gittigidiyor

Dizüstü Netobook ürünlerindeki önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gamer-pc-toplama-2000TL.jpg



Sistem toplama tavsiyelerimize ufak bir aradan sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Genellikle sizden gelen istekler üzerine sistemler toplandığı gibi, bu hafta2500 TL'ye masaüstü sistem toplayarak rehberimizi sizlerle paylaşmak istedik.

"GTA 5 Konusunda Anlaşalım Kanka"

Şimdi genellikle toplamış olduğumuz sistemlerde "hocam GTA 5 açar mı bu sistem ?" soruları geliyor. Tekrar tekrar belirtmek istiyorum ki, bir sistemi topladıktan sonra bu soruyu lütfen sormayalım. Önemli olan GTA 5'i açması değil, sistemin GTA 5'te kaç FPS veriyor olmasıdır. O yüzden sistemi aldıktan sonra minimum ayarlarda lambır lumbur bir GTA 5 oynamak kimsenin hayali değildir dimi ?

Sisteme Geçiş Yapalım

Bu ay 2400 TL ve civarında (kur bazı farklılaştırabilir) sistem topladık. Çok yakında bu sistemleri sizlerle birlikte YouTube kanalımızda paylaşmaya devam edeceğiz. Ancak şimdilik bu şekilde rehberler ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Unutmadan toplamış olduğumuz aşağıdaki sistem ileGTA 5'i medium ayarlarda açarak rahatça oynayabilirsiniz.

Anakart

Sistemde Anakart olarak ASUS'un DDR3/DDR3L destekli olan H110M-K modelini tercih ettik. Bu anakartta oyuncular için sesleri mükemmel sunabilmesi adına Japon kapasitörler kullanılmış. Ayrıca sarı LED tasarımı olduğu için göze de hitap ediyor. Aynı zamanda iki adet USB 3.0 girişi bulunuyor. Bu anakartın şuanda piyasa satış fiyatı 200 TL ve civarlarında satılıyor.





İşlemci

İşlemci tercihimizi anakarta göre uyumlu seçmemiz gerektiği için soket uyumuna mutlaka dikkat etmelisiniz. Biz bu sistem için Intel-Core-i3-6098P işlemcisini tercih ettik. Şuanda bu işlemcinin piyasa satış fiyatı 490 TL ve civarlarında satılıyor. Intel® HD Graphics 510 sunan bu işlemci aynı zamanda 3.6 GHz çalışma frekansı ve 3 MB akıllı ön bellek sunuyor. Ek olarak işlemci soket tipinin 1151 ile uyumlu olduğunu belirtelim.



Ekran Kartı

Bu sistemde ekran kartını Asus GTX 950 STRIX modelinden yana kullandık. Şuanda Strix modeli piyasada 600 TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Üst seviye bir ekran kartı olarak günümüz oyunlarını çalıştırabilecek kapasitede diyebilirim. Zaten Gaming serisi olarak tanıtılan ekran kartı 128 bit değerinde ve 6610 MHz bellek hızına sahip. Zaten grafik işlemcisi olarak NVIDIA GTX 950 kullanıyor. Çift fan sistemi ve soğutma boruları da ısınma sorununu kolayca ekarte edebiliyor.

Eğer alternatif bir ekran kartı tercih etmek isterseniz üzerine 100 TL daha koyarak R9 380alabilirsiniz.



RAM

RAM değerlerini 8 veya 16 GB olarak kullanma konusunda tercihi size bırakıyoruz. Biz bu seride çift Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) 1600MHz RAM tercih ettik. Bütçenize göre isterseniz 8 GB'a düşürerek kullanabilirsiniz.



HDD ve SSD

Artık şunun bilincini kazanmamız şart arkadaşlar. Yeni bir sistem toplarken mümkün olduğu kadar SSD almaya çalışın. Minimum 128 GB olsa da sisteminizde bulunsun. Bir de Windows'u SSD içine kurduğunuz zaman tadından yenmez. Biz de bu sistemde Seagate Barracuda 3.5″ 1TB 7200RPM HDD ve HyperX Fury 120GB SSD tercih ettik.

Fiyat aralıkları ise şu şekilde;

❱ HDD: 180 TL

❱ SSD: 200 TL

Güç Kaynağı

Bu sisteme 450W güç kaynağı yeteceği için fantaziye hiç giriş yapmadan direkt olarak Corsair Builder VS 450W modelini tercih ettik. Şuanda piyasa satış fiyatı ise 175 TL ve civarlarda çeşitli teknoloji marketlerde bulunuyor.



Kasa

Kasa tercihimizi de biraz da göze hitap etmesi amacıyla gamer serilerinden olan Deep Cool Kendomen modelini tercih ettik. Şuanda bu kasanın piyasa satış fiyatı 280 TL ve civarlarında çeşitlik teknoloji marketlerde satılıyor.



Sonuç

Sistemi topladıktan sonra dilerseniz parçaları kolayca çıktı alabilmeniz için alt alta yazalım ve fiyatlarını toplayalım;

❱ Anakart: ASUS H110M-K - 240 TL

❱ İşlemci: Intel Core i3 6098P - 470 TL

❱ Ekran Kartı: Asus GTX 950 STRIX - 620 TL

❱ RAM: Kingston HyperX Savage 8 GB (Çift) - 406 TL

❱ HDD: Seagate Barracuda 1TB - 195 TL

❱ SSD: Kingston HyperX Fury 120 GB - 195 TL

❱ Güç Kaynağı: Corsair Builder VS 450W - 145 TL

❱ Kasa: Deep Cool Kendomen: 182 TL

❱ Toplam: 2453 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Microsoft, Surface Serisini Masaüstüne Mi Taşıyacak?[/h][h=2]26 Ekim tarihinde özel bir tanıtım yapacak Microsoft’un Surface modellerinin masaüstü versiyonlarını duyuracağı iddia edildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
microsoft-surface-serisini-masaustune-mi-tasiyacak.jpg
Microsoft hazırladığı son davetiyeler ile birlikte 26 Ekim’de özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyururken, bu konuda en çok merak edilen detay, etkinlikte neyin tanıtılacağı olmuştu. Bugüne kadar konuyla ilgili hiçbir sızdırma yapılmazken, Microsoft tarafından açıklama da yapılmaması, soru işaretlerini oluşturdu.
Daha öncede Surface serisi için dizüstü versiyonları duyuran Microsoft, bu yeni hamlesi ile birlikte masaüstünde de artık Surface serisini sunacak. Bu durum kuşkusuz AiO olarak adlandırılan bilgisayarların daha fazla kişi tarafından kullanılmasını sağlayacak.
Yeni Bir Dönem Başlayacak
Lumia serisini sonlandıran, Microsoft Band üretimini durduran Microsoft¸bu konuda radikal kararlar alırken, tüm bu gelişmeler yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Bu bakımdan26 Ekim tarihi itibari ile Microsoft’un yeni bir döneme başlaması bekleniyor. Bu konuda kuşkusuz etkinlikte yapılacak tanıtımlar büyük bir öneme sahip.
Microsoft Surface serisi ile bugüne kadar iyi bir istikrar yakalamış durumda. Bu da kuşkusuz masaüstü versiyonlarının da ilgi göreceğine işaret ediyor ve Microsoft’un bu konuda hamle yapması da markanın iyi bir gelir elde etmesini sağlayabilir.
26Ekim’de neyin tanıtılacağı ile ilgili uzun zamandan beri tartışmalar yapılırken, akla en makul gelen seçenek Surface.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]MacBook Mu Surface Mi?[/h][h=2]Apple bilgisayar sektöründe Microsoft ile rekabet içerisine girerken şu anda en çok merak edilen soru bu yarışta kimin galip geleceği.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
macbook-mu-surface-mi.jpg
Apple tarafından piyasaya yeni modeller sunulurken Microsoft bu konuda boş durmamış ve yeni modellerini tanıtılmıştı. MacBook Pro ve Surface arasında yaşanan rekabet özellikle önümüzdeki aylarda kullanıcıların yapacağı tercihler yarıştaki durumu belirleyecek. Konuyla ilgili pek çok farklı internet portalında tartışmalar yapılırken yıllardan beri MacBook kullanan ve Apple seven kişilerin bu alışkanlığından kolay kolay vazgeçmeyeceği göründü.
Microsoft Kafaları Karıştırıyor!
Buna karşın farklı özellikleri ve tasarımcıları yönelik geliştirdiği araçları ile dikkatleri üzerine çeken Microsoft ne kadar iddalı olduğunu da gösterdi. İki cihaz için de özel tanıtım videoları resmi YouTube hesapları üzerinden paylaşılırken bu paylaşılan videolara olan ilgi yarış için önemli bir veri sunuyor. Öyle ki Apple tarafından paylaşılan video 3 milyon izlenme sayısına ulaştı. Fakat bu rakam Microsoft’a göre geride kaldı. Microsoft tarafından paylaşılan video şu anda 8 milyon rakamını aşmış durumda. Bu bakımdan şu anda ibre daha çok Microsoft’tan yana. Microsoft’un bu konudaki en önemli avantajlarından bir tanesi ise piyasaya yeni bir ürün sunması ve oldukça iddialı bir şekilde giriş yapabilmesi. Zira MacBook serisiyle yıllardan beri sektörde var olan Apple, küçük değişiklikler ile her yeni versiyon destekliyor.
Tasarım ve düzenleme anlamında dokunmatik ekranı ile farklı bir cihazı sunmayı başaran Microsoft mobilde yaşadığı başarısızlığı bilgisayar sektöründe telafi etmek istiyor. Yapılan üretimlerde oldukça başarılı ve farklı bir tasarımı olan bilgisayar sunulurken önümüzdeki dönemlerde yapılacak satış işlemlerinin ardından yarıştaki ilk durum görülebilecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Microsoft'un Surface Studio Modeli Yok Satıyor![/h][h=2]Microsoft tarafından piyasaya sunulan ve Surface Studio olarak adlandırılan ürünün ön siparişe çıktıktan çok kısa bir süre sonra tükendiği belirtildi. İşte yeni ürün ile ilgili yaşanan son gelişmeler.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
microsoft-un-surface-studio-modeli-yok-satiyor.jpg
MacBook Pro'ya karşı Microsoft’un en önemli hamlesinden bir tanesi Surface Studio adı verilen yeni bilgisayar modelleri olurken modüler yapıda olan cihaz yüksek donanımlarıyla da dikkat çekti. Yapılan resmi tanıtımın ardından bilgisayar modelleri için ön sipariş almaya başlayan Microsoft, yaptığı son duyuruda ön sipariş döneminde tüm stokların tükendiğini belirti.
İlgi Fazla!
Yapılan bu açıklama ile birlikte Microsoft'un yeni cihazına ilginin oldukça fazla olduğu görülürken önümüzdeki dönemlerde başlayacak resmi satış süreciyle birlikte cihazı olan ilginin daha da artması bekleniyor. Apple'ın MacBook modellerinden sıkılan, yeni alternatif arayan ya da Microsoft’un bu yeni versiyonunu beğenerek yeni versiyona sahip olmak isteyen pek çok kullanıcı bu bakımdan bilgisayara ilgi gösteriyor. Üstelik yeni bilgisayar modellerinin özellikleri, seçim yapması kolaylaştırıyor.
2017’de Teslim Edilecek
Yapılan resmi açıklamalarda ürünün en erken 2017 yılına teslim edebileceği belirtirken gösterilen bu ilgi karşısında Microsoft’un üretim hattında stok sıkıntısı yaşayabileceği de tahmin ediliyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, 15 inçlik MacBook Pro dizüstü bilgisayarları için tercih ettiği SSD ile rakiplerine göre üst düzey performans sunuyor. Peki, bu SSD sürücünün özellikleri ne?


mbpro15ssd01.jpg
Apple tarafından 27 Ekim tarihinde ilk kez tanıtılan yeni MacBook Proailesinden 15 inçlik MacBook Pro dizüstü bilgisayarı SSD performansı ile göz dolduruyor. İşte bu performans canavarı SSD sürücünün detayları.



15 inç MacBook Pro SSD performansı


Son yapılan becnhmark testlerine göre, 15 inçlik MacBook Pro dizüstü bilgisayarda yer alan SSD, okuma ve yazma hızlarında ciddi fark atıyor. Hatta bu anlamda şirketin, rakiplerine göre 2 yıl önde olduğu söyleniyor.
Computerworld tarafından Blackmagic yazılımı ile gerçekleştirilen benchmark testleri sonucunda, 2015 model 13 inçlik Retina ekranlı MacBook Pro SSD sürücüsünün 1.4Gbps yazma ve 1.3Gpbs okuma hızlarına ulaştığı belirtiliyor.


mbpro15ssd02.jpg

2016 model 13 inç MacBook Pro ise sıralı okumada saniyede 3.1Gbps, yazmada ise 2.1Gbps hızlarına ulaşıyor. Gelelim 15 inç MacBook Pro’nun SSD performansına; bu modelde ise okuma hızı 13 inç Macbook Pro ile aynıyken, yazma hızının 2.2Gbps hızına ulaştığı ifade ediliyor. Teste göre, ulaşılan bu yazma hızı pazardaki tüm stok sistem ürünlerine göre en yüksek performansı elde etmiş durumda.






IDC başkan yardımcısı Jeff Janukowicz ise Apple’ın sadece sabit disklerden SSD’ye geçerek liderlik etmediğini, aynı zamanda piyasadaki en hızlı SSD’yi seçtiğini vurguluyor. NVM Express (NVMe) kullanan bu en yeni PCIeSSD’lerin PCIe veriyolunu kullanarak flaş depolamaya en hızlı şekilde eriştiği belirtiliyor. Bu türdeki SSD’lere ilk kez 2015 model 12 inçlik MacBook’ta yer verilmişti.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
asus-rog-gx800.png



Asus firması Republic of Gamers adını verdiği seriyi genişletmeye devam ediyor. GTX 1080 ekran kartı bulunan yeni Asus ROG GX800 dizüstü bilgisayarını duyurdu. Oyuncular için vazgeçilmez sistem özellikleri ile gelen seri aynı zamanda sıvı soğutmaya sahip.

Asus ROG GX800 Neler Sunuyor ?

Açıkçası teknik özellikleri okurken kendimden geçtiğimi belirtmem lazım. Piyasa satış fiyatının da açıklanmadığını görünce bir rahatlama geldi. Çünkü ne zaman böyle güzel sistemleri görsek fiyattan dolayı hevesimiz kursağımızda kalabiliyor. O yüzden şuan için keyfini çıkartabiliriz dostlar.



asus-rog-gx800-tanitim-007.jpg

Konumuza tekrar dönecek olursak Asus ROG GX800 dizüstü bilgisayarı bugün keyifli bir tanıtım ile duyuruldu. Intel'in Skylake serisinden Core i7-6820HK işlemcisinden gücünü alan bu canavar, 3.6 GHz hıza kadar ulaşabiliyor.

Aynı zamanda tek tık ile (Asus Hydro) Overclock yapabiliyorsunuz. OC modunda bilgisayarın performansı 4.2 GHz kadar sıçrayabiliyor. 64 GB RAM DDR4 bulunan oyuncu laptopu 2800 MHz hıza sahip.




Şimdi size asıl bombayı söylüyorum, hazır mısınız ? Bu dizüstü bilgisayarda tam iki adet GTX 1080 ekran kartı bulunuyor. SLI kavramını Asus ROG GX800'de gördüğümüz ve hız aşırtma ile 1961 MHz hıza ulaşabilen ekran kartları, 3DMark'ın Fire Strike Ultra testinde 10.395 puanaldığı açıklandı. Ek olarak sistemin içerisinde üç adet 512 GB SSD bulunduğunun altını çizelim.




Ekranda Neler Var ?

Asus bu serisi ile piyasayı adeta yerinden oynatacak diyebilirim. Şuanda GX800 oyuncu bilgisayarının ekranı dünyada ilk kez 18 inç gerçek 4K UHD çözünürlükte tasarlanmış. Toplamda 3840 x 2160 çözünürlük sunan ekran G-Sync desteği ile birlikte geliyor.

Bir de sistemin çok iyi soğutması bulunuyor. Zaten görüntülerde de gördüğünüz üzere arkadaki soğutma bloğunun tek başına 4.5 kilosu var.




Piyasa Fiyatı Ne Kadar Olacak ?

5.7 kilogram ağırlığa sahip olan Asus ROG GX800 için "çok ağır" kavramı yakıştırılıyor. Fakat içerisinde bu kadar sistemin sığdırılmış olmasına baktığımızda değerler gayet normal seviyelerde. Bu sistemin şuanda yurt dışı satış fiyatı henüz kesinleşmedi.

Edindiğimiz bilgilere göre 6 bin dolar civarlarında olacağı söyleniyor. Türkiye fiyatını şöyle bir düşünecek olursak (hele ki bu dolar seviyesinde) nereden baksak 26 bin TL ve civarlarında tekabül ediyor.





 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]GTX 1050 grafik yongası ile donanmış uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlar Ocak 2017’de piyasaya çıkabilir.[/h]Nvidia’nın yeni, düşük güç tüketen GTX 1050 Ti ve GTX 1050 ekran kartlarını duyurmasının üzerinden bir ay geçti. Bununla birlikte taşınabilir, oyuncular için tasarlanmış dizüstü bilgisayarlarda henüz bu uygun fiyatlı grafik işlemcilerini göremiyoruz.
Ancak eğer söylentiler doğruysa, Ocak ayındaki CES fuarında GTX 1050 ile donatılmış ilk dizüstü bilgisayarlar tanıtılacak. Bu bir süredir ortalıkta dolaşan bir söylenti, ancak Intel ve Nvidia’nın CES’te yeni “mobil” serilerini ortak bir şekilde duyurmayı planladıkları da iddia ediliyor. Bu yeni seriler, HQ serisi gibi üst seviye mobil Kaby Lake işlemciler ve Nvidia’nın GP107 GPU’sunun geliştirilmiş bir modeli olabilir.
Alınan bilgilere göre, Intel’in yeni Kaby Lake işlemcilerini ve Nvidia’nın Pascal grafik işlemcilerini kullanacak olan yeni ASUS, Gigabyte, MSI ve Lenovo dizüstü PC modellerini önümüzdeki aylarda görebiliriz. Bunların dışında, CES 2017’de masaüstü Kaby Lake işlemcileri ve GTX 1080 Ti ekran kartı da resmi olarak tanıtılabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung Notebook 9 Daha ince Ve Güçlü[/h][h=2]Samsung'un dizüstü bilgisayar serisi olan 9’a iki yeni model daha eklendi. Üstelik yeni modeller daha ince ve daha güçlü.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
samsung-notebook-9-daha-ince-ve-guclu-1482176091.jpg
Notebook 9 serisi için ilk olarak söylenecek şey serinin taşınabilirliği ve zarif tasarımı ile oldukça popüler olması. Bu seriyi daha da güçlendirmek isteyen Samsung, 15 inçlik ve 13.3 inçlik iki sürümü daha duyurdu.
Yeni Modeller Nasıl?
15 inçlik Notebook’ta ağırlık 984 grama kadar yükselirken, küçük olan versiyon sadece 817 gram ağırlığındadır. Zarif tasarımı da cihazlar için artı puanlardan. Tasarım öylesine ince ki 15 inçte 347.9 X 229.4 X 14.9mm, 13-inç için 309.4 X 208 X 13.9mm olarak belirlenmiş. İki cihazda da ekranlar,% 95 sRGB kapsama alanı, 178 derecelik görüş açısı ve 500 nit'lik özel bir açık hava parlaklık artırma moduna sahip. Üstelik FullHD çözünürlükte geliyor.
İşlemci seçeneklerinde ise büyük versiyonda 7. nesil Core-i7 tercih edilmiş. Her iki Notebook 9 modeli CPU'ya bağlı olarak 8GB veya 16GB DDR4 RAM ile standart biçimde geliyor. Depolama konusunda ise küçük model 256 GB SATA 3 SSD'ye sahipken 15 inç de aynı kapasitede.
Cihazın diğer özellikleri arasında ise USB Type-C bağlantı noktası, tam boyutlu HDMI ve bir microSD kart okuyucu, çift bantlı Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, iki adet 1,5 W hoparlör.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Asus'tan Yeni Chromebook![/h][h=2]Chromebook konusunda iddialı markalardan bir tanesi olan Asus, 2017 yılında yeni bir modeli daha piyasaya sunacak. İşte konu ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
asustan-yeni-chromebook-1483295905.jpg
Asus bugüne kadar piyasaya sunduğu Chromebook versiyonları ile oldukça dikkat çekerken cihazlar yüksek satış rakamlarına ulaşarak oldukça iyi bir gelir elde edilmesini de sağlamıştı. Bu açıdan yeni Chromebook modeli ile birlikte mevcut şartların daha da iyileştirilmesi daha yüksek satış rakamlarına ulaşılabileceğini gösteriyor.
Chromebook Sızdırıldı!
Konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen cihaz özel bir ticaret sitesinde listelenerek görüntülendi. Yapılan hata sonucunda yeni chromebook modeliyle ilgili tüm detaylar öğrenilirken cihazın yüksek özelliklere sahip olması da gözlerden kaçmadı. Elde edilen bilgilere göre cihazda yer alacak teknik özellikler şöyle olacak;
Full HD dokunmatik 12.5 inç boyutunda ekran
360 derecelik dönebilir yapı
Çift çekirdekli Intel Core m3-6Y30 işlemci - 900 Mhztaban frekansı
Turbo modda 2.2 GHz frekansa kadar hız
4 GB RAM
64 GB depolama kapasitesi
14 mm kalınlık ve 1.2 kilogram ağırlık
Metal gövde
Çift USB Type-C port ve microSD kart slotları
Asus Chromebook Kaç Para?
Cihaz için kuşkusuz en çok merak edilen detay etiket fiyatı. Chromebook versiyonları normal bilgisayara göre daha uygun etiket fiyatları ile satıldığından dolayı bu konuda Asus yine kullanıcı dostu bir ürünü piyasaya sürmeyi başaracak. Yapılan sızdırmalara göre 2017 yılı içerisinde satışa çıkarılacak olan Asus Chromebook sadece 499 dolar gibi bir etiket fiyatına sahip olacak. Fakat cihazın Türkiye macerası boyunca yüksek fiyatlar ile piyasaya sunulması bekleniyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft’un yeni Windows masaüstü ve dizüstü bilgisayarları, Apple’ın üst seviye iMac ve MacBook’larına iyi bir alternatif sunuyor.
Microsoft, bir süre satışa çıkardığı üst seviye Windows bilgisayarlarıyla Apple’ın Mac’lerine adeta savaş açmıştı. Ve yapılan açıklamalara göre Surface Book ve Surface Studio adındaki bu iki üst seviye Windows bilgisayar, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Apple’ın pazar payının azalmasına neden oldu.
b21b0b834b22dbbfa6532ccec50a1210f715320f.jpeg

Yıllardır Windows masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, Apple’ın iMac ve MacBook’larının daha uygun fiyatlı alternatifi olarak görüldüler. Windows bilgisayar üreticileri, hep alüminyum yerine plastik bir kasaya sahip olan ve tasarımın ikinci planda olduğu nispeten ucuz İşte Microsoft da tam olarak bu algıyı ortadan kaldırmak için -ve tabii ki pastadan pay almak için- bu yeni üst seviye Windows bilgisayarlarını piyasaya sürdü.
776f2638fb20337874e9a1172e579e1e80bbfe29.jpeg

Surface Book, MacBook ve MacBook Pro’ya rakip bir dizüstü bilgisayarken Sufarce Studio ise iMac’e rakip bir all-in-one masaüstü bilgisayar. Surface Book’un MacBook ve MacBook Pro kadar şık ve hafif olmasının yanı sıra, daha da güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik dokunmatik ekran ve tablet olarak kullanma gibi özellikler Surface Book’ta da mevcut. 2.999 dolarlık Surface Studio ise katlanabilen bir ekrana sahip ve ekran katlandığında dokunmatik ekran özelliği devreye giriyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst