gittigidiyor

Devlete Borcunuz Var mı? e-Devlet Kapısından Tüm Borçlarınızı Nasıl Öğrenirsiniz?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
devlete-olan-borclarinizi-ogrenmek-e-devlet-kapisiyla-cok-kolay-manset_640x360.jpg


Çoğu zaman unuttuğumuz ihmal ettiğimiz için, çoğu zamanda tebligatların geç ulaşması veya hiç ulaşmaması durumundan dolayı kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarımızdan haberdar olmayabiliyoruz. E-Devlet kapısıyla tüm borçlarımızı tek bir ekrandan görüntülememiz mümkün.
Borçlarımızı görüntüleyebilmek adına öncelikle e-devlet kapısına giriş yapmamız gerekiyor. Önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere e-devlet kapısına giriş yapabilmek için PTT yoluyla şifre zarfı almadan anlaşmalı bankaların internet şubesi kanalıyla da
giriş yapılabiliyor.


e-devlet-kapisindan-tartisilacak-karar-icerik.png


Güvenliğinizi korumak adına giriş yaptıktan sonra iki aşamalı giriş sistemi olan e-devlet anahtar uygulamasını da aktif edebilirsiniz.

e-devlet-anahtar-nedir-nasil-kullanilir-6.png


İndir

e-Devlet Anahtar iOS

iPhone İçin E-Devlet Güvenli Giriş Yapma Uygulaması


İndir

e-Devlet Anahtar Android

Android İçin e-Devlet Güvenli Giriş Uygulaması


Devlete Vergi Borcum Var mı?

Aleyhte olan mahkeme kararlarının doğal bir neticesi olan harç ve masraflardan oluşan borçlar, sahibi olduğumuz motorlu taşıtların devlete olan 6+6 aylık vergi borcu, gayrimenkul sahibi olmamızın bir sonucu olan emlak vergisi borcu, trafik cezaları gibi daha sayamadığımız pek çok kalemde devlete ödememiz gereken borçlar bulunmaktadır. Bahsettiğimiz borçlar devletin farklı farklı kurumlarına ait olduğu için bu borçları öğrenmek için her kurumun web sitesinde ayrı ayrı sorgulama yapmak eğer online borç sorgulama ve tahsilat alt yapısı yoksa bizzat şubelerine giderek şifahi borç sorgusu yapmak zorundaydık. E-Devlet kapısının bu yeni hizmetiyle tüm devlet kurumlarına dair borç sorgulamarımızı tek bir işlem ile gerçekleştirebileceğiz.

Devlete Olan Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Gelir İdaresi Başkanlığı (kısa adıyla GİB) kanalıyla sunulan bu hizmette yargı harçları, motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları gibi pek çok borç kalemi ile ilgili ödeme yapmamız gereken tüm borçları tek bir dokunuşla görüntüleyebiliyoruz. E-Devlet kapısına giriş yaptıysak tüm borçlarımızı sorgulamak için bu bağlantıya tıklamak yeterli.

devlete-olan-borclarinizi-ogrenmek-e-devlet-kapisiyla-cok-kolay-1.png
Bu hizmette sadece giriş yapmış olduğumuz kimlik numarasına ait olan borçlar sorgulanabilmekte olup, bir başkasına ait borçları sorgulamak mümkün olmayacaktır. Eşinizin, anne veya babanıza ait borçların sorgusu için ayrı ayrı giriş yapılması gerektiğini unutmamakta fayda var.

İndir

E-Devlet Kapısı iOS

iPhone için E-Devlet Uygulaması


İndir

E-Devlet Kapısı Android

Android için E-Devlet Mobil Uygulaması


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst