gittigidiyor

DNS sunucularının hızını test edin!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
DNS sunucularının hızını test edin!

Kullandığınız DNS'nin en hızlısı olduğuna emin misiniz? İşte sizin için en hızlısını bulmanın yolu!
2013112210340263272.jpg
IP adreslerini alan adlarına dönüştüren DNS (Domain Name Server) sunucuları, internet bağlantınızda önemli role sahiptir. Kullandığınız DNS sunucusu değiştirmek, bazen web sitelerini açma performansınızı artırabilir. Dahası bazı durumlarda DNS değişikliği sayesinde normalde engelli siteleri aşmanız da mümkün olabilir.
İnternet sağlayıcınızın size atadığı DNS sunucusu her zaman en hızlısı, tepki süresi en iyi olan sunucu olmayabilir. DNSBench adındaki ücretsiz araç ise farklı sunucuları test ederek sizin için en hızlı DNS sunucusunu bulmanıza yardımcı oluyor.
En hızlı DNS sunucusunu bulduktan sonra modem arayüzünden veya Windows'un ağ ayarları altından DNS sunucularını değiştirmeniz gerekiyor. Bunun ardından daha hızlı internetinizin keyfini çıkarabilirsiniz.
İndirin: DNSBench
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst