gittigidiyor

Dreambox 500 S Telsiz Telefon Problemi Çözümü (Kanallarda Donmalar-Kırılmalar)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: Volkan1065

Dreambox 500 S sahiplerinin Diseqc problemi hariç birde TELSİZ Telefon problemi var. Telsız telefonun Dreamboxa yakın olması aynı oda aynı evde olması bazen sinyali düşük kanallarda sorun yaratmakta donmalar olmakta cihazın sinyalini düşürmektedir. Telsiz telefonun adaptörünü elektirikten çektikten sonra kanallardaki donmalar gitmektedir. Tabi artık her evde artık Telsiz telefon bir gereksinim haline geldi nasıl dreamden vazgeçilmiyorsa Telsiz telefondan da vazgeçilmio.

Ben burda yaptığım denemeler sonucu ve araştırmalar sonucu kendı cihazımda bu sorunu çözdüm ve bunu burda resımli olarak çözüm yolunu sunuyorum ama her cihazda olurmu bunu tam olarak test etmedim.


Birde bu konuyu ARADIĞINIZ SERVİS BULUNUMADI hatası ile karıştırmayın arkadaşlar burda Kırılma donma olan kanallar için çözüm yolu. Aradığınız servis bulunumadı sorunu genelikle cihazdaki teknik sorun ve Diseqc ten kaynaklanmaktadır.

İLK OLARAK BU SORUNDA BU İŞLEMLERİ YAPMADAN ÖNCE KONTROL EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR VAR.


1. ÇANAK ve LNB ayarınız tam olarak hassas olması gerekir.


2.
KABLO ve DİSEQC kaliteli olması gerekir. Su alan kablo ve diseqte küflenme ve rutübet oluşur.

3. KABLODA herhangi bir fazla uzunluğu rulo yapmamak gerekir kırılma ve eğilme noktaları fazla olmaması ve ezilmemiş olmalıdır.


4.
Dreambox ların en büyük sorunu ADAPTÖR dür. Adaptörün Voltaj ve akım çıkışının yeterli değerlerde olması gerekir. Mümkünse yüksek amperli adaptör kullanmakta fayda var.

Bu 4 önemli unsurda problem olmadığına eminseniz ve halen Telsiz telefon sinyali etkiliyorsa aşağıdaki işlemi denemenizi tavsiye ederim.



1. MENÜ - KURULUM - SERVİS ARAMA -UYDU YAPILANDIRMAYA giriyoruz. Burda normalde 4 çıkışlı diseqc kullanan kullanıcılar DiseqC AB ile 4 uydu seçeneğini kullanıyorlar. Burda biz Standart Dışı Kullanıcıyı seçiyoruz.



59221120.jpg



2. Standart dışı kullanıcıda kaçtane uydu kullanıyorsak ona göre LNB 0 dan başlayarak SARI tuşa basarak uydu ekliyor ve kullanacağımız uyduları seçiyoruz. Sonra ilk olarak LNB O üzerine gelip OK tuşuna basıp LNB ayarlarını yapıyoruz. Bu kısımda Eşik
değeri standart olarak 11700 dür.



82159385.jpg



3. En önemli kısım bu Eşik değeri LNB EŞİK değeri 11700 ve yukarısı olduğunda düşük sinyallerde BER değerinin yükselmesine ve cihazın sinyale kitlenememesine yol açarak kanallarda donmalar meydana geliyor. Burda EŞİK değerini 11600 yapıyoruz ve daha sonra aşağıda Sonraki Sayfa kısmına giriyoruz.



adszhh.jpg



4. LNB yapılandırma kısmında Diseqc Kipi kısmında Version 1.1 seçiyoruz.

Diseqc parametresı kısmında hangi uydu diseqc in hangi girişine takılı ise ona göre seçimizi yapıyoruz. Bu kısımda A/A:1 A/B:2 B/A:3 B/B:4 numaralı girişleri karşılamktadır.

Siralama tekrarınıda İşaretliyoruz.

En son olarak yaptığımız işlemleri KAYIT ediyoruz.



54914206.jpg




Yukarıda yaptığımız işlemleri diğer uydular içinde yapıyoruz ancak eğerki diğer uydularda sinyallerde sorun yoksa EŞİK değerini değiştirmemize gerk yok ama diğer ayarları yapmak zorundayız.

İnşallah probleminiz çözülür. Zira ben Eutelsat 3 W aparat ile aldığımdan bazı kanallarda ve Türksatta ATV de Telsiz telefon çalışırken kırılmalar oluyordu eşik değerini 11600 yaptım ve düzeldi.

Herkeze kolay GELSİN.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst