gittigidiyor

Dell’in Büyüleyici Oyun Bilgisayarı “Alienware 17” Satışa Sunuldu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Dell, efsaneleşmiş oyuncu bilgisayarı serisi Alienware’nın en yeni versiyonu Alienware 17’yi geçtiğimiz günlerde duyurdu. Tamamen oyuncu konforu üzerine dizayn edilmiş bir yapıya sahip olan ürün, donanım özelliklerine göre farklı fiyat etiketleri ile karşımıza çıkabiliyor.
Tercihe göre Intel işlemci ailesinin en gelişmiş serisi 4 çekirdekli 6MB önbelleğe sahip 7. nesil Intel i7 6700HQ işlemci ile satın alınanabilen ürün, istenildiği takdirde ücret farkı ödenerek yine Intel işlemci ailesine ait 4 çekirdekli8MB ön bellekli 7. nesil Intel i7 6820HK işlemci ile birlikte de satın alınabiliyor. Her iki işlemci arasında yaklaşık 350$fiyat farkı bulunurken, 6MB ön belleğe sahip işlemci 3.5GHZ işlem hızına sahip iken, 8MB ön belleğe sahip 6820HK işlemci ise Dinamik Hız Aşırtma teknolojisiyle 4.4GHZ işlem hızına ulaşabiliyor.


Üründe RAM konusunda 2 farklı seçenek yer alıyor. 2133 MHZ 8GB kapasiteli çift kanalDDR4 RAM ile de satın alınabilen ürün yine istenildiği takdirde 2133MHZ 16GB kapasiteli çift kanal DDR4 RAM ile de satın alınabiliyor.

Dahili depolama olarak, resmi ithalatçı stoklarında 4 farklı seçeneğe sahip olan Alienware 17, ilerleyen zamanlarda ürün kasasına sığdırılabilmesi şartıyla bu konuda sınırsız kombinasyona sahip diyebiliriz. Bununla birlikte ürünü resmi ithalatçıdan satın almak istediğinizde fiyat baremine bağlı olarak farklı seçenekleriniz bulunuyor. Alienware 17’yi istediğiniz takdirde 1TB 7200 RPM SATA, 256GB SSD + 1TB 7200 RPM SATA, 512GB SSD + 1TB 7200 RPM SATA, 1TB SSD + 1TB 7200 RPM SATA olmak üzere 4 farklı dahili depolama kombinasyonlarına sahip olarak satın alabiliyorsunuz.


Oyuncu bilgisayarlarının olmazsa olmazı arasında yer alan harici grafik kartı donanımı da yine fiyat baremine göre farklılık gösterebiliyor. Dahili grafik yonga seti olarak tüm modellerinde Intel HD Graphics 530’u kullanan Alienware 17’yi, tercihlerinize göre 3GB Nvidia GTX 970M veya 4GB Nvidia GTX980M ile güçlendirebiliyorsunuz.



Oldukça güçlü grafik kartlarıyla satın alınabilen ürün, ekran konusunda ise 17.3 inç‘lik büyüklüğe sahip. Kasa tasarımı bakımında daha farklı ekran boyutu bulunmayan ürün, ekran çözünürlüğü konusunda ise fiyat baremine göre 2 farklı modele sahip. Alienware 17’yi standart olarak 1920×1080 piksel Full HD çözünürlüklü 300nit IPS ekran ile satın alabiliyorken, dilerseniz fiyat farkı ödeyerek 3840×2160 piksel Ultra HD (4K)çözünürlüğe sahip 400nit IGZA IPS ekran ile de satın alabiliyorsunuz.



Bağlantı konnektörleri olarak modele göre farklılık göstermeyen standart bir yapıya sahip olan ürün üzerinde 1xEthernet Portu, 3xUSB 3.0 portu, 1xUSB Type-C, 1xHDMI konnektörü, 1xKart Okuyucu, 1xNoble Kilidi Bağlantı Noktası, 1xKulaklık Çıkışı, 1xMikrofon Giriş, 1xAlienware Grafik Kartı Amfilikatör Bağlantı Noktası yer alıyor.

Bu portların dışında ürünün kasa içerisinde 2 adet Solid Disk alanı yer alıyor.
10 trilyondan daha fazla renk kombinasyonlu aydınlatma teknolojisi ve 19 farklı göreve göre kombine edilebilen 9 adet özel tuş yer alan klavyeye sahip olan üründe kamera olarak 2MP çözünürlüklü Full HD video kaydı yapabilen dahili mikrofon bulunan web kamerası yer alıyor.


Üründe dahili ses donanımı konusunda Creative’in Sound Core 3D-X Ses teknolojisine ve Soundblaster Pro Studio yazılımına sahip, dahili subwoofer’lı 2+1 ses sistemi yer alıyor. Bunun dışında sanal amfi ile de güçlendirilmiş olan Alienware’nin HDMI portundan 7+1 ses çıkış desteği de alınabiliyor.

Kablosuz bağlantı teknolojileri konusunda 2×2 veri akışı sağlayabilen Wi-Fi 802.11 ac kablosuz bağlantı sertifikasına sahip olan üründe aynı zamanda Bluetooth 4.1kablosuz bağlantı teknolojisi de yer alıyor.
Kutusundan Windows 10 yazılımıyla çıkan Alienware 17 ile birlikte kullanıcılara özel Alienware’in özel yazılımları Alienware Command Center, Alien FX, Alien Fusion ücretsiz olarak sunuluyor.
8 hücreli 92WHr lithium ion teknolojisine sahip pil ile beslenen ürünün toplam ağırlığı ise 3.78kg. Benzersiz Gümüş renk kasa tasarımı ile tüketicilere sunulan Alienware17’nin kasa ölçüleri ise: 23.9mm incelik x 430mm genişlikx 291mm derinlik şeklinde.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst