gittigidiyor

[Çözüm] ZIP Dosyaları Nasıl Şifrelenir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Verilerinizin güvende tutmak için ZIP arşivlerinizi çeşitli yöntemlerle şifreleyebilirsiniz.

Her kullanıcının gizli ve güvende tutmak istediği verileri vardır. Toplu verileri tek ZIP arşivinde buluşturup arşivi şifrelemek, sıkça kullanılan etkili bir yöntem. Peki sıradan bir kullanıcı ZIP dosyalarını nasıl şifreleyebilir?
ZIP arşivleri genel olarak iki farklı şifreleme yöntemiyle korunabilir. Bu yöntemlerden ilki olan ZipCrypto, Windows tarafından doğrudan desteklense de, Info-ZIP verilerine göre diğer alternatifinden daha zayıf bir koruma sunuyor. Diğer alternatif ise AES-256.
Winrar.png

AES-256, her ne kadar ZIP dosyalarını şifrelemek için özel olarak üretilmese de, dünyada pek çok program için kullanılan oldukça popüler ve etkili bir şifreleme yöntemidir. Güçlü bir şifreye sahip olduğunuz sürece bir AES-256 şifrelemenin brute-force ile aşılmasıimkansızdır.
Oldukça güçlü bir koruma sağlamasına rağmen AES-256’nın ufak bir dezavantajı var. Windows’un kendi sıkıştırma aracı AES-256 şifrelemeyi desteklemediği için üçüncü parti bir sıkıştırma programına ihtiyacınız var. Neyse ki alanının en popüleri olan 7-Zip, AES-256 şifrelemeyi destekliyor.

Arşivinizi AES-256 şifrelemeyle korumaya almak için yapmanız gereken tek şey, arşivleme seçenekleri arasındaki Encryption methodbölümünden AES-256’yı seçmek. Arşivleme işlemi bittikten sonra artık arşiviniz, şifresi olmadan erişmesi imkansız bir güvenlik duvarıyla örtülecektir.
Bu noktada bilmeniz gereken en önemli şey, hangi yöntemle şifrelerseniz şifreleyin, .zip formatlı arşivlerin içindeki dosyaların isimleri görünür olacaktır. Eğer dosya isimlerini de korumaya almak istiyorsanız, arşivinizi .7z formatında kaydetmeniz ve Encrypt file namesseçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.
Winrar.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst