-10-demo-site-600x322.jpg

Şimdi Windows tuşu + R kombinasyonunu kullanarak Çalıştır penceresini açın ve shell:programs komutunu girin. Karşınıza Başlat menüsünün programlarının yer aldığı klasör çıkacaktır. Masaüstündeki web sitesi kısayolunu kopyalayıp bu klasörün ana dizinine yapıştırın.
09-30keeporganized_web.jpg

Bu işlemden sonra web siteniz Başlat menüsüne eklenecek ancak Tüm Uygulamalar listesinde gizlenecektir. Websitesini ön plana çıkarmak için bu listede web sitesini bulun ve sağ taraftaki canlı kutucukların yanına sürükleyip bırakın. Artık bu işlemi kullanarak dilediğiniz web sitesine Başlat menüsünden erişebilirsiniz.
WIP_Windows10_laptop.png

Son olarak, Chrome ve Firefox kullanılarak elde edilen bazı kısayollar düzgün simgeye sahip olmayabilir. Internet Explorer’ın bu konuda daha isabetli olduğunu belirtelim.
Windows-10-set-Firefox-default.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst