gittigidiyor

Dm7000s'i ADSL modeme nasıl bağlarım?

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi


Dreambox'ı ADSL ıle kullanmayı tarif etmeye çalışıcam arkadaşlar bende usr9106 Wireless ADSL modem var ama modem ayarları aşşa yukarı aynı oldugu için kendi modeminize gore bu FAQ'ı uyarlayabilirsiniz.


Öncelikle Dreambox kumandasını kullanarak Setup'a gırıyoruz ordan "Expert Setup" ve ordanda "Communication Setup'a" girip IP yazan yere 192.168.1.3 yazıyoruz DHCP işaretli ise bunu kaldırıyoruz(DHCP İşaretli Olmayacak) Kaydedip çıkıyoruz.Böylelikle dreambox IP sını 192.168.1.3 olcak şekilde ayarladık.

Modeminizin telekom ayarlarını yapılı oldugunu ve internete girebildiginizi varsa***** anlatıyorum.Modeminizin herhangi bir boş ethernet portundan(usr9106'da 4 adet var) Dreambox'a DÜZ ETHERNET KABLO çekerek gerekli kablo bağlantısını yapmış oluyoruz.Daha sonra modeminizin setup'ına giriyoruz http://192.168.1.1 (Bu modeme göre değişmektedir mesela zoom'da http://10.0.0.2) Burdan LAN Setup/DHCP Server kısmına gelıyoruz burası aşağıdaki gibi genelde 192.168.1.2 den baslayacak sekilde ayarlıdır.

box1yo8.png


Biz bunu aşagıdaki gib 192.168.1.4 yazarak değiştiriyoruz ve "Apply" tuşuna basıyoruz bunu yapmamızın nedeni Modem diger internet kullanıcak makinalara 192.168.1.4 den başlı***** ağ adresi dagıtmasını sağlamak için bu şekilde dreambox her seferınde modemden aynı IP yı alabilsin diye.(Ilk başlarken Dreambox 192.168.1.3 olarak ayarlamıştık.)


box2jq9.png



Artık dreambox internete bağlı şekilde çalışabilir duruma geldi.İstediğiniz gibi plugin vs indirebilirsiniz.​

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst