gittigidiyor

(Cyanogenmod) Samsung Galaxy S3 Marshmallow yükleme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
marshmallow_20151013-103147-w782.png
Marshmallow! Tadı her ne kadar bildiğiniz şekerlerden uzak olsada Marshmallow ençok telefonlarımıza yaradı diyebilirim. Bu güncelleme ile telefonunuzda kasılmalar son bulacak ve şarj süreniz Lollipop'a göre bir daha uzun gidecek. Fazla lafı uzatmadan kurulum işlemlerine geçelim. Tam olarak stabil bir şekilde çalıştığının garantisini veremem. Tamamen hazır değil ama hergün güncelleme gelerek hata düzeltmeleri yapılmaktadır.


Root-Android.jpg

Kuruluma başlamadan önce bilmeniz ve yapmanız gerekenler.

1- Telefonunuzun yedekleme işlemini kesinlikle yapınız. Resim, Video, Rehber vb. yedekleme işlemini yapınız.
2- Bu yapacağınız işlem telefonunuzu garanti dışı bırakır. Garantim yok nasılsa yaparım diyorsanız adımları takip et.
3- Bu güncelleme sadece Galaxy S3 i9100 modeli içindir. Galaxy S3 Neo sahipleri faydalanamaz.
4- Telefonunuzun şarj seviyesi en az %50'nin üzerinde olmalıdır.
Samsung Galaxy S3 için Android Marshmallow dosyaları

Android Marshmallow İndir ( En üstte bulunanı indirebilirsiniz.)
Android Marshmallow Gapps paketi indir Android 6, ARM ve full yazanı indirebilirsiniz.
CWM Recovery dosyasını indir Telefonunuzda CWM kurulu ise indirmenize gerek yoktur.
Root dosyasını indir Telefonunuzda Root varsa indirmenize gerek yoktur.
Odin dosyasını indir Bilgisayarınızda Odin programı varsa indirmenize gerek yoktur.
Yukarıda gerekli dosyaları indirdiyseniz kurulumu yapmaya başlayabiliriz. Eğer telefonunuz Rootlu ve CWM Recovery kurulu ise işlemlere direk Android Marshmallow kurulum kısmından başlayabilirsiniz.
Samsung Galaxy S3 Android Marshmallow güncellemesini kurmadan önce Root işlemi ve CWM Recovery kurmamız gerekiyor.
Kuruluma başlamadan önce Gapps dosyasını ve Cyanogemod dosyalarını "hafıza kartına" atın. Lütfen indirdiğiniz şekilde atın. Kesinlikle Zipten çıkarmayın.

Gerekli dosyaları hafıza kartına attıktan sonra root işlemini yapmaya başlayabiliriz.

Telefonunuzu Ses Kısma + Menü + Açma Kapama tuşu ile Download moduna alın ve telefon ile bilgisayar bağlantısını sağlayın ve Odin programını açın. Sol üst köşedeİD:COM yazan kısmın mavi olduğundan ve Sol alt kısımda ise Added! yazısını gördüğünüzden emin olup işlemlere öyle başlayın
Samsung Galaxy S3 root atma işlemi ve CWM kurulumu

Odin programından AP/PDA bölümüne zipli dosya içinden çıkarttığımız tar.md5 uzantılı dosyayı tanıtın ve start diyerek kuruluma başlayın. Bu işlemleri yaparken kesinlikle bilgisayar ile telefon bağlantısını kesmeyin. PASS yazını görmeden bilgisayardan USB kablosunu çıkartmayın.Kurulumu başarılı bir şekilde yaptıktan sonra telefonu tekrar download moduna alın.

CWM_6.0.4.7_Touch_GT-I9300.tar dosyasını zipten çıkartmadan root işlemlerini yaptığınız gibi CWM kurulumunuda yapın. PASS yazını görmeden bilgisayardan USB kablosunu çıkartmayın


NOT: Recovery modda aşağı yukarı işlemleri için ses açma ve kapama, seçme işlemlerini menü tuşundan, geri çıkma işlemleri ise açma kapama tuşu ile yapılmaktadır. Dilerseniz dokunmatik özelliğinide kullanabilirsiniz.

Ses Açma + Menü + Açma Kapama tuşuna basarak recovery modunu açın.

Şimdi mevcut ROM Android yedeklemeyi gerçekleştirin: Backup and Restore > Backup diyip geri çıkın. Yedekleme işlemi yapıldıktan sonra ana menüye geri dönün.

Öncelikle Wipe Data/Factory Reset seçeneğine tıklayın. Sonra Wipe Cache Partition (Optional)yaparak formatlama işlemlerini bitirin.

Android Marshmallow Cyanogenmod kurulumu.

Recovery modda bulunan İnstall Zip from SD card Seçeneğini tıklayarak hafıza kartına attığımız cm-12.1-20150406-UNOFFICIAL-i9300.zip dosyasını seçerek evet diyoruz.
Bir süre bekledikten sonra kurulum bitecektir ve tekrar İnstall Zip from SD card diyerek içine attığımız Google programlarını barındıran Gapps.zip dosyasını seçerek tekrardan evet diyerek işlemi bitiriyoruz.

Telefonunuz uçmaya hazır


Root-Android.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst