gittigidiyor

Diyanet'te lüks araç sevdası sürüyor

alitas

Aktif Üye
Katılım
3 Şub 2022
Mesajlar
18
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Yaş
39

Diyanet'te lüks araç sevdası sürüyor: 2 yıllık aracı devredip 4,5 milyona yenisini aldı​

Diyanet'te lüks araç sevdası sürüyor: 2 yıllık aracı devredip 4,5 milyona yenisini aldı

12:48 - 13 Haziran 2024

Diyanet'te lüks araç sevdası sürüyor: 2 yıll... Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Başkan Ali Erbaş'ın Özel Kalemi Hasan Güçlü için yaklaşık 4,5 milyon TL değerinde bir araç alındığı bildirildi. Yeni aracın Diyanet Vakfı üzerinden temin edildiği öğrenildi.​

Hükümetin kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında 100 milyar TL hedefine ulaşma çabaları sürerken, Diyanet İşleri Başkanlığı yine lüks araç alımlarıyla gündeme geldi. Son olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Başkan Ali Erbaş'ın Özel Kalemi Hasan Güçlü için yaklaşık 4,5 milyon TL değerinde bir araç alındığı bildirildi. Yeni aracın Diyanet Vakfı üzerinden temin edildiği öğrenildi.

DİYANET VAKFI ÜZERİNDEN TEMİN EDİLDİĞİ ÖĞRENİLDİ​

Daha önce, 15 milyon TL değerindeki Audi A8 makam aracıyla eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu aracı Diyanet Vakfı'na göndermek zorunda kalmıştı. Ancak, Hasan Güçlü için yeni bir makam aracı alınarak, 2022 model aracını koruma ekibine devrettiği ve yerine özel üretim bir Skoda Superb 4X4 alındığı belirtildi.
BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre, Hasan Güçlü'nün koruma ekibine devrettiği 2022 model aracın sivil plakalı olduğu ve tatil günlerinde kullanıldığı iddia edildi. Bu durum Diyanet içinde rahatsızlık yaratırken, Güçlü'nün devlet ve vakıf malını kişisel kullanımına yönelik eleştiriler geldi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın garajında, Başkan Ali Erbaş'ın kullanımında olan beş lüks araç bulunuyor. Bu araçlar arasında iki Mercedes, bir zırhlı Mercedes, bir kırmızı TOGG ve bir Mercedes Vito yer alıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst