gittigidiyor

[Çözüm] Windows Daha Hızlı Nasıl Kapatılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Windows Daha Hızlı Nasıl Kapatılır?

Windows 8 ile birlikte Windows kapatma menülerinde değişikliğe gidilmesi, kullanıcıların daha hızlı bir şekilde bilgisayarı kapatma formülü aramasına neden olmuştur.

windows-daha-hizli-nasil-kapatilir.jpg
Windows işletim sistemine sahip bir cihazda bilgisayarın hemen kapatılabilmesi için bazı seçenekler bulunmaktadır. Windows 8 ile birlikte kullanıcıların bilgisayarı kapatma konusunda biraz daha farklı yollar izlemesi pek çok kişi için sorun olurken, bilgisayar kapatma paneline hemen ulaşabilmenin yolu da bulunmaktadır.
Alt + Ctrl + Del İle Kapatma
Kişilerin Windows 8 ve üzeri işletim sistemlerinde Alt + Ctrl + Del tuşlarına bastığında resimdeki gibi bir ekran açılır. Bu ekran üzerinden kişilerin oturum kapatmaktan bilgisayar kilitlemeye kadar pek çok seçeneği kullanması mümkündür. Bilgisayarı kapatmak isteyen kişiler bu ekranın sağ alt köşesinde yer alan kapatma butonuna tıklaması halinde ise bilgisayarın direk kapatılması sağlanabilir.


1(30).png

Alt + F4 Yöntemi ile Kapatma
Masaüstü açık konumdayken, kişilerin bilgisayarı kapatmak için Alt + F4'e basmak ile kapama seçenekleri ekrana gelecektir. Bilgisayar için kapatma seçeneklerine hemen ulaşmak isteyen kişiler bu seçeneği de değerIendirebilir.
2(80).jpg


images

Güç Planı ile Kapatma
Dizüstü bilgisayar kullanan kişiler özellikle bilgisayarın kapağının kapatılması halinde bilgisayarın kapanmasını sağlayabilir. Bunun için kişilerin denetim masası üstünden güç planı seçeneklerini kullanması gerekmektedir. Güç planı sayfasında solda yer alan menüden kapak kapatıldığında yapılacakları seçin seçimi yapılmalıdır. Bu seçim sonrasında ise ekranda yer alan seçeneklere göre uygun bir seçim yapılarak kolay bir şekilde bilgisayarın kapağının kapatılmasında neler yapılması gerektiği belirlenebilir.
3(47).jpg

Belirtilen seçenekler sayesinde kişiler kolay bir şekilde bilgisayarı kapatma şansına sahip olabilmektedir.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10 Varsayılan Programlar Nasıl Değiştirilir?[/h][h=2]Windows 10 varsayılan programları istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.[/h]
windows-10-varsayilan-programlar-nasil-degistirilir.png
Windows 10 işletim sistemini kullanan kişilerin dosya ve uygulamalar için varsayılan uygulamalar kullanılmaktadır. Varsayılan programlar üzerinden kişiler istediği şekilde ayarlama yapabilmektedir. Böylece fotoğrafları ya da videoları açmak istediğiniz programı belirleyerek yeni program üzerinden açmaya başlayabilirsiniz. Varsayılan programlar üzerinden işlem yapılmadığı takdirde ise kişilerin her uygulama açılışında program seçmesi gerekecektir.
Windows 10 üzerinden varsayılan programları kullanmak isteyen kişiler bu konuda Windows 10’da yer alan varsayılan uygulamalar ayar ekranına erişim sağlaması gerekmektedir. İlgili hizmet ekranını açmak isteyen kişiler ise başlat menüsü açarak varsayılan programlar yazarak uygulamayı açmalıdır.
1(132).jpg

İlgili ayar ekranı açıldığında ise şöyle bir görünüm açılacaktır.
2(101).jpg

R3esimde görüldüğü gibi ses ve film dosyaları gibi çeşitli formatlardaki dosyaların nasıl açılacağı belirlenmiş durumdadır. Kişiler bu ekran üzerinden istediği değişikliği yapma hakkına sahiptir.
Varsayılan programları değiştirmek için ise hangi varsayılan program değiştirilecekse onun üzerine tıklanmalıdır. Tıklandıktan sonra detaylı seçenekler açılır.
3(61).jpg

Bu listede istenilen program varsayılan program olarak atanabilir. Böylece bu tür dosya formatları için belirlediğiniz program kullanılmaya başlanacaktır.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst