gittigidiyor

Dünyada Gezilecek Görülecek Yerler

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau
Phuket Adası Thailand

Phuket Otelleri Ve Turist Danışma

Muhteşem sahne, çarpıcı tropikal günbatımı ve sıcak mavi deniz Asya'nın en popüler sahil hedef sizi bekliyor. Bu eğlenceli ada mükemmel ipeksi yumuşak beyaz palmiyeli plajlar, muhteşem misafirperverliği ve büyük bir değer konaklama rakipsiz bir kombinasyonunu sağlar.


f513b44d-2107-403b-b4c9-dca3eca88d9d.jpg

phuket.jpg


Andaman Denizi 's dünya çapında dalış olsun, tropikal ormanlarda uluslararası standart şampiyonluk sahası ya da heyecan verici eko-macera golf, Phuket sizin ufkunuzu genişletmek için bir yerdir. Çevredeki adalara heyecan verici sürat gezi atın, ya da mistik Phang Nga Körfezi çevresinde sakin bir seyir keyfini çıkarın. Ya da neden değil, sadece Patong Beach Phuket canlı gece hayatının keyfini? Henüz ikna olmadınız mı? Bizim 10 Bkz listesine yapmanız gerekir bakın.


first-time-in-phuket.jpg


top10-phuket-town-hotels.jpg


phuket-tayland-kurban-bayrami-tatili-turlari-thiland-travel-tourism-tour.jpg


phang-nga-bay-phuket.jpg

 

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau



Bora Bora Adası

Bu yazımızda Pasifik’in derin, mavi sularında dolaşmaya devam ediyoruz. Teorik olarak popüler turistik yerleri yazmayı düşünmüyordum ancak pek sevgili bir arkadaşım rica edince kıramadım. Hem yeni yılın bu soğuk günlerinde böyle bir yolculuk hepimize iyi gelmez mi? Bu sebeple, Pasifik’in inci kolyesi Bora Bora’ya hoş geldiniz!




Pek çok insanın hayallerini süsleyen Bora Bora Adası, Pasifik’in tam ortasındaki Fransız Polinezyası’nın bir parçası. Hatta tam olarak Fransız Polinezyası’ndaki Sosyete Adaları’nın içindeki Leeward adalarına bağlı. Aşağıdaki haritada büyük kara parçalarıyla olan uzaklığını az çok görebilirsiniz. Daha ünlü bir ada olan Tahiti’ye nispeten daha yakın ki ulaşım da genelde Tahiti’deki başkent Papeete’den sağlanıyor.



Tarihine gelecek olursak, adaya ilk olarak Polinezyalı yerleşimcilerin 4. yüzyıl civarında yerleştikleri düşünülüyor. Adanın o zamanki adı “Vava’u”. Bora Bora da Tahiti dilinde “İlk Doğan” anlamına geliyor. Avrupalıların ilk olarak adayla tanışması 1722 yılında gerçekleşiyor. Ünlü kaşif James Cook 1777’de adaya ayak basıyor. 1822’de İngiliz Protestanlar adada bir kilise kuruyorlar, 1842’de ise ada Fransız korumasına geçiyor.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, Pearl Harbor baskınının ardından savaşa giren Amerika bu adayı Pasifik üssü olarak kullanmaya başlıyor. Ada, depo olarak kullanılmasının yanı sıra bayağı da silahlandırılıyor taarruzlara karşı ancak adada herhangi bir çatışma yaşanmıyor.




Ada, mercan kayalıkları içindeki bir lagün halinde. Oluşumu volkanik, adanın en yüksek iki noktası da bu iki sönmüş yanardağ; Pahia ve Otemanu. Bu volkanik oluşum sebebiyle adada özel bir hayvan türü yer almıyor, bulunan tüm hayvanlar Polinezyalı ya da Avrupalı yerleşimciler tarafından getirilmiş hayvanlar. Bunun yanında büyük çeşitlilikte kuş cinsine ev sahipliği yapıyor Bora Bora. Ayrıca 500’e yakın balık ve kaplumbağa cinsi de adayı çevreleyen sularda yer alıyor.


Turistik bilgilere gelecek olursak; adanın iki mevsimi var, ıslak ve kuru mevsim. Islak mevsim (Polinezya Yazı) kasımdan nisana kadar sürüyor. Bu mevsimde yoğun yağmura ve fırtınaya eşlik eden 30 derecelik hava yüzünden ada minyatür bir sauna oluyor. Bu mevsimde gitmeniz tavsiye edilmiyor ancak turistik tesislerin bu dönemde epey daha ucuz olduğunu da unutmamak gerek. Kuru mevsim (Polinezya Kışı) ise mayıstan ekime kadar sürüyor ve turistik yoğunluk bu dönemde yer alıyor. Hava 24-28 derece arasında değişiyor. Tabii tropik fırtınalar gibi bir gerçeklik var ama Bora Bora’da kasırgaların dünyanın diğer tropik bölgelerinden daha çok olmadığı söyleniyor. Büyük zarar veren son kasırga 1982 yılında yaşanmış.


Adada lükse yeni anlamlar getiren oteller ve resortlar bulunuyor. Buranın ayırt edici özelliklerinden biri denizin üzerine yapılmış bungalov sıraları. Bu bungalovlarda kalırken hayatınıza değişik bir anlam katabilirsiniz. Altları cam olan bu bungalovlar hakkında söyleyebileceğim fazla bir şey yok, sizi hayal gücünüzle baş başa bırakıyorum.

Adanın elbette en büyük turistik olayı sualtı dünyası ve dalış etkinlikleri. Köpekbalığı ya da vatos beslemek gibi hayalleriniz varsa burası doğru yer. Ayrıca dünyada çok az bulunan siyah incileri de bu adada bulabilirsiniz. Güvenilir yerlerden almanız tavsiye ediliyor. Ancak ada çok güvenli, istediğiniz saatte istediğiniz yerde güvenle yürüyebilirsiniz.
Doğal güzellikler dışında adada görülebilecek çok fazla şey yok, 2. Dünya Savaşı döneminden kalan toplar ve bir kısım Polinezyalı yerleşimcilerin kalıntıları dışında.


Nasıl gidilir ve kaça patlar? Burası biraz zor bir konu. Epey uzak bir hedef Bora Bora adası. Adaya Tahiti Papeete’den ulaşabilirsiniz, gün içinde çeşitli uçuşları var. Tahiti’ye ise Paris’ten uçabilirsiniz. 1 Haziran 2011 tarihi için yaptığım araştırmada Paris – Tahiti arası Los Angeles aktarmalı gidiş dönüş 2.600$ gibi bir fiyata sahip. Aynı dönemde kaliteli bir otelin bungalovlarında bir gece kalış da yaklaşık 550$ civarında. Ama korkmayın! Paket turlar burada da yardımınıza koşuyor. İstanbul’dan yola çıkan paket turla 6 gecenizi Bora Bora adasında bungalovların üzerinde geçirmek size sadece 5.500$’a mal olacak. Elbette cruise ile gitme şansınız da var, bu durumda 15 günlük gezi minimum 3000 $ tutacaktır. Bu gezide Papeete’ye kadar uçakla gidip gemiyle çevre adaları ve Bora Bora’yı gezebilirsiniz.





Sonuç olarak bayağı masraflı bir gezi sizi bekliyor ancak fiyatları umursamayan bir insansanız paranızı harcayacağınız en iyi tatil seçeneklerinden biri olabilir.
Dünyanın başka bir yerinde görüşene kadar, Bonan vojaĝon!


Kaynaklar:
Wikipedia
www.starwoodhotels.com
www.boraboraisland.com
www.jetset.com.tr
www.airfrance.com

2,5 yıl sonra edit: Zaman içerisinde bu yazı en çok hit alan yazı oldu. Popüler yer yazmanın getirisi bu işte, bol bol tıklanıyor. "Bora Bora nerede, nasıl gidilir" temalı keywordlerle araştırdığınız bu güzel adacığa umarım hepiniz gidebilirsiniz. En başta bahsettiğim arkadaş henüz gidemedi mesela. Siz farklı olun, paranız olduğu anda gidin. Tek başınıza bile olsanız, hayalinizdeki yere gitmeyi ertelemeyin. Benden söylemesi...​
 

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau
[h=1]TROMSO VE KUZEY IŞIKLARI[/h]
8 MART 2016 · YURTDIŞI · ZEHRA ARSLAN

Trosmo’nun adı son dönemde kuzey ışıkları ile anılır oldu. Norveç’in bir hayli kuzeyinde bulunan Tromso şehri kuzey ışıklarını görmek için şansınızın en yüksek olduğu bölgelerden biri. Hal böyle olunca kuzey ışıkları için çizilmiş özel rotalar bile bulunuyor. Hatta Tromso dışına çıkarken tabelalar ile bu rotalara yönlendirmeler yapılmış.
tromsocathedral.jpg
[h=2]Kuzey Işıkları Nasıl Oluşur?[/h]
Kuzey ışıkları diğer bilinen adıyla aurora güneşte oluşan manyetik fırtınalar sonucu ortaya çıkan bir doğa olayıdır. Güneşteki manyetik patlamalar sonucunda saçılan parçalar atmosferimizdeki oksijen ile karşılaştığında etrafa bir ışık saçarlar. Bu ışıklar özelikle kuzey kutup ve güney kutup bölgelerinde çok açık görülür. Kuzey kutup dairesinde görülen ışıklar Aurora Borealis diye adlandırılırken güney kutup dairesinde görülenler Aurora Australis olarak adlandırılıyor.
northernlights1.jpg
İlk çağlarda görüldüğünde insanlar anlam veremedikleri için tanrıların insanları cezalandırmak üzere bu ışıkları yolladığını düşünmüşler. Geceleri dışarı çıkılmamış. Özelikle erkek çocukları almaya geldiği düşünülmüş ve çocuklar saklanmış. Bir ara savaşlarda ölen kadın savaşcıların kalkanlarından çıkan ışıklar olduğu düşünülmüş. Tüm bunlar kuzey ışıkları hakkında bir bilimsel açıklama yapılana kadar süregelmiş.
tromsokuzeyisiklari.jpg
[h=2]Kuzey Işıkları İçin Tromso’ya Ne Zaman Gidilmeli?[/h]
Kuzey ışıkları her mevsim görülebilir. Evet yanlış okumadınız her mevsim, ancak belli aylar dışında çok nadir olarak bu doğa olayına denk gelebilirsiniz. Kuzey ışıkları genellikle Kasım ayından başlayıp Mart ayı sonuna kadar sıklıkla görülür. Bu aylarda Norveç şartları bir hayli çetindir. Fotoğraflarınızı – 10 veya daha altındaki sıcaklıklarda çekmeye hazır olmanız gerek. Gittiğiniz mevsimde kesinlikle göreceğiniz garanti değil elbette. Kuzey ışıklarını görebilmeniz için şehir ışıklarından uzakta bir noktada olmanız gerekiyor. Havanın bulutsuz ve açık olması, son olarak da güneşte patlamaların yoğun olup dünyadan görünür olması gerekiyor.
Tromsonorthernlights.jpg
[h=2]Kuzey Işıkları En İyi Nereden Görülür?[/h]
En iyi görüldüğü yerler kuzey ve güney kutup daireleridir. Norveç’te ise en iyi görülecek olan yer Tromso. Şehir merkezinden ve dolayısıyla şehir ışıklarından biraz uzaklaşıp kuzey ışıkları için işaret edilmiş rotalara giderseniz buralarda güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu bölgelerden bazılarının isimlerini verebilirim. Tromso’ya 100 km mesafede ve güneyinde Heia, aynı yönde Nordkjosbotn. Tromso’dan bu bölgelere giderken sahil kesiminde bulunan Selnes üzerinden giderseniz yol biraz daha uzar; ama çok güzel manzaralar görerek yola devam edersiniz. Selnes bölgesinde de kuzey ışığı çekmek için oldukça güzel yerler mevcut.
Tromsonorthernlights2.jpg
Tromso’nun kuzeyinde ise Ers Fiyort mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Bu fiyort kuzey ışıkları için oldukça güzel bir mekan, ışıklar için en çok burada olmanızı tavsiye ederim. Bir de Kvaloya bölgesi oldukça iyi dediler; ama biz orayı göremedik. Ers Fiyort ile arasındaki mesafe sadece 13 km. Bu bölgelere gitmek için araç kiralamanız veya bir seyahat firması ile gitmenizde fayda var. Başka türlü ulaşmanız biraz güç olacaktır.Norveç’te kuzey ışıklarını en çok göreceğiniz bölge Tromso ancak fiyortlar ve çevre zenginliği açısından sorarsanız ben Lofoten’i tercih ederim. Lofoten ile ilgili yazdığımız yazıyı okuyabilirsiniz: Lofoten
tromso2.jpg
[h=2]Tromso’da Gezilecek Yerler[/h]
Şehir çok büyük değil, bir tam günde rahatça gezebilirsiniz. Biz gezmeye yeni yapılmış olan Arktik Kilise ile başladık. Yapının çok eski bir tarihi yok, 1965 yılında inşa edilmiş. Ancak mimari açıdan ilginç bir şekle sahip. Kilise ibadete açık olsa bile girişte para ödüyorsunuz.Şehir merkezinde limanın yanında bulunan Kutup Müzesi gezmenizi tavsiye edebileceğim bir müze. Burayı gezdikten sonra tabi ki uzunca bir süreyi limanda fotoğraf çekerek geçirebilirsiniz. Burada aracınız varsa park edebileceğiniz bir otopark da mevcut. Buradan yürüyerek Tromso’nun ana caddesine çıkabilirsiniz. Birbirine paralel giden 2 cadde alışveriş için en canlı olan caddeler. Sonrasında paralel giden caddelerde genellikle evler yer alıyor.
tromsoarcticmuseum.jpg
Tromso’nun para ödemeden gireceğiniz ve hala kullanımda olan ahşap bir kilisesi mevcut, Tromso Katedrali. Bu katedral 1861’de yapılmış. Dünyanın en kuzeyinde bulunan Ahşap Protestan katedral ünvanına sahip. Buraya mutlaka uğrayın, şehir merkezinde yürürken zaten önünüze çıkacak. Katedral küçük gibi gözükse de 600’den fazla insanı alabilecek kapasiteye sahip. İçinde bir de dilek ağacı var. Dallarına bir dilek tutup renkli ipler bağlayanlar oluyor.Şehir merkezinde görmek isteyebileceğiniz bir başka mekan kütüphane olabilir. İçine girmeden önce mutlaka dışarıdan binanın tamamını görebileceğiniz bir yerden mimarisine bakmayı ihmal etmeyin. Bu caddelerde küçük hediyelik eşya satan dükkanlar ve kahve içebileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Küçük bir hatırlatma Norveç dünyanın en pahalı ülkeler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Kahveye düşündüğünüzün üç katını ödeyebilirsiniz. Şehrin bir diğer ucunda ise Tromso Üniversitesinin bahçesindeki bilim müzesi yer alıyor. Burada kuzey ışıkları ile ilgili detaylı bir film seyredebilirsiniz.
tromso3.jpg
Tromso’yu tepeden görmek isterseniz teleferik ile Floya tepesine çıkabilirsiniz. Ancak biz gittiğimizde burası tadilata alınmıştı. Tepeden gün batımı fotoğrafı çekecektik ama yapamadık. Belki bir daha ki sefere yapabiliriz. Tadilat Nisan 2016 yılına kadar sürecekmiş. Havanın elverişli olduğu günlerde bu dağın tepesinden paraşütle atlama da yapabilirsiniz.
tromsocitycenter.jpg
Biraz Tromso dışına çıkmak isterseniz yukarıda da bahsettiğim gibi mutlaka Ers Fiyort’a gitmelisiniz. Tromso’ya oldukça yakın ve oldukça güzel bir fiyort. Hemen girişinde çok şık bir kafe var. Evet pahalı ama burada manzaraya karşı oturmak hayli keyifli. Fiyordun yakınında Kvayola bölgesi yer alıyor. Biz son gün oraya gitmek istedik ancak vakit darlığından gidemedik. Tromso’nun eski geleneksel evlerini görebileceğiniz yaklaşık 20 evin bulunduğu güzel bir bölge. Gidip görürseniz yazıya katkıda bulunabilirsiniz.
tromsocitycenter2.jpg
Tabi en çok rağbet gören şeylerden bahsetmeden olmaz, ren geyikleri ile veya huski köpeklerle kızak turu. Bu turlar 2016 yılında kişi başı yaklaşık 100 euro civarındaydı. Muhtemelen her yıl bu fiyatlar biraz daha artacak. Tromso’ya 70 km mesafede haski köpekler ile geziler düzenleyen bir çiftlik var web adresi Northern Light Dog Adventure | Dog sledding NorwayAzgezmiş olarak Şubat 2016 da yaptığımız seyahatin özetini ve fotoğrafları aşağıda izleyebilirsiniz:
[h=2]Kuzey Işıkları Için Firma, Tromso’da Ev Ve Araç Kiralama[/h]
Daha önce de yazdığım gibi Tromso merkezinde turizm ofisine gidebilirsiniz veya her hangi bir mağazadan bu işi yapan firmalardan birinin adını alabilirsiniz. Gitmeden önce bağlantı kurmak isterseniz scanadventure.no adresinden rezervasyon yapabilirsiniz. Bizim gibi ev kiralayarak kalmak isterseniz vikinghotell.no veya tromsocamping.no adreslerine bakabilirsiniz. Araç kiralamak isterseniz en hesaplı firma genellikle Sixt oluyor, başka bir seçenek olarak ta bilborsentromso.no adresine bakabilirsiniz. Araç kiralamak için önceden rezervasyon yapmakta fayda var, turistler özellikle kuzey ışıkları için bu bölgeyi tercih ediyorlar.
Ersfiyord.jpg
[h=2]Norveç, Tromso’da Ne Yenir?[/h]
Tromso’da somon balığından başka ne yenir ki? Üstelik bu kadar pahalı bir ülkede oldukça uygun fiyatlı bulacaksınız, hiç kaçırmayın alın. Biz 2 tane büyük fleto somona 2016 Şubat ayında 40 TL verdik. Türkiye ile kıyaslayınca hayli uygun bir fiyat. Elbette bu fiyat pişmemiş somona verdiğimiz fiyat. Kendimiz evde pişirdik. Norveç’de otelde kalmak ve dışarıda yemek yemek bir hayli pahalı. Biz makarnaya kişi başı 50 TL verdik. Norveç’e 2010 yılında ilk gittiğimizde normal bir ekmeğin fiyatı 8 TL idi, 2016 yılında ise 12 TL olduğunu gördük.
tromsoharbour.jpg
Deneyebileceğiniz bir başka şey de geyik etinden çorba ve döner olabilir. Belki biraz kokuyor gibi gelebilir ama lezzetli bir et.Norveç, seyahat şirketleri ile gitmek için oldukça pahalı bir ülke. Kendi başınıza gitmek isterseniz kışlar hayli zorlu, buzun üzerinde araç kullanmanız gerekecek. Yollar çok geniş değil, özellikle Tromso tarafında bir hayli tır gidip geliyor, çünkü üzerinde bulunduğu coğrafya Finlandiya ve İsveç bağlantı yolu. Hani son dönemde ölmeden önce yapmanız gereken 10 şey, görmeniz gereken 50 yer gibi herkes listeler yayınlıyor ya, kendinize ait listeniz varsa buna kuzey ışıklarının görülmesini eklemelisiniz.
[h=1]TROMSO VE KUZEY IŞIKLARI[/h]8 MART 2016 · YURTDIŞI · ZEHRA ARSLAN

Trosmo’nun adı son dönemde kuzey ışıkları ile anılır oldu. Norveç’in bir hayli kuzeyinde bulunan Tromso şehri kuzey ışıklarını görmek için şansınızın en yüksek olduğu bölgelerden biri. Hal böyle olunca kuzey ışıkları için çizilmiş özel rotalar bile bulunuyor. Hatta Tromso dışına çıkarken tabelalar ile bu rotalara yönlendirmeler yapılmış.
tromsocathedral.jpg

[h=2]Kuzey Işıkları Nasıl Oluşur?[/h]Kuzey ışıkları diğer bilinen adıyla aurora güneşte oluşan manyetik fırtınalar sonucu ortaya çıkan bir doğa olayıdır. Güneşteki manyetik patlamalar sonucunda saçılan parçalar atmosferimizdeki oksijen ile karşılaştığında etrafa bir ışık saçarlar. Bu ışıklar özelikle kuzey kutup ve güney kutup bölgelerinde çok açık görülür. Kuzey kutup dairesinde görülen ışıklar Aurora Borealis diye adlandırılırken güney kutup dairesinde görülenler Aurora Australis olarak adlandırılıyor.
northernlights1.jpg

İlk çağlarda görüldüğünde insanlar anlam veremedikleri için tanrıların insanları cezalandırmak üzere bu ışıkları yolladığını düşünmüşler. Geceleri dışarı çıkılmamış. Özelikle erkek çocukları almaya geldiği düşünülmüş ve çocuklar saklanmış. Bir ara savaşlarda ölen kadın savaşcıların kalkanlarından çıkan ışıklar olduğu düşünülmüş. Tüm bunlar kuzey ışıkları hakkında bir bilimsel açıklama yapılana kadar süregelmiş.
tromsokuzeyisiklari.jpg

[h=2]Kuzey Işıkları İçin Tromso’ya Ne Zaman Gidilmeli?[/h]Kuzey ışıkları her mevsim görülebilir. Evet yanlış okumadınız her mevsim, ancak belli aylar dışında çok nadir olarak bu doğa olayına denk gelebilirsiniz. Kuzey ışıkları genellikle Kasım ayından başlayıp Mart ayı sonuna kadar sıklıkla görülür. Bu aylarda Norveç şartları bir hayli çetindir. Fotoğraflarınızı – 10 veya daha altındaki sıcaklıklarda çekmeye hazır olmanız gerek. Gittiğiniz mevsimde kesinlikle göreceğiniz garanti değil elbette. Kuzey ışıklarını görebilmeniz için şehir ışıklarından uzakta bir noktada olmanız gerekiyor. Havanın bulutsuz ve açık olması, son olarak da güneşte patlamaların yoğun olup dünyadan görünür olması gerekiyor.
Tromsonorthernlights.jpg

[h=2]Kuzey Işıkları En İyi Nereden Görülür?[/h]En iyi görüldüğü yerler kuzey ve güney kutup daireleridir. Norveç’te ise en iyi görülecek olan yer Tromso. Şehir merkezinden ve dolayısıyla şehir ışıklarından biraz uzaklaşıp kuzey ışıkları için işaret edilmiş rotalara giderseniz buralarda güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu bölgelerden bazılarının isimlerini verebilirim. Tromso’ya 100 km mesafede ve güneyinde Heia, aynı yönde Nordkjosbotn. Tromso’dan bu bölgelere giderken sahil kesiminde bulunan Selnes üzerinden giderseniz yol biraz daha uzar; ama çok güzel manzaralar görerek yola devam edersiniz. Selnes bölgesinde de kuzey ışığı çekmek için oldukça güzel yerler mevcut.
Tromsonorthernlights2.jpg

Tromso’nun kuzeyinde ise Ers Fiyort mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Bu fiyort kuzey ışıkları için oldukça güzel bir mekan, ışıklar için en çok burada olmanızı tavsiye ederim. Bir de Kvaloya bölgesi oldukça iyi dediler; ama biz orayı göremedik. Ers Fiyort ile arasındaki mesafe sadece 13 km. Bu bölgelere gitmek için araç kiralamanız veya bir seyahat firması ile gitmenizde fayda var. Başka türlü ulaşmanız biraz güç olacaktır.
Norveç’te kuzey ışıklarını en çok göreceğiniz bölge Tromso ancak fiyortlar ve çevre zenginliği açısından sorarsanız ben Lofoten’i tercih ederim. Lofoten ile ilgili yazdığımız yazıyı okuyabilirsiniz: Lofoten
tromso2.jpg

[h=2]Tromso’da Gezilecek Yerler[/h]Şehir çok büyük değil, bir tam günde rahatça gezebilirsiniz. Biz gezmeye yeni yapılmış olan Arktik Kilise ile başladık. Yapının çok eski bir tarihi yok, 1965 yılında inşa edilmiş. Ancak mimari açıdan ilginç bir şekle sahip. Kilise ibadete açık olsa bile girişte para ödüyorsunuz.
Şehir merkezinde limanın yanında bulunan Kutup Müzesi gezmenizi tavsiye edebileceğim bir müze. Burayı gezdikten sonra tabi ki uzunca bir süreyi limanda fotoğraf çekerek geçirebilirsiniz. Burada aracınız varsa park edebileceğiniz bir otopark da mevcut. Buradan yürüyerek Tromso’nun ana caddesine çıkabilirsiniz. Birbirine paralel giden 2 cadde alışveriş için en canlı olan caddeler. Sonrasında paralel giden caddelerde genellikle evler yer alıyor.
tromsoarcticmuseum.jpg

Tromso’nun para ödemeden gireceğiniz ve hala kullanımda olan ahşap bir kilisesi mevcut, Tromso Katedrali. Bu katedral 1861’de yapılmış. Dünyanın en kuzeyinde bulunan Ahşap Protestan katedral ünvanına sahip. Buraya mutlaka uğrayın, şehir merkezinde yürürken zaten önünüze çıkacak. Katedral küçük gibi gözükse de 600’den fazla insanı alabilecek kapasiteye sahip. İçinde bir de dilek ağacı var. Dallarına bir dilek tutup renkli ipler bağlayanlar oluyor.
Şehir merkezinde görmek isteyebileceğiniz bir başka mekan kütüphane olabilir. İçine girmeden önce mutlaka dışarıdan binanın tamamını görebileceğiniz bir yerden mimarisine bakmayı ihmal etmeyin. Bu caddelerde küçük hediyelik eşya satan dükkanlar ve kahve içebileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Küçük bir hatırlatma Norveç dünyanın en pahalı ülkeler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Kahveye düşündüğünüzün üç katını ödeyebilirsiniz. Şehrin bir diğer ucunda ise Tromso Üniversitesinin bahçesindeki bilim müzesi yer alıyor. Burada kuzey ışıkları ile ilgili detaylı bir film seyredebilirsiniz.
tromso3.jpg

Tromso’yu tepeden görmek isterseniz teleferik ile Floya tepesine çıkabilirsiniz. Ancak biz gittiğimizde burası tadilata alınmıştı. Tepeden gün batımı fotoğrafı çekecektik ama yapamadık. Belki bir daha ki sefere yapabiliriz. Tadilat Nisan 2016 yılına kadar sürecekmiş. Havanın elverişli olduğu günlerde bu dağın tepesinden paraşütle atlama da yapabilirsiniz.
tromsocitycenter.jpg

Biraz Tromso dışına çıkmak isterseniz yukarıda da bahsettiğim gibi mutlaka Ers Fiyort’a gitmelisiniz. Tromso’ya oldukça yakın ve oldukça güzel bir fiyort. Hemen girişinde çok şık bir kafe var. Evet pahalı ama burada manzaraya karşı oturmak hayli keyifli. Fiyordun yakınında Kvayola bölgesi yer alıyor. Biz son gün oraya gitmek istedik ancak vakit darlığından gidemedik. Tromso’nun eski geleneksel evlerini görebileceğiniz yaklaşık 20 evin bulunduğu güzel bir bölge. Gidip görürseniz yazıya katkıda bulunabilirsiniz.
tromsocitycenter2.jpg

Tabi en çok rağbet gören şeylerden bahsetmeden olmaz, ren geyikleri ile veya huski köpeklerle kızak turu. Bu turlar 2016 yılında kişi başı yaklaşık 100 euro civarındaydı. Muhtemelen her yıl bu fiyatlar biraz daha artacak. Tromso’ya 70 km mesafede haski köpekler ile geziler düzenleyen bir çiftlik var web adresi Northern Light Dog Adventure | Dog sledding Norway
Azgezmiş olarak Şubat 2016 da yaptığımız seyahatin özetini ve fotoğrafları aşağıda izleyebilirsiniz:
[h=2]Kuzey Işıkları Için Firma, Tromso’da Ev Ve Araç Kiralama[/h]Daha önce de yazdığım gibi Tromso merkezinde turizm ofisine gidebilirsiniz veya her hangi bir mağazadan bu işi yapan firmalardan birinin adını alabilirsiniz. Gitmeden önce bağlantı kurmak isterseniz scanadventure.no adresinden rezervasyon yapabilirsiniz. Bizim gibi ev kiralayarak kalmak isterseniz vikinghotell.no veya tromsocamping.no adreslerine bakabilirsiniz. Araç kiralamak isterseniz en hesaplı firma genellikle Sixt oluyor, başka bir seçenek olarak ta bilborsentromso.no adresine bakabilirsiniz. Araç kiralamak için önceden rezervasyon yapmakta fayda var, turistler özellikle kuzey ışıkları için bu bölgeyi tercih ediyorlar.
Ersfiyord.jpg

[h=2]Norveç, Tromso’da Ne Yenir?[/h]Tromso’da somon balığından başka ne yenir ki? Üstelik bu kadar pahalı bir ülkede oldukça uygun fiyatlı bulacaksınız, hiç kaçırmayın alın. Biz 2 tane büyük fleto somona 2016 Şubat ayında 40 TL verdik. Türkiye ile kıyaslayınca hayli uygun bir fiyat. Elbette bu fiyat pişmemiş somona verdiğimiz fiyat. Kendimiz evde pişirdik. Norveç’de otelde kalmak ve dışarıda yemek yemek bir hayli pahalı. Biz makarnaya kişi başı 50 TL verdik. Norveç’e 2010 yılında ilk gittiğimizde normal bir ekmeğin fiyatı 8 TL idi, 2016 yılında ise 12 TL olduğunu gördük.
tromsoharbour.jpg

Deneyebileceğiniz bir başka şey de geyik etinden çorba ve döner olabilir. Belki biraz kokuyor gibi gelebilir ama lezzetli bir et.
Norveç, seyahat şirketleri ile gitmek için oldukça pahalı bir ülke. Kendi başınıza gitmek isterseniz kışlar hayli zorlu, buzun üzerinde araç kullanmanız gerekecek. Yollar çok geniş değil, özellikle Tromso tarafında bir hayli tır gidip geliyor, çünkü üzerinde bulunduğu coğrafya Finlandiya ve İsveç bağlantı yolu. Hani son dönemde ölmeden önce yapmanız gereken 10 şey, görmeniz gereken 50 yer gibi herkes listeler yayınlıyor ya, kendinize ait listeniz varsa buna kuzey ışıklarının görülmesini eklemelisiniz.














 

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau
Miami Gezi Rehberi

24 Aralık 2013 Yazar: Erhan Tatlici 12 Yorum


Miami deyince herkesin aklına genelde muhteşem sahilleri, sahilde paten ile kayan kızlar , Miami Vice ve Will Smith geliyor değil mi?

Önce Will Smith’ten hepimizin çok iyi bildiği Miami parçasını açalım ve havaya girip Miami Gezi Rehberi ni okumaya başlayalım
1f642.png

Miami’ye geldiğinizde birçok olumlu ve olumsuz duyguyu bir arada yaşayabiliyorsunuz. Olumlu olanları dizi ve filmlerde gördüğünüz hayal dünyasının içinde kendinizi bulmanız. Olumsuz olan tek duygu ise ne yazik ki hep mükemmel haliyle gördüğünüz South Beach’in aslında o kadar mükemmel bir sahil olmadığı (Bence). Miami’ye asıl gitme amacınız deniz ise bence planlamanızı South Beach’e göre değil , Key West’e göre yapmalısınız.​

Aslında Miami’de gezilecek yerleri ve yapılacak şeyleri paylaşmadan önce kalacağımız oteli seçmekte fayda var. Şehrin kalbi ve bütün otellerin bulunduğu bölge, uzun bir cadde olan Ocean Drive bölgesi. Biz gittiğimizde otelimizi buradan seçmiştik ve gayet de memnun kaldık. Şehrin merkezinde yer alan Ocean Drive’da genellikle oteller, o caddeyi kesen bölge olan Lincoln Avenue’de ise şık restaurantlar bulunuyor.Miami Otelleri



Eğer kendinize Doğu Amerika turu ayarladıysanız önce New York’a uçabilirsiniz. Oradan iç uçuş ile Orlando’ya geçebilir, oradan da araba kiralayarak Miami’ye geçebilirsiniz. New York – Orlando arası uzak ama Orlando – Miami arası araba ile yaklaşık 3,5 saat sürüyor.Gelelim Miami’de gezilecek yerlere.



Miami’de gezip görebileceğiniz ve deneyimleyeceğiniz birçok güzellik bulunuyor . Ancak ilk olarak Little Havana’yı anlatarak başlayalım. Little Havana adından da anlaşılacağı gibi zamanında Küba’dan kaçan Kübalıların yerleştikleri ve tamamı Kübalılardan oluşan bir semt. Bölge binaları ve dükkanları ile Küba’yı andırıyor.



Eğer ki Puro’ya meraklıysanız burada birçok puro fabrikası var. Buradan mutlaka puro alın derim. Hatta fabrika/ dükkanlarda hem üretimi (genç kızların bacaklarında değil
1f642.png
) hem de değişik puroların sergilendiği satış bölümlerini deneyimleyebiliyorsunuz.

Bölge o kadar yerel ki şöyle bir örnek vereyim: Puro fabrikalarının (Cigar Factory) olduğu bölgeyi öğrenmek için bir markete girip tarif istedik ve ne yazik ki başarılı olamadık. Çünkü burada yaşayan insanların bir çoğu Ingilizce bilmiyor
1f641.png
Ingilizce sorularınıza Ispanyolca karşılık veriyorlar
1f642.png
Ama bu deneyimi kesinlikle yaşamanız gerekiyor. Hele ki Puro satın almak için bir fabrikaya girdiğimizde bize bir Küba kahvesi ikram ettiler ki tadı hala damağımda kalmıştır.

Little Havana’dan sonra Miami Vice dizisinin de çekildiği Bayside alışveriş merkezinin olduğu bölgeye gidebilirsiniz. Burası kritik bir nokta. Çünkü tekne ile yıldızlar adasına buradan hareket ediyorsunuz. Will Smith, Ricky Martin, Shaquille O’Neal, Madonna , Sylvester Stallone gibi birçok ünlünün malikanelerine genelde karadan geçiş yok ancak bu tekne turu ile Yıldızlar Adası turunda bu malikaneleri görebiliyorsunuz.


Bu arada Miami’de bizi şok eden bir olayı da anlatayım. Bayside da gezerken orada yer alan tek bir Puro dükkanı dikkatimizi çekti ve içeri girerek farklı bir puro var mı bakmak istedik. İçeri girdiğimize kulaklarımıza inanamadık ! Çünkü içerde mekan sahibinin bilgisayarından gümbür gümbür Kurtlar Vadisi dizi müzik sesi geliyordu. Ne kadar şaşırdıysak artık ağzımızdan herhangi bir kelime çıkmadan “Türk müsünüz?” dedi. Biz de evet dedik ve hikayesini dinledik. Kendisi öğrenci olarak gelmiş ve sonrasında orada kalmış bir Türkmüş ! Dünya küçük
1f642.png


Maimi de ilginizi çekecek bir diğer aktivite ise Everglades bataklığı . Burayı şu şekilde hatırlayabilirsiniz. Polis Akademisi 5 filminin bir kısmı da bu bataklıkta çekildi. Hatta serinin bu beşinci filmi komple Miami’de çekildi .(Gözünüzde canlandı mı ?) (Police Academy 5: Assignment: Miami Beach (1988) - IMDb) Burada Hovercraft larla bataklıkta timsahların arasında gezerek inanılmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Burası aynı zamanda Amerika’nın en büyük 3. Milli Parkı.


Eğer vaktiniz müsaitse ve sezon içerisinde gittiyseniz Miami Heat ‘in bir NBA maçına da gidebilirsiniz. Miami Heat takımının maçlarını oynadığı salonun adı American Airlines Arena ve Bayside Alışveriş merkezine çok yakın.Burada araba ile gezerken bir diğer ilgimizi çeken şeyin normalde Los Angeles’te bulunan Hollywood burada bir semte adını vermiş.GPS’de görürseniz şaşırmayın.
Vaktiniz bol ise Bahamalara ve Miami çevresindeki diğer adalara buradan tur ile gidebilirsiniz. Bizim vaktimiz kısıtlı olduğu için gidemedik
1f641.png
Gelelim en çok vaktinizin geçeceği Ocean Drive bölgesine. Burada sayısız barlar ve Cafelerin beğendiğiniz birinde oturup okyanusu seyredebilirsiniz. Paten ile kayan kızlara özeniyorsanız onlarla birlikte sahil şeridi boyunca gezebilirsiniz de
1f642.png

Yukarıda yazdığım gibi restaurantların olduğu cadde Lincoln Avenue. Burası akşamları inanılmaz bir atmosfere bürünüyor. Masaların hepsi sokaklara atılıyor akşamınızın çok keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz.​

Farklı bir aktivite olarak da yin Tekne kiralayarak Miami River’da gezebilirsiniz. Miami River bölgesinde önlerine park etmiş yatları ile inanılmaz lüks malikaneleri görebilirsiniz.

Miami gece kulüplerinden de size önereceğimiz iki tanesi var ki mükemmel. Bir tanesi Hoy Como Ayer (https://tr.foursquare.com/v/hoy-como-ayer/40e0b100f964a520c5041fe3) diğeri ise The Vagabond (https://tr.foursquare.com/thevagabondmia ) isimli gece kulübü.İyi Eğlenceler
1f642.png
Gezecegiz.com’u Facebook ve Twitter üzerinden takip etmeyi unutmayın
icon_smile.gif.pagespeed.ce.Tc4KHB2wv1.gif
Miami Key West yazısı için tıklayın.
 

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau
[h=1]Vizesiz Gidilebilecek 5 Güzel Ülke[/h][h=3]RUSYA MOSKOVA[/h]
Komünizm’in beşiği, ama günümüzde modernize olmuş tarihi kent Moskova. Bu muhteşem kenti vizesiz ziyaret edebilirsiniz.
[h=3]Başlıca Moskova Gezilecek Yerler ;[/h]

  • [*=center]Tarihin Canlı tanığı Kızıl Meydan
    [*=center]Saint Basile Katedrali,
    [*=center]Kremlin Sarayı
    [*=center]Lenin’in mozolesi ve Nazım’ın mezarı,
    [*=center]Müzevari istasyonları olan metrolar ve tematik müzeleri.
Moskova’ya vizesiz gitmeden önce mutlaka Moskova Gezi Rehberi yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.
Moskova

[h=2]BOSNA HERSEK SARAYBOSNA[/h]
Aynı kültürü paylaştığımız Rumeli insanları ile ortak bağlarımızın çokça olduğu bu topraklarda cazip seçenekleri ile yeşile ve doğaya doyacağınız çok iyi bir alternatif Bosna Hersek Saraybosna.Başlıca Saraybosna Bosna Hersek gezilecek yerler ;

  • [*=center]Mimar Sinan’ın Gazi Hüsrev Camii
    [*=center]Bir Osmanlı Çarşısı olan Başçarşı
    [*=center]Ay saati
    [*=center]Osmanlı Köyü Poçitel

Poçitel Köyü


  • [*=center]Latin Köprüsü ve tabi ki Mostar’da bulunan Osmanlı eseri Mostar Köprüsü

Mostar Köprüsü
[h=2]MAKEDONYA ÜSKÜP[/h]
Üsküp, 500 Yıllık Türk hakimiyetinden sonra kendinizi Türkiye’de İstanbul’da zannedeceğiniz çok güzel bir seçenek. Hele hele Osmanlı eser Taş köprüyü geçip Kiril ve Method heykellerinin yanındaki çarşıya girdiğinizde kendinizi Türk çarşısında bulacaksınız.Vardar nehri kenarında tadına doyulmaz Rumeli köfteleri yiyerek kendinizden geçebilirsiniz.Makedonya Üsküp Gezilecek yerler için,
[h=4]Üsküp Yazımızı Mutlaka Okumanız tavsiye ediyoruz[/h]

Makendonya Üsküp

[h=2]GÜRCİSTAN BATUM[/h]
Vizesiz girişi bir yana bırakalım, pasaportunuz olmadan kimliğinizle Batuma’a gidebilirsiniz. Gece hayatının yanı sıra yemyeşil doğası, uzun kumsalları ve tarihi ile sizi kendine çekiyor Batum.Tüm bunların yanı sıra, uygun fiyatlı tatilin de adresi Batum.Hatrı sayılır büyüklükteki Batum Botanik parkı da mutlaka ilginizi çekecek lokasyonlar arasında yer almaktadır.
Gürcistan

[h=2]FAS KAZABLANKA[/h]
Atlantik kıyısındaki bu şehir, filmlerde bizi kendisine çekip büyülemiştir. Vizesiz gidebileceğiniz büyülü mekanlardan olmaya aday, Fas Kazablanka. Ziyaret etmeden önce Casablanca filmini izlerseniz süper olur
1f642.png
Başıca Fas Kazablanka gezilecek noktalar ise ;

  • [*=center]Eski Pazar Medina
    [*=center]2.Hasan Camii ve Türbesi
    [*=center]Fas kültürünün aynası Quartier Habous

Fas


Casablanca

Vizesiz Gidilebilecek 5 Güzel Ülke‘yi Sizin için derlemeye çalıştık. Vizesiz gidilebilecek diğer ülkeler için detaylı yazımız Vize İstemeyen Ülkeler Yazımızı okumanız tavsiye ediyoruz.Eğer vize ile seyahat etmeye karar verirseniz Schengen Vizesi yazımız ve Adım Adım Amerika Vizesi yazımızı tavsiye ederiz
1f642.png
Keyifli geziler.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst