gittigidiyor

DDR5 RAM’ler detaylanıyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ddr5-ram-ozellikleri-1.png

Günümüzde önemli bir ilerleme kaydeden RAM ( yani Rastgele Erişim Bellek ) Teknolojisinin, bir sonraki adımı olacak olan DDR5 belleklerin özellikleri detaylanmaya başladı bile. Bakalım bu yeni nesil bellekler bizlere ne gibi özellikler sunuyor.
DDR5 RAM’ler detaylanıyor!

Bilgisayar bellekleri için yeni standartları tanımlayan JEDEC ( Katı Hal Teknolojisi Derneği ), önümüzdeki yılın Haziran ayında yeni nesil DDR5 RAM modüllerini tanıtacağını açıkladı.
ddr5-ram-ozellikleri-1.png

Tanıtımın ardından yıl sonuna kadar tüm üreticiler tarafından benimsenmesi beklenen yeni DDR5 bellek modüllerinin, şuan neredeyse bir standart haline gelen DDR4 modüllerinin hızını ikiye katlayacağı söyleniyor. Yani günümüzde 3000 MHz’lik hızda çalışan DDR4 RAM’lerin olduğunu hatırlayacak olursak, yeni nesil DDR5 RAM’ler 6000 - 7000 MHz’lik hızlarda çalışacaktır.
Son olarak, DDR4 RAM’lerin 2012 yılında geliştirildiğini ancak son bir - iki yılda yaygınlaştığını hesaba katacak olursak, yeni nesil DDR5 bellek modüllerinin standart haline gelmesinin 2020 yılına kadar sürebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst