gittigidiyor

Dünden Bugüne Knight Online

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ülkemizin MMORPG dünyasında yeri tartışılmaz olan Knight Online'ın tarihine, oyuncu kitlesine, eski günleri neden göremediğimize değindik. Bol nostalji içeren eski Knight Online sizlerle.


knight-online-3.jpg
Bir dönemin hayatını esir alan, iyi kötü birçok anıya ev sahipliği yapan, yuva yıkan, yuva yapan ülkemizin MMORPG tarihinde belki en büyük öneme sahip olan Knight Online Steam’de yer alması ile tekrar gündeme geldi. Hazır insanlar nostaljiyi yaşamak adına oyuna dalmışken bizde eski, gerçek Knight Online’a göz atalım.
Mazisi oldukça karanlık olan hakkında birçok dedikodunun konuşulduğu oyunu biraz aydınlatmaya başlayalım. Söz konusu tarihlerde değişiklikler olabilir. Yabancı sunucularda yapılan değişiklikleri ülkemize geliş tarihi maalesef 1-2 yıla kadar uzayabiliyor.
Knight Online öncesi

Her şey Noah System’ın geliştirdiği oyunun Knight Empire adı altındaHaziran 2002’de beta sürümünün piyasaya sürülmesi ile başladı. Ülkemizde daha internet yaygınlaşmamış, evlerde nadiren internet erişiminin olduğu bu yıllarda elbette oyundan haberi olan çok insan yoktu. Seviye sınır 65 olmakla birlikte bugün oynadığımız Knight Online ile pek alakası yoktu.
Ülkemize resmi olarak 10 Aralık 2002’de gelen Knight Empire, internet kafeler aracılığı ile yavaş yavaş yayılmaya başlanmıştı. Oyunlar ile bilgisi olan küçük kitleUltima Online, MU Online, EverQuest gibi klasik oyunlara bir alternatif arayışına girmiş ve Knight Empire ile tanışmıştı. Bu yıllarda hala değeri bilinmemişti ve tek sunucuda oynayan küçük kitle kendi arasında yarışıyordu.
28 Ekim 2003’te Piana Breth’te değişikliler yapılıp sunucu sayılarında artışa gidildi. Sunucularda oyuncuların oyuna daha rahat giriş yapabilmesi için kanallar açıldı. Ülkemizde hala gizemli halini korumaya devam ediyordu.
Youtube Kanalımıza Abone Olun




Knight Online devri başladı

2004’te artık Knight Online adını taşıyor ve ülkemizin gençliğini ele geçirmeye hazırlanıyordu. K2Network oyunun altın çağını yaşamaya başladığından habersizdi. Ülkemizde de 2004’ten sonra hızlı genişleyen bir kitleye sahip olan oyunun kilit noktası internet kafeler olmuştur. Okuldan kaçıp K(ı)night Online oynamaya giden genç kitle oynayan büyüklerin başına toplanıp merakla oyunu izler, oynamak için sabırsızlanır hale gelmiştir.
Oyun içerisinde keşfedilen yeni kasma mekanları, düpe denilen eşyayı kopyalamanızı sağlayan taktik, MSN koxp ve daha nicesi 2004’ü takip eden dönemde çıkmıştı. Oldukça zor olan karakter gelişimi insanların saatlerce bilgisayar başından kalkmamasına sebep oluyordu. "Knight Online hayat offline" gibi dönemin ergen kitlesini temsil eden laflar türemiş ve ne kadar ciddiye aldığımızı gözler önüne sermişti.
knight-online.jpg

Knight Online yükseliyor!

2006-2007 yıllarında oyun tam bir patlama yaşamıştı. Her kesimden oyuncu tek bir platformda buluşuyordu. Kolay öğrenilmesi, kolay oynanış ve basit görevler sayesinde Türk oyuncusu oyuna kısa sürede alışmıştı.
İnternet kafelerde geleceğini yakan nesil aşağı yukarı bu dönemde Knight Online’ın büyüsüne kapılmıştı. Yeni açılan birçok sunucu bile bu çılgınlığa yetmemişti.Premium üyelik satışları tavan yapmış, alınan harçlıklar hiç düşünülmeden Premium almak için harcanmış, yetmemiş eşya satışları başlamıştı.
Adını bütün sunuculara duyuran efsane oyuncular türemiş, savaş ve etkinlik saatlerinde bilgisayarların donması sebebiyle oyun oynamak imkansız hale gelmiştir.
Bende Knight Online ile bu dönemde tanışmıştım. Evimize ilk internet geldiği gün ağabeyim hemen Knight Online’ı indirmeye koyulmuştu. Ne yaptığını söylediğinde bekle ve gör demişti. Sonraki dönem oynadığı Roguekarakterinde 7 ve 8’e basarak minor heal basarken bulmuştum kendimi.
Daha sonra kendimi oyunu öğrenmeye adamış, karakterim her seviye atladığında sevinçten deliren bir haldeydim. MSN koxp işini öğrenmek için el-göz koordinasyonumu geliştirmiş ve başarılı olmamın sonucu bilgisayarı sabahlara kadar açık bırakma şereflendirmiştim.
Hepimizin başlangıç hikayesi aşağı yukarı buna benzerdir. Arkadaşlarınızdan, akrabalarınızdan, internet kafedeki çılgın Asas oyuncularından öğrenip başladık bu oyuna. Moradon’un kapısından geçip kestiğimiz ilk solucanı hangimiz unuttu ki?
knight-online-1.jpg

Bir Knight Online klasiği: Moradon

Hakkında destanlar yazılabilecek olan Knight Online’ın dünyasına elbet bir kez de olsa girmişsinizdir. Apostle’da saatlerce kasmış, eşyanızı geliştirirken anvilde beyaz ışığı beklemiş, CZ’de nefretinizi kusmuş, “abi 5k tp parası” demişsinizdir. Kim yapmadı ki bunları?
Notların düşüşü kadar devamsızlığın yükselişi yüzünden aileden azar yemek, bütün parayı internet kafede Knight Online oynamak, Premium veya eşya satın almak için harcamak dönemin farz olan etkinliklerindendi.
Knight Online sayesinde PK’larda oyuncuları küfür dağarcığı genişlemiş, eşya geliştirirken ezberlenen dua sayısı artmış ve oyuncularda sigara parası bile bırakmayarak bir başarıya imza atmıştır. Knight Online sadece bir oyun olmanın dışında halkın sesi de olmuştu. Moradon’da ay yıldızlı pelerini olanlar teröre karşı yürüyüşler bile düzenlemişti.
Fire Drake ve ardından gelen New Moradon güncellemeleri oyuna bambaşka bir tat katmıştır. Moradon’un yenilendiği gün herkes çılgınlar gibi haritayı keşfet çıkmış, oyuna eklenen evcil hayvan görevini yapmak için sıralar oluşmuştu.
Yapılan boss etkinlikleri bütün bilgisayarları kitlemiş, ekran yeniden geldiğinde ölmüş olduğumuzu fark etmiştik. Felankor’dan eşya düşürebilen insanlara ilah gözüyle bakılmış, daha iyi olabilmek için saatlerce Eslant’ta boss arayışına çıkılmıştı.
Youtube Kanalımıza Abone Olun




Knight Online devri kapanıyor mu?

Sektörün devi Knight Online 2009’dan itibaren derin yaralar alıp oyuncu kaybetmeye başlamıştır. 2011 yılında Entity Game oyun haklarını satın alıp kurtarmaya çalışsa da pek başarılı olamamıştır. 2013 yılında isminiNTTGame olarak değiştiren şirket yeni bir oluşum haline bürünüp Türk oyuncuların gönlünü almaya çalıştı. Geçtiğimiz ay Steam’e eklenen oyun eski oyuncuları tekrar görmek için sabırsızlanıyor. Peki Knight Online’ın düşüşündeki sebepler nelerdir?
Ücretsiz olarak oynayabildiğiniz oyunda hepimizin bildiği gibi Premium üyelik büyük bir sorundu. Üç çeşit üyelikten herhangi birini almazsanız hem oyunda gelişmeniz zorlaşıyor daha da kötüsü oyuna giriş yapmanız imkansız bir hal alıyordu.Haliyle oyuncular her ay düzenli para vermek zorunda kalıyordu.
İş bununla da bitmiyor, eşya satışları parası çok olanın sizden çok daha iyi olmasına neden oluyordu. Oyunun ünlü olduğu dönemde internet kafe sahipleri Premium üyelik satışının yanı sıra eşya alım-satımı ile ilgileniyordu. Eşyaları geliştirmenin zorluğunu bilmeyeniniz yoktur. Araba karşılığında satılan eşyaların var olduğu bir oyundan bahsediyoruz.
Bunların yanı sıra hiçbir zaman kesin çözüm bulunamayan birçok hile mevcuttu. Heaven Fire adı verilen koxp sayesinde oyunun sınırlarını aşabiliyordunuz. Ücretli olan bu koxpun arkasında yayıncı şirketlerin olduğu ve ekstradan para kazandıkları bu sebeple izin verildiği de dönemin ünlü dedikodularındandır. Oyundaki oyuncuların azalışının tek sebebi para değildi.
Knight Online’ın altın çağının bitişinin arkasında elbette yayıncı firmalar vardı. Art arda yayıncı firma değiştiren Knight Online bir türlü dikiş tutturamaz hale gelmişti. Oyundan uzaklaştırılan oyuncular isyan etmekte, fiyatlara karşı çıkmakta ve daha iyi hizmet beklemekteydi.
Üzgünüz ki kimse bu çağrılara cevap vermedi. Şirketlere yollanan onlarca mail cevapsız kaldı ve oyuncularla oyun arasında bir duvar örülmeye başlandı.
knight-online-2.jpg

Bu durumu kurtarmak için yapılan onca çalışma oyunu eski günlere götürmeye yetmedi. Yeni eklenen sınıf ve birçok içerik eski oyuncuları çekmeye yetmedi. Noah System’ın Knight Online 2 olarak gösterdiği tamamıyle yenilenmiş olan Kingdom Online bile eski günlerin yerini tutmadı.
Altın çağdaki oyuncular artık büyüdü, iş sahibi olup çoluk çocuğa karıştı. Belki de eski günleri göremememizin en büyük sebebi budur. Eski günleri özleyenlerin girişimleri olan özel sunucuların hali de gözler önünde. Her ne kadar denenirse denensin o günler asla gelmeyecek gibi gözüküyor...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst