gittigidiyor

DM 7020'ye Internet Browser ile Image Yükleme:(RESİMLİ)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: tefik


Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda 7020'ye original image yüklemenin internet browser ile nasıl yapıldığını anlatacağım. 7020'nin image'ları 16-17 Mbyte civarında olduğu için RS232 kablosu ile normal yükleme yapma ortalama 40-50 dakika sürüyor.Ama internet browser ile ortalama 1-2 dakika içinde işlem bitiyor.Kullanıma hazır hale geliyor. İşlemlerimiz şöyle..

Önce 7020'yi arkadaki switch'ten kapatıyoruz.

Kapalı durumda iken aşağıdaki resimde 1 numara ile gösterilen aşağı ok tuşuna basılı tutarak arkadaki switch'ten 7020'yi açıyoruz.

3 Numara ile gösterilen STOP yazısını görünceye kadar basılı tutuyoruz. STOP yazısını gördükten sonra butonu bırakıyoruz.Butonu bıraktıktan hemen sonra 7020'nin IP no'su Display'de çıkacaktır.

7020'yi böylece bırakıyoruz. Artık original image'ı yüklemeye hazırız.4 numara ile gösterilen yerdeki IP no'sunu -Tabii sizin ekranda çıkan, resimdeki değil - bir yere yazın, hemen şimdi lazım olacak..


7020_org_image1.png



7020_org_image2.png


Bilgisayardan İnternet browser'ı açıp sizin 7020'nin display'inde çıkan IP no'sunu yazın ve Enter tuşuna basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz.




7020_org_image3.png


Yukardaki ekrandaki device info yu tıklatırsanız ( 6 numara )cihazın bilgilerini görürsünüz. Aşağıdaki resim bunun bir örneğidir. firmware upgrade i tıklatırsanız ( 7 numara ) bir sonraki resimdeki image yükleme sayfasına ulaşırsınız..



7020_org_image4.png


Original İmage'ı yükleme ekranı aşağıdaki resim.. Burada 1 numarada Browse tıklatarak bilgisayardaki orijinal image'ı buluyoruz, ve seçiyoruz. Ondan sonra 2 numaradaki Flash'ı tıklattığımızda ise image yüklenmeye başlıyor..


7020_org_image5.png


İmage yüklenirken bu ekran karşımıza geliyor..Birşey yapmıyoruz. Bitinceye kadar bekliyoruz..


7020_org_image6.png


Bittikten sonra da ekranda zaten finished ( bitti ) diye yazıyor.. Aşağıdaki resim..


7020_org_image7.png


7020'yi REBOOT yapıyoruz. İşlem bitmiştir. Kolay gelsin..Herkese selamlar..


NOT: Resimler alıntıdır. Kendim hazırlamadım. Resimleri hazırlayan arkadaşlar her kimse buradan onlara teşekkür ediyorum..
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst