gittigidiyor

( Donanım) Cep Mobil Donanım sistemleri

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
logolar_penta.jpg

LG’nin çiçeği burnunda amiral gemisi telefonu G5 son gelen haberlere göre bazı ülkelerde daha düşük performans gösteren bir işlemci eşliğinde satışa sunulacak. İspanyolca yayın yapan pisapapeles sitesinde yayınlanan ve halihazırda birçok teknolojisi sitesinde yer alan habere göre LG G5, Güney Amerika ülkelerinde daha düşük bir donanımla satışa sunulacak.

LG G5 global pazarda (Avrupa, ABD, Güney Kore ve diğer önemli pazarlarda) Snapdragon 820, 4GB LPDDR4 RAM ve artırılabilir 32GB dahili depolama şeklinde piyasada olacak. LG G5’in Güney Amerika versiyonunda ise sekiz çekirdekli Snapdragon 652 işlemcisi yer alacak. Üstelik telefon 3GB LPDDR3 RAM ile gelecek.
1456556271_lg-g5-primer-plano-pantalla.jpg

Snapdragon 652 her ne kadar orta segmentin en iddialı işlemci çözümlerinden biri olsa da, Snadpragon 820 ile aralarında kıyaslanmayacak derece fark mevcut. Üstelik G5’in Güney Kore versiyonunda daha düşük ve daha eski bir bellek teknolojisi kullanılacak.
LG G5’in Güney Kore versiyonu ayrıca LG 360 VR sanal gerçeklik gözlüğünü çalıştırmayacak. Snadpragon 652’ye eşlik eden Adreno 510 GPU ve 3GB RAM, LG 360 VR’da akıcı bir oyun deneyimi sunmaya yetmiyor anlaşılan.
Konuya ilişkin henüz LG cephesinden yapılan resmi bir açılama yok. Gelen haberler alım gücü ve pazardaki kullanıcıların sanal gerçeklik gözlüğüne pek ilgi göstermemesinden kaynaklı şirketin böyle bir strateji geliştirdiği yönünde.
Son olarak; Alcatel’in Idol 4s modeli de Quad HD çözünürlüklü ekrana sahip ve Snapdragon 652 işlemcisinden güç alıyor. Telefon aynı zamanda Google Cardboard tarzı bir sanal gerçeklik gözlüğü eşliğinde satışa sunuluyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung Galaxy Note 6'nın hafıza hızı SSD'leri geçecek!

Samsung büyük bir şey peşinde


1442227501_note-5.jpg

Samsung geçtiğimiz yıl duyurduğu UFS 2.0 arabirimini Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus'ta kullanmıştı. Bu yıl LG'de bu arabirimi G5'te kullanmaya başlıyor. Peki nedir bu UFS 2.0 teknolojisi derseniz şöyle kısaca açıklayalım.


Her belleğin bir okuma ve yazma hızı vardır. Bu hızlar ne kadar fazlaysa hafızadan veri aktarımı da o denli mümkün olur. Kısacası bir telefonun ve arayüzün hızlı olması genellikle hafızanın hızının yetersiz kalmasından kaynaklanmaktadır. Birçok kişninin "abi TouchWIZ arayüzü Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus'ta süper çalışıyor" demesinin arkasında UFS 2.0 teknolojisi var.


Samsung yeni nesil telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'de de bu teknolojiyi kullanıyor ama Samsung tarafından ortaya çıkartılan bazı bilgiler Galaxy Note 6'da üst segment SSD'lerden bile daha hızlı bir hafıza birimi kullanılacağını ortaya koyuyor.


Samsung yeni tanıttığı Universal Flash Storage 2.0 ile büyük bir gelişim ortaya koymaya hazırlanıyor. Bu arabirim Samsung'un kendi geliştirdiği UFS standardı V-NAND teknolojisini kullanıyor ve saniyede 45.000 okuma ve 40.000 yazma (IOPS) hızına ulaşıyor. Kısacası saniyede 850 MB okuyan, 270 MB veri yazabilen bu yeni yonganın moıbil sektörü değiştireceğini öngörüyoruz...


Telefonunuzun pil ömrü kısa mı? Bu 'powerbank'lar size göre
telefonunuzun-pil-omru-kisa-mi-bu-powerbanklar-size-gore0.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Akıllı telefon üreticisi Vivo, Asya dışında satış yapmasa da tıpkı Huawei gibi Çin’de kaliteli telefon üreten markalar arasında yer alıyor. Vivo son zamanlarda Xplay 5 adında bir akıllı telefon hazırlığında. Eğer söylentiler doğru çıkar ise bu Xplay 5 dünyanın ilk 6GB RAM’li modeli olacak.
Vivo’nun 1 Mart tarihinde Xplay 5’i başlatması bekleniyor. Şirket kendi hesabından birkaç kez cihazın AnTuTu test sonuçlarını yayınladı ve telefonun 4GB ve 6GB olmak üzere iki varyantı bulunuyor. Yine Weibo üzerinden yeni bir video yayınlandı. Bu videoda, Apple’ın son iPhone modeli iPhone 6S ve Vivo Xplay 5’in hız karşılaştırması yapılmış.
1456214127_1.jpg

Aşağıda izleyeceğiniz videoda üç farklı model bulunuyor. Bunlardan biri iPhone 6s, biri de farklı bir Vivo modeli. Vivo Xplay 5 ikisinin ortasına yerleştirilmiş. Karşılaştırmada her üç telefonda da aynı anda mesajlar uygulaması açılmış. Vivo Xplay 5 alt ve üst kısımdan gizlenmiş ama arayüzü tıpkı iPhone’a benziyor. Karşılaştırmada telefonun açılış hızına bakılırsa 6GB RAM, Snapdragon 820 ile kombine edilmiş gibi görünüyor.
2k çözünürlükte 5.5 inç ekrana sahip olacak olan telefon, 64GB depolama ile birlikte geliyor. Xplay 5 Android Marshmallow işletim sistemi ile çalışıyor ve telefonda 16MP arka kamera ile 8MP ön kamera kurulumu bulunmaktadır. Ayrıca telefon, Samsung Galaxy S7 Edge gibi çift kavisli ekrana sahip. Xplay 5’in selefi Vivo Xplay 3S 2K çözünürlüklü ekran ve parmak izi tarayıcı ile başlatılan ilk akıllı telefonlar arasında yer alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Samsung, gelecekte anakartlarda bütünleşik olarak kullanılacak BGA tipindeki SSD’lerin ilk örneğini üretti.
SATA formundaki 2.5 inç en hızlı SSD’yi yaz aylarında duyurmaya hazırlanan Samsung, bir yandan da minyatür SSD çözümlerine yoğunlaşıyor. Şirket, son olarak M.2yapısındaki SSD’lerden çok daha küçük olan, BGA formundaki SSD’lere yönelmiş. Hatta bunun ilk örneğinin fotoğrafı da bir süre önce ortaya çıktı. PM971 olarak isimlendirilen BGA formundaki SSD, 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı kapasitede geliyor.

BGA formundaki SSD’lerin en büyük avantajı çok küçük boyutları. En küçüğü 16×20 mm boyutlarında olan bu SSD’lerin en büyükleri ise 28×28 mm. Hafıza kartı boyutlarında olan BGA SSD’ler hayli yüksek performans sergiliyor. Samsung PM971, 1500 MB/sn okuma ve 600 MB/sn yazma yapabiliyor. MLC tipinde V-NAND bellek yongalarının kullanıldığı SSD’nin saniyedeki işlem sayısı ise 190 bin okuma ve 150 bin yazma.

samsung-bga-ssd-PM971-640x336.jpg


Minik boyutlarda yüksek performans sunan yeni SSD’ler, bu sayede gelecekte anakart üzerinde bütünleşik şekilde yer alacaklar. BGA formundaki SSD’lerin özellikle dizüstü bilgisayar ve mobil aygıtlarda da kullanılması bekleniyor. Tahminlere göre yeni SSD, 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren bazı ürünlerde yer almaya başlayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Intel Akıllı Telefonları Bırakabilir[/h][h=2]Akıllı telefonlar için işlemci üreten Intel'in bu konuda çalışmayı bırakabileceği iddia edildi.[/h]
intel-akilli-telefonlari-birakabilir.png
Akıllı telefonlarda yüksek performans sağlanması amacıyla özel işlemciler üreten ve bu konuda tercih edilen markalardan birisi olan Intel’in akıllı telefonlar için sunduğu desteği sona erdirebileceği belirtildi. Özellikle masaüstü seçeneklerinde yüksek fiyatlarına rağmen çok uygun performansları ile kullanıcılar tarafından Talep edilen ve rağbet gören Intel akıllı telefonlarda bu politikayı uygulamıyordu.
Telefonlarda genellikle Atom adı verilen işlemcileriyle bilinen Intel'in istenen performansı sunmasının yanı sıra piyasada tercih edilmesi her ne kadar böyle bir kararın alınmasını sürpriz olarak yorumlanmasına neden olurken, konu ile ilgili yapılan sonra açıklamalarda işlemci üretimlerinin durdurulduğu belirtildi.
Mobil sektörden çekilmeyi planlayan Intel bu konuda rekabetin yeniden şekillenmesine yol açacak. Mevcut piyasada Mediatek ve Snapdragon gibi işlemciler ile çalışan üreticiler bundan sonra Intel seçeneğini değerlendiremeyecek ve daha çok bu iki seçenek arasında bir seçim yapacak.
Mediatek İntel'in piyasadan çekilmesinin ardından alt seviyelerdeki modellerde daha çok tercih edilebilir. Zira Snapdragon yüksek performans ve fiyatları ile daha çok üst seviye modellerde kullanılıyor
Intel tarafından piyasadan çekilme konusunda net bir kararın açıklanması pek çok iddianın da gündeme gelmesine neden olurken bu konuda doğruluk ihtimali en yüksek olan iddia Microsoft ile yapılan anlaşma. Microsoft ile işlemci konusunda anlaşma sağlayan İntel'in sadece bu markayla çalışmak istemesi mobil sektörden çekilmesine neden olabilir.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung Galaxy S8 İşlemcisi Ne Olacak?[/h][h=2]Samsung Galaxy S8 modeli ile ilgili yeni dedikodular gelirken, Samsung Galaxy S8 işlemcisi ile görüldü. İşte konuyla ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
samsung-galaxy-s8-islemcisi-ne-olacak.jpg
Samsung’un önümüzdeki yıl amiral gemisi olacak Samsung Galaxy S8, şimdiden konuşuluyor. Konuyla ilgili gelen son bilgilerde işlemci modelinin ne olacağı ile ilgili detaylar paylaşılırken, sıkıntılı süreç geçiren Samsung, tüm bu yaşanan olaylara rağmen hala gündemdeki popülerliğini koruyor.
Sızıntılar SamMobile’den!
Konuyla ilgili sızıntılar SamMobile tarafından paylaşılırken, yeni cihazda işlemci olarak Exynos kullanılacağı belirtildi. Bu bakımdan yeni model ile birlikte Samsung, Exynos işlemcisini kendi modelinde deneyecek. Samsung tarafından üretimleri yapılan bu işlemci modelleri ile birlikte performansta oldukça üstün bir imkan sağlarken Samsung Galaxy S8 modeli ile birlikte bu anlamda da kullanıcılara üstün özelliklerde bir telefon modeli sağlanacak.
Üstelik gelen bilgiler sadece marka ile sınırlı değil. Öyle ki cihazda yer alacak işlemcinin tam olarak versiyonu da belirtilmiş durumda. Bu açıdan Samsung Galaxy S8 modelinde kullanılacak işlemci Exynos 8895 olacak. Yonga setinde aynı zamanda grafik birimi de oldukça üstün özelliklerde. Bu konuda paylaşılan bilgilerde işlemci ile birlikte Mali-G71 de cihazda yer alacak. GPU alanında oldukça iyi bir özelliğe sahip olan G71 modeli, üstelik Samsung Galaxy S7’de yer alan T-880 modeline göre 1.8 kat daha üstün özelliklerde ve böylece daha iyi bir performans sunacak durumda.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Sonraki nesil akıllı telefon ve tabletlere can verecek yeni mobil işlemcilerden çoğunun Benchmark sonuçları sızdırıldı.

2016 yılında çıkacak amiral gemisi akıllı telefon ve tabletler her zamankinden daha hızlı olacak. Çin merkezli bir blog sitesi, sonraki nesil pek çok mobil işlemcinin Benchmark sonucunu elde edip internete sızdırdı. Nvidia’nın Denver 2, Apple’ın A9 ve A9X, Huawei’nin Kirin 950, LG’nin NUCLUN 2 ve Samsung’un Exynos M1 mobil işlemcilerinin Geekbench Benchmark’ıyla yapılan test sonuçları sızdırıldı.
Benchmark sonuçlarına göre Nvidia’nın Denver 2 yongası, 2599 puanla en yüksek tek çekirdek skorunu elde etti. Çoklu çekirdek performans yarışındaysa Samsung’un Exynos M1 işlemcisi 7497 puanla galip geldi. Exynos’un açık ara fark attığı en yakın rakibi ise 6096 puanla Kirin 950 oldu. Aşağıdaki tablodan işlemcilerin tek çekirdek ve çoklu çekirdek performanslarını görebilirsiniz.

Aynı kaynak bu işlemcilerin bazı grafik performans testlerini de yayınladı. Nvidia’nın Denver 2 işlemcisi GFXBench 3.0 Manhattan’ın testinde 117 FPS’e ulaştı. Exynos M1 ise aynı testte 59.4 FPS’te çalışırken, Apple’ın A9’u ise 30.3 FPS hızında çalıştı.
Tabii ki bilgilerin hiçbiri kesin değil. Ancak bu sonuçlara bakarak yeni nesil mobil işlemci savaşında Nvidia’nın grafikte, Samsung’un ise işlemci hızı konusunda önde gittiği söylenebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
8 GB RAM'li Le 2S Görüntülendi

Çin'de yaptığı üretimlerle dünyanın pek çok bölgesinde satışa çıkan ve popüler hale gelen LeEco’nun Le 2S adı verilen telefonu görüntülendi.

8-gb-ram-li-le-2s-goruntulendi.jpg
Son dönemlerde Çin'deki yerli üreticiler dünya pazarına açılırken pek çok marka önemli modelleri ile piyasada yer almaya başladı. Bu konuda pek çok ilk de başarılırken konu ile ilgili son örnek LeEco’dan geldi. LeEco tarafından son hazırlıkları yapılan telefon modelinde 8 GB RAM’in kullanılması mobil sektörde bir ilk olacak. Bu bakımdan telefon için oldukça yüksek bir ilgi gösterilirken telefonun ilk görüntüleri sızdırıldı. Yapılan sızdırmalar da telefonun tasarımı hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olurken yapılan son fotoğraf paylaşımı şöyle oldu;
8gb.jpeg

8 GB RAM'in üstün donanımlar ile desteklenmesi performans açısından en iyi telefon modellerinden birisinin piyasaya çıkmasını sağlayacak. Telefonda Snapdragon 821 işlemcinin tercih edilmesi beklenirken 8 GB RAM, 64 GB depolama alanı, 5.5-inç 2.5D 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip ekran telefonda yer alacak.
Sızdırılan görüntülerde telefonun önceki modellerden tasarım açısından çok farklı olmayacağı görülürken, farkın donanımlarda yaratılacağı anlaşıldı. Yapılan paylaşım sonrasında telefon ile ilgili daha somut veriler elde edilirken önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacak olan model için şimdiden pek çok kişi büyük bir beklenti içerisine girmiş durumda.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
cep telefonunu oluşturan parçalar , cep telefonu hangi parçalardan oluşur üzerinde sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalışacağım. Günlük hayatımız’da vazgeçilmez olan ve hayatımızın artık bir parçası olan cep telefonları hangi parçaların bir ara gelmesinden oluşur hiç merak ettiğiniz mi ?
Bunlar’da bilgisayarlar gibi temel bileşenlerden oluşur bu bileşenlerin bir araya gelmesi ile cep telefonları , akıllı mobil telefonları oluşturmaktadır. Şimdi bu parçalar neler bir bakalım.
Anakart , Anten , Batarya , Dahili Flaş , Dahili Hoparlör , Dahili Kamera , Dahili mikrofon , Ekran , Kasa , sim kart yuvası , Soket , titreşim motoru , Tuş takımı , Joystick & Trackball ve Yazılım bu parçalar cep telefonu oluşturan ana parçalar diyebiliriz. Kısaca bu parçaları tanımaya başlayalım.
Kasa ;
Telefon parçalarını bir arada tutmaya yarayan ve telefonun görünümü oluşturan bu parça dış çerçeveyi oluşturur , bilgisayarın kasasına örnek verebiliriz.

Telefon parçaları bu kasa içerisine montajlanır , gerektiğinde arızalı parçalar sökülüp yerine takılabilir. aynı model ve marka kasalar arasında kasa değişimi yapılabilir.
Anten ;
Telefon ile Baz istasyonun yaydığı sinyalleri almak ve vermek için kullanılan donanım parçasıdır. Telefonun çekim kuvveti anten ile performansı doğrudan etkiler.


telefon anteni ne işe yarar , Baz istasyonları yaydıkları sinyalleri toplayıp alabilmesi için telefonlar’da anten bu görevi üstlenir bir radyo verici ve radyo alıcı görevleri olan antenlerde cep telefonlarında radyo alıcı görevi üstlenir ve sinyalleri toplamaktadır anten gücü dbi olarak belirtilir.
Batarya ;
telefon bileşenlerinden biride batarya ( pil ) dir. Telefon olsun elektronik cihazları çalıştırmaları için en önemli parça pil dir.

Genel’de telefonlarda kullanılan piller , Li-ion bataryalar kullanılmaktadır. lityum iyon pil bu pillerin avantajı kullanılmadıkları zaman kayıpları yani enerji kaybı azdır. bununla birlikte kullanılmaya başladıklarında ömürlerinin kısalmaya başlaması bir dezevantajdır.
Dahili Flaş ;
Cep telefonlarında kamera kullanıyor iseniz resim veya video çekimlerinde gece ortamlarında aydınlatmak için kullanılan bir parçadır. Resim ve videoların daha net çekimi için kullanılır.


Bu parçalar telefonun arka yüzünde bulunur , iç kameralarda flaş özelliği yoktur bunlar kendi marka ve modellerine göre üretici firmaları vardır ve bu parçaları başka firmalar telefon üreticileri adına üretebilir.
Dahili Hoparlör ;

Telefonlar’da dinlediğiniz müzik , video seslerini ve telefon görüşmelerinizi dışa verebileceğiniz ve telefon ahizesi dinlemenizi sağlan bileşendir.
Dahili Kamera ;
cep telefonu ile video , resim çekimlerinde kullanılabilen , yeni mobil uygulamalar’da canlı yayınlar yapabileceğiniz , görüntü görüşmelerde kullanılan en önemli parça diyebiliriz. yeni nesil telefonlar’da ön ve arka yüzünde iki kamera bulunmaktadır genel olarak arka yüz yani dışa bakan yüz’de çözünürlük pixel daha fazladır.


Telefon pixel sayısı ve odaklamanın fazla olması görüntünün daha iyi olması demektedir.
Dahili Mikrofon :
telefon görüşmelerinin yapılabilmesi ve karşı tarafa ses gönderebilmesi için gerekli olan parçadır.


hoparlör patlak ibaresi sesin karşı tarafa gitmemesi veya cızırtılı olmasından kaynaklıdır. bunun için teknik servisler tarafından kolaylıkla değişebilir. yukarıda görünen resim iphone mikrofonu bağlantı aparatları ile birlikte kasa tutturulmaktadır.
Ekran ;
telefonlarda ekran artık günümüzde dokunmatik olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ekranlarda kendi aralarında farklı modellere ayrılmaktadır yalınız şu bir gerçek bilgisayar olsun cep telefonu ekranı olsun kırıldıklarında telefon’dan fazla tamir masrafı çıkıyor diyebiliriz .


Sim kart yuvası ;
Telefonu kullanabilmek için telefon operatörlerin vermiş olduğu sim kartlar telefona bu yuvaya takılmaktadır. Sim kart yuvaları , micro , nano gibi değişik şekilde olabilir.


yukarıda örnek resim’de olduğu gibi bu kartlar telefonlarda sim kart yuvalarına takılmak sureti ile kullanılmaktadır.


sim kartlar yuvalarına göre ve desteklediği boyutlara göre takılmalıdır.
Titreşim Motoru ;
telefonda gelen çağrıları , mesajları sesi kapalı olduğunda titreşim yolu ile haber etmek için kullanılan bir parçadır. telefonu gittiğiniz yerde sessiz mod aldığınızda çoğu zaman titreşime alırsınız.


telefonda titreşimi aktif etmek batarya tüketimini hızlandıracaktır. sürekli olarak titreşimde kullanmamanız tavsiyesi ile iş gören bir özelliktir.
Tuş Takımı ;
telefon’da rehber için isim girmek , telefon numarası aramak için , kısaca bilgisayar klavyesi işini gören bu donanım bileşeni veri girişi yapmanızı sağlamaktadır. günümüzde çoğu telefon artık dokunmatik olduğu için zaman ile bu özelliği kaybedecek gibi durmaktadır.



Joystick & Trackball ;
bazı telefonlar’da eski diyebiliriz üzerilerinde joystick vardı günümüzde artık kullanılmıyor , bu artık bir özellik olarak olarak görmüyorum. telefon’daki orta tuş veya şimdi iphone home tuşu na benzer bir tuş diyebiliriz.


ortadaki joystick kolu sağ , sol , yukarı , aşağı hareket ettirebiliyorsunuz ve kısa menüler yardımı ile hızlı erişim sağlayabiliyorsunuz.
Yazılım ;
Telefon ile kullanıcı arasında bir arayüz olan ve telefonun özelliklerini kullanabilmek için yazılıma ihtiyaç vardır. bu yazılımlar telefon firmaları kendileri yazmaktadır , örnek verecek olursak , iphone için IOS , samsung , LG , Htc gibi telefonlar ise Google Android , Nokia Ovi , Windows Mobile telefonlar için Windows 10 gibi yazılımlar daha eski telefonlarda flash programlar kullanılırdı .
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
mobil-isletim-sistemleri-705x290.png
Artık akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladılar. Birçoğumuz işi dolayısıyla ya da başka nedenlerle akıllı telefon kullanmaya başladık. Fakat akıllı telefon firmaları son 6 yıldır kendilerini aşırı derecede geliştirerek insanlara yeni teknolojiler ve yeni özellikler sunmaya başladılar.Artık akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladılar. Birçoğumuz işi dolayısıylaya da başka nedenlerle akıllı telefon kullanmaya başladık. Fakat akıllı telefon firmaları son 6 yıldır kendilerini aşırı derecede geliştirerek insanlara yeni teknolojiler ve yeni özellikler sunmaya başladılar. Buna dayanarak marka rekabetleri ortaya çıktı ve bugünkü akıllı telefon pazarını oluşturdu. Doğal olarak işletim sistemleri de bu durumdan nasibini aldı. İlk olarak iPhone için iOSişletim sistemi piyasaya çıkarıldı ve her şey bundan sonra başladı. iOS bulunduğu döneme göre oldukça hızlı ve ''AKILLI'' olarak dikkat çekiyordu. Onlar yapar da, biz yapamaz mıyız? dercesine iOS'nin duyurulmasından yaklaşık 10-11 ay sonra Linux tabanlı ''Java'' yazılarak yeni bir işletim sistemi ortaya çıkarıldı. Bu işletim sistemi, bugünkü Android işletim sisteminin temellerini atmış oldu. Daha eskilere dayananWindows Mobile, 2002 yılında piyasaya çıkardığı eski mobil işletim sistemini sıfırdan derleyerek, Akıllı bir işletim sistemi haline getirmiş ve 2010 yılında piyasayaWindows Phone üzerinde sürmüştür. Bu işletim sistemleri yıllar geçtikçe tanınmaz hale geldiler ve bugünkü hallerini aldılar.

Hepimizin mobil telefonlara ihtiyacı olduğunu düşünerek Bu mobil İşletim sistemlerini didik didik inceledik. Artık sizin de kullandığınız ya da kullanmak istediğiniz Mobil işletim sistemini tanımanızın zamanı geldi. Bu sistemler ''Nedir? Ne değildir? Hangisini hangi alanlarda kullanmalıyız? Avantajları ve dezavantajları neler?'' ve buna benzer birçok soruya açıklık getirmek için sizler için bu yazıyı yazma gereği duyduk.

android-format.jpg

Mobil alanda en çok kullanılan Platform: Android

Bu işletim sistemi henüz 7 yıl önce duyuruldu ve bir devrim niteliğinde gelişti. Android'i, Android yapan en önemli özellik Linux çekirdekleri üzerine kurularak, Açık kaynak kodlu bir yazılım olması. ''Nedir bu açık kaynak muhabbeti?'' diye soranlarımız vardır elbette. Açık kaynak kodlu sistem her şeyini sizin o şefkatli ellerinize bırakır ve Sistemdeki her türlü özelleştirmeye olanak tanır. Android cihazlarda her türlü ekleme, çıkarma yapabilmektesiniz. Hatta Bu işletim sistemi üzerindeWindowsçalıştıran çılgınları bile duymuyor değiliz. Sistemin; ''GooglePlay Store'' adında uygulama marketi de bulunmakta. Bu market üzerinde milyonlarca uygulama depolanıyor ve kullanıcıya sunuluyor . Fakat açık kaynak kodlu işletim sistemleri her zaman bizim tarafımıza çalışmazlar. Bu gibi sistemlere virüs bulaştırmak oldukça basit. Google; Google Play Store üzerindeki kullanıcıya sunulan uygulamaları incelemiyor ve sadece kullanıcı şikayetlerine cevap veriyor. Bu nedenle android işletim sisteminde virüslü uygulamalar yaygınlaşmakla beraber, kullanıcıların Reeldeki hayatına yansımaya başladı. Son aylarda Dropbox hesapları ile ilgili olarak sık sık haberler görüyoruz ve bir önlem alınmazsa bu haberler daha çeşitli hale gelerek kullanıcıyı tehlikeye sokacak.

Android işletim sistemi tek bir marka tarafından kullanılmıyor ve Android platformunu kullanan markalar arasındaki rekabete neden oluyor. Bu nedenle Android tabanlı cihazlar, Diğer işletim sistemlerine göre daha seri ve daha hızlı üretilerek birbirlerini ezme çabası içerisindeler.

İşletim sisteminin genel olarak RAM'i ''Har vurup, harman savurduğu'' söylenilebilir. Yani iOS veWindows Phone gibi RAM konusunda yakıt cimrisi olduğu pek söylenemez. Fakat 2GB Ram'i olan bir cihaz gayet yeterli olabilir. Sizin kullanım koşullarınıza bağlı olarak Bu değer düşebilir yada yükselebilir. İşlemci ve diğer bileşenler cihazdan cihaza göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle o konuya çok değinemiyorum(Almak istediğiniz cihaz hakkında bilgi verirseniz, size gerekli açıklamaları yaparım)
Her şey iyi güzel de, bu işletim sistemini hangi ruh haline sahip insanlar kullanmalı?

Android işletim sistemini genel olarak hepimiz kullanabiliriz fakat daha çok telefondan sürekli sıkılıp onu özelleştirmeyle haşır neşir olan, onu şekilden şekle sokan, uygulamalara merakı olan ve sürekli yeni bir şeyler denemeyi seven, genel olarak uygulamaya para vermek istemeyen, telefonu sadece iletişim aracı olarak görmeyen, sürekli tek bir firmaya bağlı kalmak istemeyen kişiler tarafından kullanılabilir.

apple-logo.png

En sağlam işletim sistemi: iOS (iPhone OS)

iOS; Mac OS X' ten esinlenerek yaratılan 4 Temel katmandan oluşan bir işletim sistemidir. Her bir katmanda farklı bir işlem yapılır ve bu işlemler sonucunda iOS arayüzü kullanıcıyla buluşur. Tüm bu sistem 500 MB'lık bir hafıza tarafından depolanabilir. iOS arayüzü çok sade ve hafif bir sistem olduğu için, genellikle kasmalara rastlamazsınız. Bu işletim sistemini sadece ''Apple'' kullanır. Bunlara dayanarak Dünyada tektir ve ürün fiyatlarını da sadece kendisi belirler. Bu nedenle fiyatları biraz yüksek tutar. Aslında telefonun nerdeyse her bileşenlerini kendisi üretir. 1GB Ram, 1.4 GHz işlemci, 8 MP kamera vs vs.. gibi özellikleriyle dikkat çekerek Böyle bir cihazı 3000 TL'ye satabilen tek firmadır (Kendi chip setleriyle, iOS arayüzünü bütünleştirmeyi başarmışlar).Elbette ki bu durumun %80'lik bölümü işletim sisteminin kullanışlı, stabil olmasından ve grafik biriminin çok güçlü olmasından kaynaklanıyor. iOS Platformu üzerinde AppStore'da bulunuyor. Bu market sayesinde istediğiniz her uygulamaya erişebilirsiniz. AppStore üzerinde bulunan uygulamalar AppleTarafından kontrol edilerek yayımlanır ve Özel hayata karşı sistemsel saldırılar engellenmiş olur. Her şeye Rağmen iCloud servislerinden bazı hesaplar hackleniyor. Bunda iOS'nin bir suçu olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü iCloud hesaplarının şifresini ''Doğum tarihi, Adı, Soyadı, Annesinin adı vs.vs'' yaparsan o hesapların çalınması kaçınılmaz oluyor.
iOS işletim sistemini kimler kullanmalı

Bu işletim sistemi sadece kullanıcının rahatlığına ve Gizliliğe hitaben tasarlanmış. Buna dayanarak ; İş adamları, banka yada dövizle alakalı olanlar, Sanal Markette bol bol para harcamayı sevenler, takıntısız oyun keyfini yaşamak isteyenler, İnternetteki işlerini hızlıca halletmek isteyenler (Apple'ınTarayıcı konusunda çok başarılı olduğunu özellikle belirtmek gerek), uygulamalardaki kasılmalardan hoşnut olmayanlar, kişisel verilerini en güvenli şekilde saklamak isteyenler, Herhangi bir kafede yada toplulukta Telefonu masaya koyarak Herkesi büyülediğini düşünenler, Sürekli uygulama yada oyun güncellemesi isteyenler, yani kısacası nefes kadar hafif bir sistemle kibar ellerini buluşturmak isteyenler tarafından tercih edilebilir.
Yılların Deneyimiyle: Windows

Her şey 2002 yılında Microsoft'un İlk işletim sistemi olan ''Windows Mobile 2002'' ile başladı. İşletim sistemi Windows CE Çekirdeği Üzerine temellendirilmiş bir platformdu ve her zamanki gibi kapalı kaynak kodluydu. Bu yıllarda sistem biraz yavaş çalışıyordu ve Windows İlerleyen güncellemeler ileWindows 7.5(Mango) kararlı sürümünü yayınladı. Bu ara yüzle her şey değişmiştir; yeni oyunlar, yeni uygulamalar, daha yeni özellikler kullanıcıyla buluşmuştur. Windows 7.5 sürümü Türkiye’yeVodafone LG- E900 Optimus 7 İle gelmiştir ve başka bir cihazda kullanılmamıştır. Windows bu atılımdan sonra çalışmalara yaklaşık 7 yıl ara vermiştir ve 2009 yılında eski çalışanlarını tekrardan bir araya toplayarak Windows Phone'u tekrardan yapılandırmaya başlamıştır. Ve en sonunda 2012 yılında eski Windows Mobile işletim sisteminde devrim niteliğinde bir değişim yaratarak, Platforma yeni bir soluk kazandırmış ve tekrardan hayata döndürmüştür. 2002 yılında duyurduğu yenilenmiş işletim sistemi Windows 8.0'ı 2013 yılında satın aldığı NOKIA'a ile birlikte resmen tanıtmakla birlikte,1 yıl gibi bir süre zarfı içinde Windows 8.1'e güncellenmiştir. Windows işlemsel olarak iOS'ye yakın olarak hareket ediyor ve sistem 512 mb ram üzerinde gayet akıcı, hafif çalışıyor ve size o yumuşaklığı hissettirebiliyor. Kullanıcı telefondaki işlemleri yaparken herhangi bir kasmayla çok sık karşılaşmıyor. Arayüz bakımından Android'ten bir tık daha önde diyebilmekle beraber, windows 8.1 ile birlikte daha renkli bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Elbette platformun uygulama marketi de mevcut. İşletim sisteminin henüz yeni olması açısından uygulama çeşitliliği çok fazla değil ve market içi güncellemeler çok sık yapılmakta. Genel olarak sistem arayüzü çok iyi ve stabil çalışıyor. En azından Android'den bir tık daha önde diyebiliriz.
Windows Phone kullanmak isteyenler

Bilgisayar üzerinde Windows işletim sistemini yıllardır kullanmaktayız ve bu platformu ''arayüzdeki kolaylık'' açısından tercih etmekteyiz ama Windows Phone için aynı şeyler geçerli değil. Masaüstü gayet derli-toplu fakat diğer arayüz bileşenleri biraz karıştırılmış. Cihazdaki karışıklık kafanızı çok fazla karıştırmasın çünkü; Cihazdaki Yumuşak ve temiz geçişlere alıştıkça, arayüzdeki karışıklığı görmezden geliyorsunuz. Marketten indirilen uygulamalara sık sık güncelleme geliyor ve bazen sinir bozucu olabiliyor. Aynen İOS gibi tüm kullanıcıya sunulan uygulamalar Microsofttarafından test edilerek yayımlanır ve kullanıcının kötü amaçlı yazılımlardan uzak tutulması hedeflenir. Sonuç olarak bu işletim sistemi biraz karışık dizayn edildiğinden her kesime hitap etmiyor. Eğer; farklı bir şeyler denemeyi isteyen, Karışıklığa çabuk ayak uyduran bir insansanız sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir performans sergileyebilir.

Dipnot: Windows'un şu anda NOKIA'dan bağlantısını kesmiş olduğunu biliyoruz. Buda demek oluyor ki ilerleyen safhalarda bizi daha farklı bir Windows phone bekliyor.
Bu Platformları Şu şekilde özetleyebiliriz:

Android: Daha çok kişilerin özgürlüğünü isteyen, Sistem güvenliği açısından en son sırada yer alan (Bu sizi kötü adamların eline verdiği anlamına gelmez, her şey size bağlı), toplumun her kesimine hitap eden ucuz bir mobil sistem.

iOS: Sistem özelleştirmeyi sağlamayan, toplumun belirli bir kesimine hitap eden, Sistemsel güvenlik yönünden en iyi derecede yer alan ve birazda pahalı olan bir mobil yazılım.

Windows: Özgürlük konusunda iOS İle aynı fikirde olan, Sistem güvenliği açısından İOS'ye yakın bir konumda olan, Kullanım kolaylığı açısından herkes tarafından benimsenemeyen ve ucuz bir mobil yazılım.

Kısacası tüm mobil işletim sistemlerinin kendine özel ve farklı kesimlere hitap eden yazılımları var. Bu nedenle herhangi bir sistemin, diğerinden üstün olduğu söyleyemeyiz. Hepsi de birbirinden özel, kullanışlı ve hayatı kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]UMİ Plus İle 2 Günlük Şarj Süresi Mümkün[/h][h=2]Çin’de üretimi gerçekleştirilen ve UMİ Plus adı verilen yeni telefon modeli batarya süresi ile dikkat çekiyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
umi-plus-ile-2-gunluk-sarj-suresi-mumkun.jpg
UMİ Plus adı ile Çin’de görücüye çıkarılan yeni telefon modeli, yüksek batarya kapasitesi ve batarya süresi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Telefonda yer alan özelliklerde en çok uzun süreli kullanıma imkan sağlaması kullanıcılar tarafından beğenilirken, aynı zamanda cihazın diğer detayları da oldukça önemli özellikleri.
Türkiye’de bugüne kadar çok fazla bilinmese de UMİ tarafından üretilen telefon, Çin piyasasında oldukça popüler durumda. UMİ Plus ile yeniden mobil sektöre iddialı bir şekilde giriş yapmayı başaran marka, piyasaya göre çok daha ucuz bir fiyat ile piyasaya sunulacak. Böylece piyasaya markanın piyasaya giriş yapması ile birlikte kullanıcılara önemli bir seçenek de yaratılmış olacak. Yüksek özellik, düşük fiyat politikasının en iyi örneklerinden birisi olacak UMİ Plus, bu bakımdan piyasada tercih edilebilir durumda.
UMİ Plus Teknik Özellikleri Neler?
Alüminyum-magnezyum karışımı malzeme
MediaTek Helio P10 işlemci
4 GB RAM
32 GB depolama alanı
Sharp 5.5 inç 1080p ekran
USB Type C port
Parmak izi tarayıcısı
4000mAh kapasiteli batarya
Telefonda kullanılan batarya kapasitesi ile pek çok telefonun gerisinde kalsa da telefonda kullanılan özel donanımlar ve sistem özellikleri yüzde 45’e varan daha uzun bir kullanım ömrü sunuyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]ZTE Axon 7 Mini'de Neler Var?[/h][h=2]ZTE tarafından tanıtımı gerçekleştirilen ve piyasaya sunulan ZTE Axon 7 Mini modelleri için incelemeler yapılmaya başlandı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
zte-axon-7-mini-de-neler-var.jpg
ZTE’nin yeni telefon modellerinden bir tanesi olan ZTE Axon 7 Mini modeli farklı özellikleri ve küçük yapısı ile dikkat çekerken telefon için çeşitli incelemeler yapılıyor. Telefon için en çok dikkat çeken noktalardan bir tanesi ekran gövde oranında iyi bir oranın yakalanmış olması.
ZTE Axon 7 Mini Teknik Özellikleri Neler?
5. 2 inçlik bir ekranı olan telefonun ekran gövde oranı yüzde 71.2. Bu bakımdan telefonun kullanımı konusunda kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlanmış durumda. 150 gram ağırlığındaki telefon Qualcomm'un Snapdragon işlemciler ile güçlendirilmiş. Snapdragon 617 modelinin bulunduğu telefonda grafik birimi Adreno 405. Üstelik 3 GB RAM gibi yüksek RAM’in kullanılması da performans açısından yaşanacak sorunları da minimuma indirmiş.
Telefonun depolama alanında ise 32 GB gibi bir seçenek sunuluyor. Kamerasına geçildiğinde ise 8 megapiksel ön kamera ve 16 megapiksel arka kameranın olması da kamera konusunda oldukça tatmin edici sonuçlar sağlayacak. Üstelik özel bir ses sisteminin kullanılması da telefonda özellikle müzik dinlemek isteyen kişileri tatmin edecek gibi duruyor. 2705 kapasiteli bataryası her ne kadar zayıf gibi görünse de hızlı şarj desteği ile birlikte çok kısa süre içerisinde telefonu şarj edilmesi mümkün.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
bir-doneme-damga-vuran-disketler-bu-kez-powerbank-olarak-geri-donuyor-1479582026.jpg
1.4MB'lık bir dönemin depolama canavarları bu kez taşınabilir şarj aleti olarak aynı şekilde geri dönecek.
Uzun zamandır bilgisayar kullanan birisi olsanız bile muhtemelen en az 10 yıldır bir disket ile karşılaşmamış ya da liseliyseniz disketlerin sadece geçmişte olan depolama araçları olduğunu biliyorsunuzdur.
Gelişen teknolojiyle birlikte disketlerin çok daha küçük boyutunda neredeyse 1TB'a yakın depolama çözümleri üretilirken artık 1.4MB'lık minik disketlere yıllardır ihtiyaç duyulmuyor ancak nostalji severler için disketler hala önemli bir yer tutuyor. Disketleri unutmak istemeyenlere hitap eden bir üretici, bir zamanlar 1.4MB depolama alanına farklı bir şekilde 2500mAh kapasitelibatarya yerleştirmiş.
microUSB - USB bağlantısına olan bu disket şeklindeki cihazlar mobil cihazları şarj etmek içintaşınabilir şarj cihazı olarak kullanılıyor. Ayrıca ince yapısıyla taşınabilir olan bu ilginç disket şeklindeki powerbankler hem anılarınızı depreştirecek hem de düşük kapasiteli powerbank ihtiyacı duyanların ihtiyacını giderecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nvidia, bir sene önce resmi olarak giriş yapacağını duyurduğu sürücüsüz otomobil sektöründe ilk icraatlarını yapmaya başladı.
Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı, yayınladığo halka açık alanlardan sürücüsüz otomobil testleri yapan firmalar listesine beklenmedik bir firmayı da ekledi; Nvidia.
9123bb64fccef31efc9a8ef73dc0e1a0f8ef363b.png

Grafik kartları ile bildiğimiz firma, özellikle Google'ın da otomotiv sektörüne dolaylı yoldan dahil olmasının ardından bazı adımlar atacağının sinyallerini vermiş, hatta şirkette kurulan otomotiv bölümünün başkanlğını üstlenen Danny Shapiro, ''Neredeyse insan gibi düşünüp, insan gibi tepki verebilen sistemler geliştirmek istiyoruz'' şeklinde bir açıklamada da bulunmuştu.
Otomatik araç sürme işlemini gerçekleştiren sistem üzerinde çalışan Nvidia, Tesla ve Delphi gibi firmalarla sistemini deneyecek araç tedariği konusunda da ortak çalışmalar içirisinde. Tabi bunların dışında şirket daha verimli bir çalışma yapabilmek adına kendi aracını da geliştiriyor.

Yukarıda gördüğünüz video, BB8 kod adlı aracın Kaliforniya sokaklarında yaptığı denemeden. Oldukça başarılı şekilde çalışan sistem sadece yolu ve etrafını tanımakla kalmıyor, bu şeyleri öğrenerek bir nevi kendini de geliştiriyor.
Shapiro, bir sene önce ''Sürekli öğrenen bir sistem olmalı. Örneğin sistem bir taksi ile polis arabasının farkını anlayarak -mesela polis ışıkları sayesinde- kendiliğinden yavaşlayıp, sağa çekebilmeli. Ya da yola fırlayan bir geyik oldu. Sistem geyiği görüyor ancak bu ilk seferi olduğu için geyiği algılayamayacağından duramıyor vs. Bu konuların da üstesinden gelerek, her ihtimali göz önünde bulundurmalıyız'' açıklamasını yapmıştı. Aradan geçen bir sene içerisinde Nvidia'nın önemli bir ilerleme kaydettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Snapdragon 835 AnTuTu’da Görüldü! İşte Aldığı Puan![/h][h=2]Qualcomm'un mobil telefonlar için geliştirdiği ve oldukça ilgi gören Snapdragon 835 yonga seti AnTuTu testlerinde görüldü. İşte detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
snapdragon-835-antutuda-goruldu-iste-aldigi-puan-1481459122.jpg
Qualcomm tarafından bugüne kadar geliştirilen en önemli yongaseti serilerinden birisi olan Snapdragon için önemli bir geliştirme daha yapıldı. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan ve Samsung tarafından da destek verileceği duyurulan Snapdragon 835 ilk defa AnTuTu testlerinde görüldü.
Performansı Üst Düzeyde!
2017 yılı itibariyle yeni donanımın kullanılması beklenirken ilk test sonuçlarının paylaşılmaya başlaması da büyük bir ilgi uyandırdı. AnTuTu testinden kaç puan aldığı merak edilen donanım için elimizde veriler mevcut olurken Snapdragon 835 meşhur AnTuTu testlerinden 181 bin 434 puan aldı. Şu anda piyasada kullanılan pek çok yonga setinin 150 bin civarında puan aldığı düşünüldüğünde Snapdragon 835 ile birlikte ciddi bir gelişme sağlanmış durumda.
Tanıtımlarında da belirtildiği gibi önceki versiyonlara göre yüzde 27 daha hızlı ve yüzde 40 daha az enerji tüketen Snapdragon 835 Apple'ın A10 yonga setine dahi fark atmayı başarmış durumda. Öyle ki iPhone 7 modellerinde kullanılan Apple A10 yonga seti aynı testlerden 172 bin puan almayı başarmıştı.
5.9 inç ve 1440 x 2560 piksel çözünürlükte ekran (Quad HD)
4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı
Android 7.0 Nougat işletim sistemi
Yukarıda yer alan sistem Snapdragon 835 için yapılan testlerde kullanılan prototipteki teknik detaylar. Test sonuçlarının değerlendirilmesi ve diğer yonga setleriyle karşılaştırılması adına bu teknik detayların da göz önünde bulundurulması gerekiyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]Akıllı telefon pazarında bir süredir Samsung ve Apple'ın arkasında üçüncü sırada yerini koruyan Çinli teknoloji devi Huawei, ikinciliği hedeflerken, yeni ve ilgi çekici modellerle de bu hedefine ulaşmak için çabalıyor. Geçtiğimiz gün firma, alt markası olan Honor üzerinden yeni bir akıllı telefon modelini sundu. Ön ve arkası tamamen kavisli yapıya sahip olan cihaz Honor Magic adı ile gelmişti.[/FONT][FONT=&quot]
honor-prague-pra-lx1png1482137027.png
[/FONT]
[FONT=&quot]Diğer taraftan firmanın şimdi de yeni bir Honor akıllı telefonu daha ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletletleri'nde FCC'de sertifikasyon sürecinde kod ismi Honor Prague olan aslında iki akıllı telefon göründü. Bu cihazlardan birisi PRA-LX1 ve diğeri de PRA-LX3 model numarasına sahip. Aslında Huawei cihazlarına şehir kod isimleri vermeye yabancı değil. Daha önceki modellerinden Huawei Mate 9, Manhattan kod ismine sahipti.[/FONT][FONT=&quot]FCC üzerinden yeni Honor Prague için çok fazla bilgi gelmiş değil. Ancak gelenlere bakacak olursak eğer, yeni akıllı telefon 3GB sistem belleğine sahip olarak gelecek. Ayrıca 2.900mAh kapasitede batarya akıllı telefonda bulunurken, Bluetooth 4.2 desteği de cihazda yer alacak.[/FONT][FONT=&quot]FCC tarafından açığa çıkartılan bir diğer özellik ise Honor Prague'ın Google Androd 7.0 Nougat mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak olması. FCC ayrıca akıllı telefonun boyutları hakkında da bilgi veriyor. Buna göre yeni Honor Prague'ın genişliği 72.9mm ve uzunluğu da 147.22mm olarak belirlenmiş.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Telefonlara 8 GB RAM Geliyor![/h][h=2]Akıllı telefonlarda bugüne kadar genelde 6 GB RAM’ler tercih edilirken önümüzdeki dönemlerde bu seviye 8 GB’a kadar çıkabileceği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
telefonlara-8-gb-ram-geliyor-1482413003.jpg
8 GB LPDDR4 tipi RAM üretimine başlandığının açıklanması ile birlitke akıllı telefonlarda da farklı bir dönem başladı. Öyle ki telefonların yüksek performans göstermesi ve akıcı bir oyun deneyimi sağlayabilmesi adına telefonların yüksek RAM’li olması oldukça önemli. Bu açıdan 6 GB yerine 8 GB RAM’li telefonların piyasaya sunulması kullanıcılar için ve özellikle oyun oynamayı seven kişiler için ciddi bir alternatif yaratacak.
Bu konuda 2017 yılı ve sonrasında önemli gelişmelerin yaşanması beklenirken ilk örneklerin Şubat ayı itibariyle görülebileceği belirtildi. Markalarının gövde gösterisi yapacağı Dünya Mobil Kongresi’nde 8 GB RAM ile donatılmış pek çok farklı telefonun tanıtılması beklenirken bu kongreyle birlikte 8 GB konusunda da artık resmen işlemlere başlanmış olacak.
Sağlanacak imkanlar ile birlikte kullanıcıların 8 GB RAM’li telefonlar ile çok daha iyi bir telefon deneyimi yaşayacak olması piyasaları da hareketlendirecek. Özellikle kullanıcılarının fiyattan ziyade yüksek performans ve üstün özelliklere sahip donanımları tercih edildiği telefonları satın aldığı görülürken bu konuda yapılacak geliştirmeler kuşkusuz markaların daha yüksek satışları ulaşmasını sağlayacak. Samsung, Apple ve özellikle Çin’deki yerel üreticiler tarafından bu konuda ilk adımların atılması bekleniyor. Mobil Dünya Kongresi'nde bu 8 GB RAM konusunda da önemli beklentiler bulunuyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Qualcomm, Snapdragon 835 İle Parlıyor![/h][h=2]Qualcomm tarafından geliştirilen ve oldukça dikkat çeken Snapdragon 835 işlemcisi 2017 yılında CES 2017’de tanıtılacak.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
qualcomm-snapdragon-835-ile-parliyor-1482952073.jpg
Geçtiğimiz günlerde yapılan küçük bir tanıtım ile SnapDragon 835 adı verilen işlemci ile ilgili detaylar paylaşılırken yeni işlemcinin 2017’nin ilk günlerinde başlayacak CES dahilinde tanıtılacağı belirtildi. Telefonlarda mevcut problemlerin birçoğunu ortadan kaldırabilecek düzeyde olan Snapdragon 835 özellikle oyun gibi yüksek performans gerektiren uygulamaların kullanımı sırasında telefonum aşırı ısınmasını önleyecek, performans sağlayacak ve aynı zamanda aşırı tüketimi de belirli oranlarda düşürecek. Bu açıdan 2017 yılı itibariyle Snapdragon 835 donanımı ile piyasaya sunulacak telefonlar önceki versiyonlara göre çok daha iyi bir kapasitede olacak.
Fuara Damga Vurabilir!
Qualcomm tarafından resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalarda Snapdragon 835 işlemcinin CES 2017 dahilinde tanıtılacağı net bir şekilde ifade edilirken şimdiden gözler fuara çevrildi.
Özellikleri Neler?
Özellikle yüksek performansıyla uzun zamandan beri dikkat çekmeyi başaran SD 835 katılacağı fuarda en gözde ürünlerden bir tanesi olabilir. Dünya genelinde mobil üreticilerin en önemli iş ortaklarından birisi olan Qualcomm yeni ürettiği işlemci ile birlikte telefonların daha iyi bir hale gelmesini sağladığı gibi telefonların performansında yüzde 27, düşük güç tüketiminde ise yüzde 40 gibi bir oran yakalamış durumda.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
galaxy-s8in-samsung-exynos-8895-yonga-seti-xy4y.jpg

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, duyurusu yaklaşan yeni amiral gemi akıllı telefonu Galaxy S8 ile bir kez daha iki farklı yonga seti ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeden satın aldığınıza bağlı olarak Qualcomm Snapdragon 835 veya Samsung'un Exynos 8895 yonga seti tarafından desteklenen bir Galaxy S8'e sahip olabilirsiniz. Bugüne Exynos 8895 yonga seti hakkında, Galaxy S8'de kullanılacağından başka pek fazla bilgi bulunmuyordu.
Exynos 8895'le ilgili biraz daha ayrıntıya sahip olsak da aşağıda gördüğünüz bugün ortaya çıkan bir görsel yonga seti için kaba teknik özellik sayfasını tasvir ediyor ve Snapdragon 835'le karşılaştırıyor. Bir yabancı kaynaktan gelen söylenti, Exynos 8895 CPU'sunun 3 GHz'de hızlanacağını iddia ederken, bir diğerinde ise Exynos 8895'in İngiliz yarıiletken şirketi ARM'nin en yeni ve en güçlü yongası olan Mali-G71 GPU tasarımını kullandığını iddia etti.
gsmarena-002jpg1482990645.jpg
Görselde de anlaşılacağı üzere Exynos 8895 yonga seti iki versiyona sahip olacak, ki saat hızı hariç olmak üzere her açıdan benzer iki yonga setinden bahsediyoruz: İlk olarak, Exynos 8895M'de, Exynos 8895V'den 200 MHz daha yüksek saat hızında çalışan dört çekirdekli Samsung tarafından tasarlanmış M2 performans CPU kümesi olacak, İkinci fark ise önceki G71 8 GPU ile karşılaştırıldığında iki ekstra GPU çekirdeğine sahip olması. Samsung'un bir sonraki yonga seti, Snapdragon 835 ile aynı 10 nm'lik bir işlemle Samsung'un fabrikalarında üretilecek. İşlemci, Samsung tarafından tasarlanan dört M2 performans çekirdeği ve dört adet batarya dostu ARM Cortex-A53 çekirdeği bulunan octa-core çekirdeğe sahip olacak. Bu işlemciler M modelinde 2.5 gHz, V modelinde ise 2.3 gHz saat hızı ile çalışacak. Exynos 8895'in her iki versiyonu tarafından kullanılan Mali-G71 GPU'nun üst düzey M modelinde 20 çekirdeği ve V varyantında 18 çekirdeği olacak. Her iki versiyonda da GPU, 550 MHz saat hızına sahip olacak. Exynos 8895, LPDDR4 RAM, UFS 2.1 depolama alanı, 4K ekranlar ve Cat.16 LTE'yi destekleyecek. Exynos 8895 yonga setinin 2017 yılı ikinci çeyreğinde yani Nisan ayı ile Haziran ayı arasında satışa sunulacak akıllı telefonlarda yer alması bekleniyor. Bu zaman aralığı Samsung'un amiral gemisi Galaxy S8'in çıkış tarihi Nisan 2017 ayıyla da uyuşuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]LG G6'da o işlemci yer almayacak![/h][h=2]Bir önceki sisteme göre bir hayli yol katettiği için tüm herkesin dikkatlerini çekmeyi başarmış bu işlemcinin LG G6'da yer almayacak iddiası hayranlarını üzecek.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
lg-g6da-o-islemci-yer-almayacak-1485254731.jpg
LG G6'yı almak için bekleyenlere kötü bir haberimiz var. Forbes, LG G6 için enteresan bir iddiada bulundu..
Şubat ayında Qualcomm'un en son teknolojiyle donatılmış işlemcisiyle tanıtılması beklenen LG G6'da Forbes'e göre Snapdragon 821 kullanılacak. Bildiğiniz üzere CES 2017'de tanıtılan en son işlemci Snapdragon 835'ti. GForbes bugün ilginç bir rapor yayınladı. Yayınlamış olduğu rapora göre LG G6'da Snapdragon 835'e yer verilmeyecek..
Samsung, HTC ve LG gibi firmalar bildiğiniz üzere amiral gemisi modellerinde Qualcomm'un en yeni işlemcisine yer veriyorlar. Ancak LG G6 eğer bunu kullanmazsa rakiplerinin gerisinde kalacak ve bu satış oranlarına yansıyacaktır. Forbes'in iddiasına göre Qualcomm'un geçen yıl kullanıma sunduğu Snapdragon 821'e LG yer verecek.
Forbes'in hazırladığı yeni rapora göre Şubat sonunda MWC 2017'de resmi olarak LG G6 tanıtılacak olup Mart ayında ise global olarak satışa sunulacak. Ayrıca Forbes Galaxy S8'in 14 Nisan'da ilk Güney Kore'de satışa sunulacağını da iddia ediyor. Görünen o ki LG, Samsung ve HTC karşı karşıya gelecek..
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst