gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10’da WiFi Sorunu ve Çözümü

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


win10-wifi-sorunu-manset_640x360.png


Windows 10’da Hatalar Çıkmaya Başladı

Gelişen teknolojideki işletim sisteminin yeni versionu Windows 10 kullanılmaya başlandıkça kullanıcılar tarafında şikayetlerde gelmeye başladı. Windows 10 kullanıcılarının yaşadığı sorunlar bazı sorunlar orjinal lisans anahtarıyla etkinleştirememe, mavi ekran hatası, wifi görmeme sorunu, çok önceden rezerve edenlere güncellenmenin sunulmaması v.s. Bunlardan en önemlisi WiFi sorunu yani kablosuz bağlantı sorunu. Çünkü internet olmadan diğer hiçbir sorun çözülemez.


@mehmetkarahanlı@

ximg_56299abf806c8.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.I6fLV9sNtR.png



Bilgisayar Kablosuz Ağları (WiFi) Görmüyor

Eğer sizde Windows 10 kurduktan bilgisayarınız sonra kablosuz ağları görmüyorsa bunun için komuta ihtiyacınız var. Öncelikle yönetici olarak Komut İstemine girmeniz gerekiyor.



Bunun için yada “Windows+X” tuşlarına basın yada fare ile başlat menüsünün üzerine gelin ve farenizi sağ tuşuna basın. Böyle yaptığınızda karşınıza çıkan pencerede “Komut İstemi (Yönetici)” yazısına tıklayın.

komut-istemine-giri%C5%9F.jpg


Böylece siyah ekranlı komut istemi sayfası karşınıza çıkacaktır.



Buraya yazacağımız komut ile sorununuz çözülecektir. Bu sayfaya “reg delete HKCR\CLSID\{988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} /va /f” komutunu yazın ve “Enter” tuşuna basın. Daha sonra “netcfg -v -u dni_dne” komutunu yazın ve tekrar “Enter” tuşuna basın. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınız zaman kablosuz ağ (wifi) sorununuz çözülmüş olacaktır.

Komut İsteminde Kopyala-Yapıştır Nasıl Yapılır?

Yukarıda bahsettiğimiz kodlar çok uzun olduğu için kimilerine yazmak zor gelebilir. Diğer yandan komut istemi penceresinde “ctrl+v” çalışmıyor. Ama kopyala-yapıştır özelliği tabi ki var. Bizler Komut İstemi penceresinde nasıl kopyala-yapıştır yapılacağını anlatacağız. Aşağıdaki resimlere bakarak bunun nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst