gittigidiyor

Dreambox Harici Adaptör Tamiri Resimli Anlatımı.

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,768
Tepkime puanı
1,291
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
ALINTI: Teknoka



Dreambox Harici Adaptör Tamiri Resimli Anlatımı.



selam

dreambox 500 serilerinin en sık görünen arızası adaptör sorunudur, adaptör içinde bulunan kondansatörlerin şişmesi sonucu arızalar başlar, ya cihaz açılmaz, ya açılır sinyal bulmaz, ya diseqc geçişlerinde problem başlar, yada cihaz açılmadan yeşil ışıkta kalır.

eli havya tutan herkez bu kondansatörleri alıp değiştirebilir, dikkat edeceğiniz tek nokta ise kondansatörün ayaklarının + ve - yönleridir,

şimdi bir çok tamirci arkadaşım bana bu çalışmayı neden veriyorsun, ekmeğimize taş koyuyorsun, diye bana kızacaklar sanırım.

adaptörün kapağını açıyoruz, sıcak pres olduğu için zor açarsınız, ama çok kolay yoluda var
lol.gif


benim dm500s cihazın adaptörünün kondansatörleri şişmişti, bu gün sorun yapınca açtım değiştirdim, aklımada resim çekmek geldi, resimler için kusura bakmayın, foto mainem yok, cep ile çektim, ama cep telin resim çekmesi çok berbat olduğu için iyi çıkmadı, kusura bakmayın.



.
1photo0013copy1.jpg




.
2photo0014copy1.jpg



.
3photo0015copy1.jpg





.
4photo0016copy1.jpg


kısaca anlatmak istedim

saygılar
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst