gittigidiyor

dns cache temizlemek

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,768
Tepkime puanı
1,290
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
dns cache temizlemek
Öncelikle dns cache ini neden temizlememiz gerek onu anlayalım. Özellikle websitesini güncelleyip hala eski halini görenler, alan adını yönlendirip, dns değişikliği sonrası hala aktif olmadığını düşünenler ve domain/hosting firmalarini arayarak neden bu dns lerim daha yönlenmedi diyerek cevap bekleyenler için yapılması gereken bir işlemdir. Ayrıca internette dolaşırken sürekli 404 veya DNS hatası alıyorsanız Windows’unuzda DNS Cache temizleyip restart etme vakti gelmiş olabilir.

Dns cache imiz adindan da anlasilabilecegi gibi tekrar alan adi çözümleyeciye sormadan, çogu zaman buna ne gerek var, ben kendimden getiririm diyen bir önbellektir, Bazı durumlarda işe yaradığı gibi bazı durumlarda sıkıntı yaratabilir.

Önce komut konsolumuzu açalım,
Başlat / Çalıştır
Gelen ekrana CMD yazıyoruz,
ipconfig /displaydns

yazıyoruz

Önbellegi dolu dns Evet , Üst ekrandan görülebilecegi gibi Dns önbelleğimizde bir çok kayıt var.
Şimdi temizlige girelim Yapmamiz gereken işlem asagidaki gibi olmalidir,

Baslat /Çalistir adimlari ile gelen ekranda cmd yaziyoruz,Açilan konsolda ipconfig /flushdns yaziyoruz ve “DNS Çözme Önbellegi Basariyla Temizlendi” seklinde bir mesaj aliyoruz,Simdi Dilerseniz tekrar Dns Önbellegimize bir göz gezdirelim, yazmamiz gereken komut ipconfig /displaydns idi,Yaziyoruz ve asagidaki sonucu görüyoruz,Diger kayitlar gördügünüz üzere yok olmuslar,Temizlenmis Dns Önbellegimiz
Tüm islem bu kadar , Bu Sekilde Dns Önbellegimiz temizlemis olduk, Artik hangi alan adini sorgularsak sorgulayalim, mutlaka Tekrar kullandigimiz dns ip lerine ulasarak güncel veriyi alacaktir, Tavsiyem Belirli periyotlarda Bu islemi yapmanizdir.

Kısmen alıntıdır.

Firefox kullanıyorsanız kapattıktan sonra (kendi DNS Cache’si olduğundan) bir command prompt ekranı açıp aşağıdaki satırları yazın:
ipconfig /flushdns
net stop dnscache
net start dnscache


Devamı Oku: dns cache temizlemek
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst