gittigidiyor

Dikkat! 418 $ kaybetmeyin!

iseso

Aktif Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
1,348
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Gölcük/Değirmendere
emzkkP.jpg

B2B International ve Kaspersky Lab tarafından gerçekleştirilen Tüketici Güvenlik Riskleri Anketi’ne göre, bir kullanıcının siber saldırı sonucu bir cihaz üzerinde kaybedebileceği multimedya dosyalarının ortalama maliyeti 418 $ olarak tahmin ediliyor.

Kullanıcıları dosyalarını, cihazlarını kaybetme veya çaldırmanın yanı sıra, zararlı yazılımlar nedeniyle kaybedebiliyor. Siber suçlular, geliştirdikleri yeni zararlı yazılımlar ile kullanıcıların sabit sürücüleri üzerindeki verileri şifreledikten sonra, kaybedilen dosyaların geri yüklenmesi için fidye talep edebiliyor.
B2B International’ın anketine göre, geçtiğimiz yıl içerisinde katılımcıların %27'si bir siber saldırı ile karşılaştı. Verilerine zarar veren ya da tamamen yok eden zararlı yazılımların kurbanı olan kullanıcıların %60'ından fazlası, dosyalarını tam olarak kurtaramadıklarını ifade ettiler. Aynı süre içerisinde, kullanıcıların yaklaşık %14'ü, cihazlarının kaybolması, çalınması ya da kırılması sorunuyla karşılaştı.
Araştırmalar, multimedya içeriklerinin kaybından doğan potansiyel kayıpların (başka bir deyişle, geri alınamayan dosyaların parasal değerinin) aktif olarak müzik ve film indiren genç katılımcılar arasında daha yüksek olduğunu gösterdi. Örneğin, 16-24 yaş grubundaki katılımcılar, ortalama 670 $ kayıpla karşılaşırken, 25-34 yaş grubunda yer alan katılımcılar, ortalama 455 $ kayıp yaşıyor. 45 ve üzeri yaş grubundaki kullanıcıların ortalama kaybı ise 227 $.
Farklı ülkelerdeki veri kayıpları incelendiğinde, Çin ve Rusya, sırasıyla kullanıcı başına ortalama 816 $ ve 807 $ kayıpla listenin başında yer alıyor. Bu rakam, Avrupa (378 $) ve Kuzey Amerika'da (342 $) çok daha düşük.
Kullanıcıların, dijital varlıkları korumak için verilerini düzenli olarak yedeklemenin yanı sıra, kişisel cihazlarını veri çalmak için tasarlanan zararlı yazılım saldırılarına karşı korumaları da gerekiyor. Kaybedilen bir cihazın yerinin belirlenmesi ya da cihaz hırsızlığının potansiyel zararlarını azaltmak için, akıllı telefon ve tabletlerde de ek uygulamalar bulunması gerekiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst