gittigidiyor

DualShock 3’ü Windows 10’da Çalıştırın

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Playstation 3’ün efsane kontrolcüsü DualShock 3’ü bu rehber sayesinde kolaylıkla Windows 10’da çalıştırabilirsiniz.

Windows 10, DirectInput ve XInput girişli çoğu oyun kumandasını destekliyor. Ne yazık ki resmi Playstation 3 kumandası DualShock 3 bunlardan biri değil, yani en azından varsayılan olarak. Birkaç ufak ince ayar ve oldukça faydalı bir araç sayesinde elinizdeki DualShock 3’ü Windows bilgisayarınıza tanıtmanız oldukça kolay.
Öncelikle bu adresten indireceğiniz Xbox 360 sürücülerini yükleyin. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra bu adresten indirebileceğiniz dönüştürme programını masaüstüne çıkartın. Masaüstüne çıkardığınız ScpServer klasörüne girin ve bin klasörünün içindeki ScpDriver.exe programını yönetici olarak başlatın.
Kurulumu Windows 10’da gerçekleştirdiğimiz için alt tarafta bulunan Force Install kutucuğunu işaretliyoruz. Eğer bu işlemi Windows 7 veya 8/8.1’de yapıyorsanız bu seçeneği işaretlemenize gerek yoktur.

Install butonuna basarak kurulumu başlatın. Kurulum tamamlandıktan sonra programdan çıkış yapabilirsiniz.

Şimdi yapmanız gereken tek şey, DualShock 3 kumandanızı bilgisayarınıza bağlamak. Gerekli sürücüler arka planda yüklenecek ve kumandanız kullanıma hazır olacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst