gittigidiyor

DİKKAT: Server ve Kotalı İnternet Kullanıcılarının Dikkatine!!!

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: SAWYER53


Merhaba arkadaşlar ücretli-ücretsiz ya da deneme amaçlı server alan kotalı internet kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bazı hususlara değinmek istiyorum.

1. Kullandığınız server ne kadar çok karta bağlanıyorsa o kadar çok kota harcar. Örneğin serveriniz 50 karta bağlanıyorsa varsayalım günde 20 mb harcarsa 250 karta bağlanan server 100 mb harcar.

2. Ne kadar çok server kullanırsanız o kadar çok kotanız gider. Örneğin 100 karta bağlanan bir server günde 40 mb harcarsa 5 server kullanırsanız 200 mb gider.

3. Servere ne kadar uzun süre bağlanırsanız o kadar kotanız gider. O yüzden işiniz biterse cihazınızın ethernet bağlantısını çıkarın. Cihazınız stand by modunda olsa dahi kotanız harcanmaya devam eder. O yüzden mutlaka cihazınızı tamamen kapatın ya da internet bağlantınızı çıkarın.

4. CCCam control center 1.4e gibi serverlerin çalışıp çalışmadığını kontrol eden programları dikkatli kullanmak gerekir. Bu programda sadece bir serverin kontrolü sırasında 400 kb kota harcar. 50 tane server kontrol ederseniz 20 mb gider. Programdan kaynaklanan bazı hatalar yüzünden genelde birkaç kez denenir genelde. Bir bakmışsınız 100-200 mb gitmiş

Bu durumda ne yapmalıyız:

1. Sağlam bir server bulup sadece onu kullanalım.
2. Birden fazla server kullanmayın .
3. İşiniz bitince internet bağlantınızı dreamboxtan çıkarın. Cihazınızı internet bağlantınızı çıkartmazsanız mutlaka tam kapatın, stand by modunda bırakmayın. Çıkarmak istemezseniz cccam ya da kullandığınız plugin neyse onu kapatıp, common interface modunda Cihazınızı kullanın.
4. CCCam control center 1.4e gibi programları dikkatli kullanın.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Bazı arkadaşların ben kullanıyorum 20 mb gidiyor sizinkinden nasıl 200-500 mb gidiyor sorularını da açıklamış olduk sanırım. Çünkü bu konuda çok değişik rakamlar geliyordu. Sizinde deneyimlerinizi bekliyorum.
 

lazer4335

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
2,429
Tepkime puanı
20
Puanları
0
Yaş
46
bilgi için teşekürler
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bu bilgileri çerçeveleyip asmak gerekir peki merak ettiğim şu
FTA bir kanalda bırakıp stand-by konumuna cihazı alırsak yine de internet bağlı mı kalacaktır..?ben açılış kanalını FTA kanala ayarladım,stand-by':confused:de iken bu kanalda kalıyor...Kotalı kullanıcılar için çok önemli....Teşekkürler bilgi için.
 

beydemir

Aktif Üye
Katılım
15 May 2011
Mesajlar
482
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Yaş
66
bizler kotalı kullanıcılarız bu bilgiler çok önemli
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst