gittigidiyor

DM 7020'de Usb Stick Üzerine Image Yükleme:(RESİMLİ)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: tefik


warn.gif
warn.gif
warn.gif
ÖNEMLİ
warn.gif
warn.gif
warn.gif

Bu yazıyı hazırladığım zaman Flashwizard programı yoktu. Ama Flashwizard çoktan kullanılmaya başlandı bile
smiles34.gif
. Onun için arkadaşlar aşağıdaki yazıyı referans ve bilgi kaynağı olarak hala kullanabilirler. Ama USB stick üzerine image yüklemek istediğinizde benim tavsiyem Flashwizard kullanmanız. Çok daha kolaylık. UNUTMAYIN FLASH'a image atmak istediğinizde Flashwizard ile yapmaya
smile_nono.gif
ÇALIŞMAYIN
smile_nono.gif
. 7020 lerin flashına image atmak için Flashwizard KULLANILAMIYOR henüz. Hepinize bol
smilies39.gif
Dreambox'lı
smilies39.gif
günler....







DREAMBOX 7020 USB STICK ÜZERİNE İMAGE YÜKLEME



Dreambox 7020 aldıktan sonra Flashwizard gibi bir programın olmayışından dolayı 7020 ‘ ye taktığım 256 Mbyte USB stick ‘ e image yüklemeyi bayağı gözümde büyütmüştüm. Ama düşündüğüm kadar zor değilmiş. Sizlere yardımcı olması amacıyla bu yazıyı hazırladım. Gezdiğim internet sitelerinde bilgiler 7020 için henüz parça parça idi. Bu yüzden derli toplu birşey yapmanın güzel olacağını düşündüm. Bir kişiyi bile memnun edebilirsem ne mutlu bana... Yazılarımda eksik ya da atladığım yerler olduysa lütfen affedin.. Mod arkadaşlar eğer gerekli görürlerse eksik ya da yanlış yönlendirici yerleri ( varsa ) editleyebilirler..

USB stick üzerine image yükleme DCC programını kullanmadan İnternet Browser kullanılarak da yapılıyor. Belki daha başka yolları da vardır. Ama bana bu yöntem çok kolay geldi. Onun için burada DCC ' yi anlattım.

İşlemlerimizi sırasıyla anlatalım.7020 ' yi ilk aldığım zaman
Flash ' a Gemini Mod yüklemiştim. Gemini iki kısımdan oluşuyor. Gemini Mod ve startmenu. Önce bunları uninstall etmemiz gerekiyor. Bunu şöyle yapıyoruz.

1. Dreambox’ı
Flash ‘ ta yüklü original image ile açıyoruz

2.
DCC gibi bir program ile Dream’e TELNET ile bağlanıp ipkg remove gemini yazıp ENTER tuşuna basıp bekliyoruz. Bu arada tuşlara basmayın. Aşağıdaki resimdeki son satırdaki root@dreambox yazısını gördükten sonra Dream’i reboot yapıyoruz ( Arkasındaki açma kapama anahtarından kapatıp 10 saniye sonra tekrar açıyoruz – Tabii gene Flash ’ taki image ile )

dream1.gif


3. Daha sonra startmenü ‘yü
uninstall etmemiz gerekiyor. O da şöyle..



dream2.gif



4.
ipkg remove startmenu 0.0.2_7020.ipk yazıp Enter ‘a basıyoruz.

5. Resimin son satırındaki
root@dreambox yazısını görünceye kadar bekliyoruz. Hiçbir tuşa basmayın. Yazı çıktıktan sonra Dream ‘i tekrar reboot yapıyoruz.



Buraya kadar
GeminiMod ‘ un nasıl uninstall edileceğini anlattık.. İmage yüklemeye esas şimdi başlıyoruz.

1.Gene
DCC gibi bir program ile Dream ‘ e bu kez FTP ile bağlanarak önceden download ettiğimiz miniroot7020_0.18_powerpc.ipk dosyasını FTP yoluyla tmp içine atıyoruz. Buradaki 0.18 versiyon numarası tabii. Başka versiyon yükleniyorsa o versiyon yazılacak şüphesiz..

2.
TELNET ile bağlanarak ipkg install /tmp/miniroot7020_0.18_powerpc.ipk yazıp ENTER tuşuna basıp bekliyoruz. Bu arada gene hiç bir tuşa basmıyoruz.

3. Anlattıklarım aşağıdaki resimde açıkça görülüyor. Yalnız şunu belirteyim, yukarıdaki
TELNET komutunu yazarken belki dikkat etmeyenler olabilir, ipkg yazdıktan sonra bir boşluk veriyoruz, install yazdıktan sonra bir boşluk veriyoruz. Bunu unutmayın. Bu yüklediğimiz miniroot programı Dream ilk açılırken bize hangi image ile Dream’i açayım diye soracak olan arayüz programıdır..

Burada şunu da belirteyim. Burada anlattığım işlemler ile 7020 ‘ ye hem 7000 ’ in ( .img uzantılı )hem de 7020 ' nin ( .nfi uzantılı )image ‘ larını yükleyebiliyoruz. Şüpheniz olmasın, zira ben denedim, her ikisi de mükemmel çalışıyor. Ama hangi tip image olduğunu tablodan seçmemiz gerekiyor sadece.. Onu aşağıdaki işlemler esnasında göreceksiniz..


Kanal araması ile tek tek uğraşmak istemiyorsanız kanallarınızı önce
DreamboxEdit programı ile kaydetmenizi tavsiye ederim. Daha sonra yüklediğiniz image ‘ ı çalıştırdığınız zaman kaydettiğiniz kanalları geri gönderdiğinizde işiniz çok kolaylaşıyor.. Benden söylemesi..



dream3.gif




4. Şimdi
root@dreambox yazısı çıktıktan sonra Dream ‘i tekrar reboot ediyoruz. İşte burada reboot yaparken kumanda elimizde bekliyoruz. TV ekranında reboot menüsü çıktıktan sonra uzaktan kumandanın yukarı aşağı okları yardımı ile WEB MODE seçip kumandanın OK tuşuna basıyoruz. Ekrana gelen görüntüyü öylece bırakıyoruz. İmage yükleme esnasında Dream ‘ in bu ekranda kalması gerekiyor..
5. Şimdi
DCC programımızı tekrar açıp WebBrowser modunu seçiyoruz. Ve aşağıdaki resim DCC programımızın penceresinde görünüyor.




dream4.gif


Burada aşağıda işaretli olan yer USB veya HDD formatlamak için kullanılıyor. Burayı tıklıyoruz.. Aşağıdaki ekran geliyor.




dream5.gif



Partition and Format
’ı tıklatıp USB ‘ yi formatlıyoruz. FINISHED yazısını görünceye kadar bekliyoruz.



dream6.gif


FINISHED yazdıktan sonra yeşil oku tıklatıp ilk sayfaya dönüyoruz.



dream7.gif


İmage yükleme tıklandıktan sonra aşağıdaki ekran geliyor.




dream8.gif



Yukarıda yazdığım şekilde
doldurulması gereken yerler doldurulduktan sonra Install Image tıklıyoruz. Resimdeki tek önemli şey bence şu: 7020 ' ye yüklediğimiz image ' ın hangi tip image olduğunu seçmeyi unutmamak. Yani 7000 ' e ait image mı yüklüyoruz yoksa 7020 image ' ını mı yüklüyoruz...Yoksa yükleme başarısız oluyor.Gene DCC programında FINISHED yazısı görünceye kadar hiçbirşey yapmıyoruz. FINISHED yazısını gördükten sonra image artık yüklendi. Dream ' i tekrar reboot yaparak açılıştaki ekrandan image ' ı seçerek çalıştırıyoruz.Dream ' in gerekli ayarlarını yaptıktan sonra DreamEdit programı ile kaydettiğimiz kanalları yüklediğimizde işlemimiz tamamlanıyor.. Hepsi bu kadar arkadaşlar. Nasıl, biraz karışık görünüyor ama
smiles29.gif
aslında oldukça basit. Biraz dikkat herşeyi halledecektir, buna eminim..



Herhangi bir
image ‘ ı silmek istediğimizde de aşağıdaki ekran yardımı ile bunu yapabiliyoruz.. Burada pek fazla açıklama yapmaya gerek duymuyorum. Silmek istediğiniz image ' ı seçtikten sonra Remove tuşunu tıklıyorsunuz, hepsi bu, zaten resimden de anlaşılıyor..

dream9.gif
 

Ekli dosyalar

  • dcc296.zip
    4 MB · Görüntüleme: 1

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst