gittigidiyor

DM500 güç kaynagı adaptor şema ve tamiri

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
Teknik bilgi: DM500 güç kaynagı

ALINTI: Afacan

arkadaşlar ben bu bilgiyi yabancı bir siteden aldım
yazı tercümesinde hata olabilir bu bilgiler elektronik işleri yapan arkadaşların işine yarar
acemi olan sakın denemesin

klon DM500 Için güç kaynaklarının düşük kaliteli eleştirdikden sonra
bir süre Ben onları daha yakından nasıl çalıştıklarını anlamak için baktım
zamanı geldiğini düşündüm (veya niçin) yoktur.

Kim elektrolitik kapasitörler bir veya daha fazla değiştirerek bazen yeterli değildir
bulabilirsiniz hatalı olanları tamir deneyin:
bazen yedek cızırdama ve çok patlıyor.
Ve direnç overheated bulacaksınız ve yaktılar.
Ne genellikle bu durumlarda oldu olan düzenleyici ve / veya PWM denetleyicisine
BM başarısız olduğunu, çıkış 20V üzerinde hangi parçaları yakmak için bir sürü neden olduğunu.

Bu Fernbay gibi kişiler görünümü bu değil gerçekten,
buna onarım ve reglue gereken süre değerinde -
kesinlikle eğer Dahası sadece bir veya iki kapasitörler oluşmuş
sonra yerine oldukça ucuza vardır öğrenmiş olmak.
Tabii ki kabul edecektir Herkes, hem de ben DM500 PSU sürümlerinin
Ben bugüne kadar gördüklerimizle çift hakkında bilgi gönderme çalışıyorum düzgün karar vermenize yardımcı olacak.
Bir hata, Her şeyi garanti etmiyoruz olabilir% 100 doğru.
Ama sen, ve sen ne mücadele ettiğiniz bir fikir, nasıl çalışır
veren bir onarım ile düzgün olsun istiyorum arıza nasıl giderilir.

Eğer bazı oturtunuz ve gözlemler eklemek almak isteyebilirsiniz yeni bir sürümünü rastlamak.

Ayrıca aralıklı başarısızlık durumda gördüm.
Bu saç çizgisi neden olabilir PCB veya ağır bileşenler kötü lehim eklemleri de
(giderek yol ile ortak ücretsiz lehim günümüzde) fractures.

Eğer bileşen üreticilerin referans tasarımlar için bir şema karşılaştırın
(bu veya bu) birkaç kısa kesintiler ve DM500 malzeme alınan fark edeceksiniz örneğin.
Örneğin,
Bunun nedeni, daha düşük kapasiteli yedek parça ile yüksek titrek elektrik akımı
daha iyi başa iyi tasarımlar tek bir 1000uF yerine Schottky diyotlar iki 470uF kapasitörler kullanmalısınız.
Daha iyi tasarımlar yerine 16V ve 25V çıkış kapasitörler kullanın.
Size referans tasarımlarının bir numara göreceksiniz
Aslında oldukça küçük çıkış electrolytics, sadece 100uF gibi kullanın.
Bu, kapalı asgari güvenlik marjı olan bir büyük daha güvenli bir gerilim derecesi
ile daha küçük bir kondansatör kullanarak daha iyi olduğunuzu göstermektedir.
Daha iyi tasarımlar belirtmek yüksek puan Schottky diyotlar
transients ile (3A yerine 16A ve yüksek gerilim derecesi çok vb)
başa çıkabilmek için
Bazen daha yüksek puan direnç 0.5W vb (1W yerine)
belirtmek tasarımlar Daha iyi tasarımlar için Schottky diyot ve çıkış üzerinde
elektrolitik yüksek titrek elektrik akımı türünü belirlemek
Bazı tasarımlar paralel olarak sadece bir yerine iki Schottky diyotlar kullanmak;
bazı PCBs iki ancak sadece biri için uygun olduğunu tasarlanmıştır.
Daha iyi tasarımlar geribildigiminiz diyotlar üzerinde transients başa çıkabilmek
için yüksek gerilim degerlendirmesi belirtin.
Daha iyi tasarımlar belirtmek yüksek sürücü MOSFET puan.
Diğer bazı yorumlar:
Burada bastırma kapasitör notları (X1, X2, y1, Y3) arasındaki tutarsızlıkları ve PCB ve parçalar aslında monte üzerindeki bazı durumlarda vardır. Eğer bu konuda bilgi edinmek için zaman ayırdığınız değer bu parçaları aşina değilseniz, örneğin burada için.
Birçok switchmode tasarımlar çıkış filtresi (10uH) yerine çıkış tarafının tedarik yan geribildirim alın.
Sarı KEVLAR (ya da bu) dönüştürücüleri civarında kaset ve heatsink ise güvenlik için önemlidir; kaldırmak değildir.
Bazı bileşenleri üzerindeki tutkal olan switchmodes ortak bir sorun olduğunu uğultu azaltılması.
Çünkü pano altındaki lastik soğukluğu üzerine yapışan güçlü olabilir
zaman çıkarmadan PCBs davaları kimden dikkatli olmak gerekir;
eğer bu çıkarmadan dikkatli olmadıklarını olabilir kırık PCB izler.
Be warned:
PCB öldürücü olabilen bir canlı veya ücret switchmode ele bir elektrik şoku!
Siz elektronik konusunda bilgili ve olduğunuzda size açmak gerekir
yalnız bir switchmode güç kaynağı değiştirme girişiminde izin know what you're doing.
Çünkü ancak tüpler PSUs bulunan kapasitörler daha fazla ücret saklamak yüksek gerilim içeren Güç kaynakları Arguably daha CRT tüpler daha yönetmek için tehlikeli oluyor.
Ayrıca bu gerçek bir güvenlik riski eğer bir hata olduğunu tanıtmak.
Bu sadece iyi bir neden değil girişimi kendini tamir yerine satın almak için.

Sun6106c
sun6106clabel.jpg

.
sun6106cside1.jpg

.
sun6106cside2.jpg

.
sun6106cside3.jpg

Burada olan ve komponent yerleşim şeması.

.
sun6106cschem.gif

.
sun6106coverlay.gif

Sun6106d

sun6106dlabel.jpg

.
sun6106dside1.jpg

.
sun6106dside2.jpg

.
sun6106dside3.jpg

Burada D sürümü ve komponent yerleşim şeması vardır.

.
sun6106dschem.gif

.
sun6106doverlay.gif

Bile karar verirseniz, size devreleri çalışmalarına göre biraz öğrenebilirsiniz nasıl çalışır anlamaya tamir denemesi için. Bileşen üreticilerinin referans tasarımları (bu yukarıda bağlantılı gibi) iyi ayrıntılı olarak ben bu girmeyeceğim devre işlemi açıklar. Ayrıca tasarımlar istikrar, dayanıklılık ve standartlara uyum için yerine getirmesi gereken teknik kısıtlamaları tartışıyor. O kadar çok neden dikkatli bileşen seçimi güvenilirliği açısından önemli olduğunu takdir edersiniz, bu konuları daha fazla anlıyorum. Temel nedeni klon cihaz güvenilir olması eğilimi bu normal koşullar ancak mutlaka transients baş edemiyoruz yeterlidir düşük derecelendirme ile ucuz parçaları yerini tutamaz.

Öğrenmeye başlamak için iyi bir yer LM431 şönt düzenleyici için veri olduğu. Ne zaman düzgün bir şekilde bu kendi referans bacağını 2.50V korumak düzenleyen (2.50V ve kıyasla bir optocoupler açıldığında / kapama göre) referans girişi yani. Eğer DM500 güç kaynağı şemadaki sizi orada 120K ve 1K PIN aşağı kat kadar direnç görürsünüz bak. Bu kadar geçerli toplam bir
2.5V * (1/1K + 1/120K) = 2.52mA.
En op olduğu gibi amper bir referans iğne o an, bu gerilimi, 3K9 üzerinden akışı gerektiği anlamına gelir gözardı edilebilir. Onları tutulur çıkış gerilim anlamına gelir:
2.5V + 2.52mA * 3K9 = 12.3V
Bu nedenle olsa bile, şönt düzenleyici dahili referans yüksek olabilir hassas görmek, çıkış gerilim ve doğruluğunu sadece bu direnç kadar iyidir. Bu nedenle 1% hassas tür kullanılır'.

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.