gittigidiyor

DRTIC Kurulum ve Kullanımı + Herhangi bir altyazıyı DRTIC formatına dönüştürme

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: dizzynonun
500s için nasıl yapılacağını anlatıyorum:



1- Yukarıdaki dosyayı indirin. içinde Dreambox Control Center, Drtic ve jDrtic programları var.

http://hotfile.com/dl/141578868/a34988f/Dreambox.rar


2- Bilgisayarınızda java kurulu değilse kurun

http://www.java.com/tr/

3- jDrtic-install.jar dosyasını çalıştırıp bilgisayarınızın istediğiniz yerine jDrtic'i kurun. Bu program internetten indireceğiniz srt ve sub altyazı dosyalarını dtc formatına çevirecek. Kurulumdan sonra bat uzantılı dosyayı kullanarak programı açabilirsiniz. Programın ayarlarından dosyaları nereye kaydedeceğini seçin.

4- Dreambox Control Center'ı dcc.exe ile çalıştırın. Solda Configuration tab'ına gelip Dreambox'ınızın IP adresini resminin altına yazın (IP'sini bilmiyorsanız, kumanda ile uzman kurulum içinde iletişim kurulumuna gelip bakın.). Resmin biraz solunda kalan root ve dreambox yazan kullanıcı adı ve şifreyi eğer root şifrenizi daha önce değiştirmişseniz ona göre ayarlayın.


5- Dreambox Control Center'da soldaki FTP tabına basın. Sol tarafta dreambox, sağ tarafta bilgisayarınızın klasörlerini göreceksiniz. Sol tarafta tmp klasörüne girin ve programı kapatmadan taskbar'a aşağı indirin.


6- İlk adımda ndirdiğiniz dosyanın içinde drtic-2.2.zip olacak. Onun içinden şu 3 dosyayı çıkartın:


dm56xx.dsk (Dreambox'ınız 500s değilse, sizinkine uygun dsk dosyasını seçin)

install.ppc
install

Bu 3 dosyayı bilgisayarınızda kolay ulaşılacak bir yere çıkartın. sonra Dreambox Control Center'a geri dönün.


7- Sol tarafta bu tmp klasörü açıkken sağ tarafta bu dosyları çıkarttığınız yere gidin. Üçünü birden seçip bu sol ve sağ taraflar arasındaki sola bakan oka basıp dosyaları Dreambox'ınızın tmp klasörüne atın.


8- Bilgisayarınızda komut istemi açın (Windows tuşuna basarken R tuşuna basın, çıkan kutuya cmd yazıp enter'a basın)


9- Açılan Command Prompt'ta şunu yazın ve enter'a basın:


telnet x.x.x.x


(x'ler yerine dreambox ip numarası; 4. adımda baktığımız numara)


10- Telnet açılacak, oraya kullanıcı adı olarak root yazıp enter'a basın, şifre olarak da değiştirmediyseniz dreambox yazın (yazarken gözükmez) ve telnet oturumunu başlatın. sonra aşağıdaki komutu aynen girin:


. /tmp/install


(noktadan sonra bir boşluk olacak)


11- Devam etmek için C'ye basın (büyük C olacak)


12- Türkçe dilinde kulum için l'ye basın (küçük L)


13- Altyazıların yeri için (/tmp seçin) 2'ye basın


14- Altyazı fontunu seçin (önerdiği fontu seçebilirsiniz)


15- Bütün seçimleri onaylamak için Y'ye basın


16- Program kurulmuş oldu. Bundan sonra divxplanet.com'dan istediğiniz filmin altyazısını indirin (italyan veya alman kanallarının EPG'lerinde isimler kendi dillerinde yazılır, Google ve imdb ile filmin ingilizce adını bulabilirsiniz).

Altyazının framerate'ine bakın (25, 23.976 vs.) 3. adımda kurduğumuz jDrtic programını çalıştırın. Yukarıdaki + tuşuna basın ve indirdiğiniz altyazıyı seçin, altta framerate var, onu da altyazı sitesindeki framerate ile aynı yapın. Genelde 23.976 olur. Bu seçimi yaptıktan sonra Convert tuşu ile altyazıyı dtc formatına dönüştürün.

17- Dönüştürdüğünüz dtc uzantılı altyazıyı Dreambox Control Center ile yukarıda anlattığım yöntemle Dreambox'ınızın tmp klasörüne atın.


18- Filmi izleyeceğiniz kanala gelin. Sesi Dreambox'den sonuna kadar açın (film sırasında değişiklik yapamayacağınız için tv'nin kumandasını yanınıza alın). Filmin kaçıncı dakikasında olduğunuza bakın. Kumandadan mavi tuşa basıp 6'ya (plugins) basın ve Drtic'i çalıştırın. Sonra yukarı tuşuna basarak filmin o dakikasına kadar gelin. Sonra sağ sol tuşlarına basarak filmdeki konuşmayla altyazıyı senkronize edip OK tuşuna basın, gerisi düzgün senkronlu şekilde oynayacaktır. Eğer yanlışsa veya kayıyorsa sağ sol tuşla tekrar ayarlayıp OK tuşuna basarak senkronize edin. Eğer sürekli kayıyorsa 16. adımda dönüştürme sırasında framerate'i yanlış seçmişsinizdir, tekrarlayıp, Dreambox'ın fişini çekip geri takın ve tekrar tmp klasörüne atın. Dreambox her kapanıp açıldığında bu altyazı silinecektir.


Program açıkken kırmızı tuş altyazı boyutunu değiştirir. Sarı tuş rengini değiştirir. Mavi tuş arkaplanını değiştirir.


Her filme 16. adımdan itibaren tekrarlayarak altyazı atabilirsiniz.


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst