gittigidiyor

Daha az pil tüketimi, daha stabil çalışma.Karşınızda Bluetooth 4.1 !

havefun

Aktif Üye
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
58
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Konum
samsun
Bluetooth 4.1 ile birlikte cihazlar daha az pil tüketecek ve daha stabil çalışacaklar.


Uzun yıllardır hayatımızda olan Bluetooth teknolojisi, bildiğiniz gibi kabloları tamamen ortadan kaldırarak aktarım yapmamızı sağlayan standardın ismi. Bu kablosuz bağlantı teknolojisi öncelikle telefonlarla beraber kablosuz kulaklıklarda kullanıldı. Ancak daha sonrasında birçok çevre biriminde, çeşitli aydınlatma sistemlerinde ve giyilebilir teknolojilerde de kullanım başladı.
Bluetooth teknolojisi, farklı cihazlarda kullanımla beraber kapsama alanını epey genişletti diyebiliriz. Elbette ek olarak bu teknoloji de hem bağlantı hızı hem de aktarım hızı anlamında sürekli bir gelişim sağlayarak, bugünkü halini (4.0) aldı.
Son olarak, Bluetooth SIG tarafından verilen bilgiler 2010 yılında duyurulan Bluetooth 4.0 için güncelleştirme yapıldığının bilgisini verdi. Bluetooth 4.1 ismiyle anılacak olan bu güncelleştirme sonrasında cihazlar arasındaki kablosuz etkileşimde önemli birtakım değişmeler olacak. Bu gelişim ve değişim listesinin ilk sırasında elbette pil tüketimi geliyor. Bluetooth 4.1 ile birlikte, kullanım aktif olmadığı zamanlarda güç tüketim moduna geçiliyor ve pilden tasarruf sağlanmış oluyor.
Herhangi bir Bluetooth 4.1'li aygıtı, bir cihazla eşleştirdiğinizde, kullanılmayan durumlarda pil tüketimi çok önemli bir oranda azalıyor ve daha sonrasında tekrardan aktif şekilde yeniden bağlantı kurmaya gerek kalmadan aktif kullanıma geçilebiliyor.
Pil tasarruf kısmında bu tarz bir yenilik getirilirken, veri gönderimi ve alımında da önemli iyileştirmeler söz konusu. 4G, LTE destekli akıllı telefonlarla kullanımı daha verimli hale getirilen Bluetooth 4.1'in resmî duyurusunun birkaç haftaya yapılacağı belirtiliyor.
170px-Bluetooth.svg.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst