gittigidiyor

Dreambox 600PVR'de Image yedeklenmesi (HDD + internet bağlantısı ile)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Dreambox 600PVR'de Image yedeklenmesi (HDD + internet bağlantısı ile)
DM7020'ye aşina arkadaşlar bilirler. Açılışta alt/üst düğmelerinden birine basılı tutarak LCD ekranda bildirilen IP adresini IE veya firefox gibi bir tarayıcıya girer ve buradan cihazımızın flash'ına imaj yükleriz.

DM600'lerde bu düğmeler yok. Ancak 7020 ve 600'lerin imaj yapıları aynı olduğu için başka bir şekilde WebIF'i aktif hale getirerek, ağ üzerinden hızlı bir şekilde flash'a imaj yükleyebiliyoruz.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli iki husus var:

1- Aşağıda yapacağımız işlemden önce ağımızdaki DHCP sunucunun açık olması ve dm600 açıldığında DHCP tarafından hangi adresin atanacağının bilinmesi gerekmektedir.

Modeminizin LAN ayarlarından, DHCP sunucunun atayacağı IP adres aralağını belirleyebilirsiniz. Örneğin benim modemim, IP adreslerini 192.168.1.20 ile 192.168.1.30 aralığında vermek üzere ayarlı. Dreambox'ım, 192.168.1.10 olarak atadığım sabit IP'yi kullanıyor. Aşağıdaki işlemi yaptıktan sonra belirlediğim 192.168.1.10 adresini kaybedeceğim ve cihaz modemden (ağımda başka DHCP isteği yapacak cihaz olmadığını bildiğim için) 192.168.1.20 adresini alacak.

2- Önemli dosyalarınızın bir yedeğini bilgisayarınıza mutlaka alın (/usr/****, vs.)

Şimdi DM600 cihazımıza telnet ile bağlanarak aşağıdaki komutları yazıyoruz:
Kod:
mount /boot -o remount,rw
rm /boot/*
reboot
Bu komut en basit anlamda cihazdaki ön yükleme dosyalarını siliyor ve daha sonra cihazı yeniden başlatıyor. Cihaz başladığında yüklenecek birşey bulamayınca web Interface ile bağlanmaya hazır hale geliyor.

Cihaz WebIF'den bağlantıya hazır olduğu zaman kırmızı led yanmaya başlayacak. Firefox veya IE'nizi açıp daha önce belirlediğimiz 192.168.1.20 adresini giriyoruz. Bu noktada sorun yaşar, cihaza bağlanamazsanız 20 yerine, 21, 22, ... (modemde belirlediğiniz DHCP aralığı boyunca) adresleri deneyebilirsiniz.

Karşınıza aşağıdaki ekran gelecek. Kırmızı ile işaretlediğim yere tıklayın...

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 660x495 and weights 35KB.


Browse'a (1) klikleyip çıkan pencereden yüklemek istediğiniz .nfi soyadlı dosyayı bulun. Ve son olarak Flash! (2) butonuna basarak 2-3 dakika kadar işlemin tamamlanmasını bekleyin.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 660x495.


Resetlemek için cihazınızın fişini çıkartıp takın. İşlem bu kadar.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst