gittigidiyor

Duster güvenlik testinden sıfır yıldız aldı!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
renault-duster-4FOD_cover.jpg.webp




Duster ülkemizin en çok satış yapan SUV modellerinden birisi. Bunun ana sebebi ise aracın çok kaliteli veya güvenli olması değil, uygun fiyatı. Kabul etmek gerekir ki ülkemizdeki sıfır otomobil fiyatları vergiler sebebi ile olması gerekenin çok üzerinde. Hal böyle olunca da tüketiciler önceliği kaliteden ziyade fiyata veriyor. Bunu Duster’ı veya benzeri araçları kötülemek anlamında söylemiyoruz, bu otomobillerin üretim amacı zaten fiyat-performans dengesini yakalamaları ki Duster bu konuda oldukça yeterli.


Renault şokta! Duster NCAP güvenlik testinden sıfır yıldız aldı!


Bildiğiniz gibi kimi Avrupa dışı ülkelerde Duster, Renault amblemi altında satılıyor. Bu ülkelerden birisi ise Brezilya. Fakat ülkede yer alan fabrika tarafından üretilen Renault Duster, NCAP güvenlik testlerinden feci bir sonuç aldı. Buna göre arabaya çarpışma testlerinden sıfır yıldız verildi. Ancak bu testten sıfır yıldız alan modelin ülkemizde satılan Dacia Duster'lar ile karıştırılmaması gerektiğinin de altını çizmiş olalım. Örnek vermek gerekirse teste konu olan araçta, yalnızca iki hava yastığı bulunuyor.

Aslında Duster 2019 yılında girdiği testlerden dört yıldız alarak ayrılmayı başarmıştı. Ancak bu model, Romanya’da üretilmişti ve Brezilya üretimi olan Duster’ın bir kez daha NCAP testine girmesi istendi. Sonuç ise maalesef ki facia oldu diyebiliriz. Ön çarpışma testinin ardından yakıt sızıntısı yapan araç, yandan çarpışma sonrasında ise takla attı. Tüm bu gelişmelerin ardından Latin NCAP, Renault yetkililerine geri çağırma operasyonu başlatmaları konusunda talepte bulundu. Ayrıca B sütununun zayıf olması ve aracın kapılarının açılması sorununa da çözüm bulunması istendi.


Renault yetkilileri ise konu hakkında, “2021 Ağustos'ta teste alınan Duster araçlarımız, 2019 yılında teste alınan araçlar ile birebir aynı araçlar. Bu değişimin sebebinin Latin NCAP testlerinin prosedürlerinin 2020 yılında değişmesine bağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ama hakikaten SUV araç olsun da ne olursa olsun düşüncesinden yola çıkarak piyasaya sürülmüş bir araç.Kullanan kişilerin yorumları da pek iç açıcı değil..Herşeyden önce İnsanların güvenliği söz konusu olmalı..maddiyat daha sonra gelmeli ama bu zamanda böyle bir mentaliteyi yakalamak da çok güç.....Renault un mazereti çok gülünç,madem NCAP bu kadar kötü olduğunu varsaydı neden önceki modellere 3 yıldız vermiş...Nerede görülmüş 2 airbag sene 2022 ye girerken....?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst