gittigidiyor

DM 7020'ye CF Kart ile Image Yükleme:(RESİMLİ)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: tefik






COMPACT FLASH CARD İLE 7020 ‘ YE ORİJİNAL FIRMWARE YÜKLEME​


Sevgili arkadaşlar bu yazıyı DREAMBOX ' ın kendi sitesinden yararlanarak hazırladım. Bana göre bunun avantajı 7020 ile bilgisayar arasında internet bağlantısı gerektirmemesi. Olur ki bir gün sıkışırız ve bunu kullanmak zorunda kalırız. O zaman bilelim ki bağlantıya ihtiyacımız yok. Tek ihtiyacımız olan 32 Mbyte veya üstü bir Compact flash kart.. ( Microdrive ‘ lar da olabilir ) ve bilgisayarınıza takılı bir CF kart okuyucu.
( USB veya PCMCIA ‘ ler de oluyor. )Ve tabii ki yüklemek istediğimiz orijinal image..

7020 image ‘ ları .nfi uzantılıdırlar. 7000 ‘ lerde kullanılan .img uzantılı image ‘ ları 7020 ‘ lere yükleyemezsiniz. Hiç denemeyin, çalışmayacaktır.

autorun.bat ve flash.elf dosyalarını

http://www.dream-multimedia-tv.de/dm-7020/update/7020_flash_cf.zip

indiriyoruz. Ve zip dosyasının içinden çıkarıp desktop ' a koyuyoruz.

1. Compact Flash kartınızı hazırlayın.

72px.jpg


a. Compact Flash kart her zamanki gibi ( FAT 12 / FAT 16 / FAT 32 ) formatlarından biri ile formatlanmalıdır.

b. İndirdiğiniz zip dosyasının içindeki autorun.bat dosyasını ve flash.elf dosyasını Compact Flash karta kopyalayın. Dosyaların ismin değiştirmeyin ve autorun.bat dosyasını editlemeyin. Bu dosyalar en üstteki root directory ‘ de olacaklar.

c. Yüklenecek olan orijinal image ‘ ı da Compact Flash karta kopyalayın. Daha sonra ismini flash.nfi olarak değiştirin. Bu image da root directory ‘ de olacak.

d. KARTI EJECT YAPMA : Windows ‘ta Compact Flash kartı Eject yapmamız gerekiyor. Bütün windows pencerelerini kapatın. Sadece CF ‘ nin penceresi açık kalsın. CF drive üzerinde sağ click yapın, Eject ‘İ tıklayın. Şimdi artık kartınızı kart okuyucudan çıkarabilirsiniz.

702014nj.png


e. 7020 ‘ nin elektrik takatını arkasındaki anahtar ile kapatın. CF kartı 7020 ‘deki yuvasına yerleştirin. CI soketini kullanmayın ( adaptör gibi ). Kart sadece CF soketinde çalışacaktır.

68ck.png


f. 7020 nin takatını arkadaki anahtar ile açın. LCD ekrana bakın bu arada. CF FOUND yazısı çıkmalıdır ( çok kısa bir süre ) sonra da /cf/flash.elf ve en sonunda flash now? sorusu görünmelidir.

25ca.png


g. Üstteki buton EVET ‘ e karşılık gelen butondur. Bu butona basın. LCD ekranı gözetlemeye devam edin. Önce bir loading (1) yazısı çıkar. Bu CF kartınıza bağlı olarak birkaç dakika sürebilir.

35so.png


Daha sonra gene bir loading ( 2 ) yazısı ve bir yükleme çubuğu görürsünüz.

49jj.png


En sonunda herşeyin yolunda gittiğini gösteren ekran gelir ( 3 ).

50ev.png


h. CF kartı yuvasından çıkarın. Power butonuna basın. DM7020 ‘ niz yeni yüklenmiş image ile açılacaktır.
Yükleme sırasında FLASH FAILED yazarsa yükleme başarısız olmuştur. LCD display flash yapmaya başlar. Kaç defa flash yaptığını sayın.

1 kere : Firmware yüklendi ama geçersiz. Bu bir .nfi dosyası mı ?

2 kere : “flash.nfi” dosyası okunamadı. Yeniden isimlendirdiniz mi?

3 kere : Yazma koruması devrede – dahili hata.

4 kere : Firmware yüklendi ama firmware bozuk. Yeniden download edip bir daha
CF karta kopyalayın.

5 kere : Flash logic hatası. Yeniden deneyin – olmazsa servise başvurun.

6 kere : Flash erase hatası. 7020 yi reboot yapın, tekrar yüklemeyi deneyin.
Olmazsa servise başvurun.

7 kere : Flash yazma hatası.



Hepinize başarılı çalışmalar diliyorum.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst