gittigidiyor

Dying Linght hakkında önemli haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
dying-300-300.jpg

Dying Light için gerilim dolu yeni bir kısa film yayınlandı!

Zombi oyunu Dying Light, aksiyon ve korku etkenleriyle olduğu kadar parkur etkeniyle de oyuncuların ilgisini çekmeyi ve oynanmasını başaran bir yapım.

Dying Light oyununun geliştirici ekibi Tech Land, oyun için yeni bir kısa film yayınladı. Yayınlanan bu kısa filmde dört oyun karakterinin yardım paketine erişme çabalarına şahitlik ediyoruz. Kısa filmde de oldukça fazla parkur elementi görmek mümkün. 27 Ocak tarihinde PC, PS4 ve Xbox One platformları için çıkışını gerçekleştiren Dying Light'ın kısa film videosunu aşağıdan rahatlıkla izleyebilirsiniz. Dying Light sistem gereksinimlerini PC oyuncularımız için tekrar hatırlatacak olursak;

Minimum:

İşetim Sistemi: Windows 7 64-bit / Windows 8 64-bit / Windows 8.1 64-bit
İşlemci: Intel Core™ i5-2500 @3.3 GHz / AMD FX-8320 @3.5 GHz
Bellek: 4 GB RAM DDR3
HDD: 40 GB boş alan
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce® GTX 560 / AMD Radeon HD 6870 (1GB VRAM)
DirectX: Version 11
Ses: DirectX destekli ses kartı

Önerilen:

İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit / Windows 8 64-bit / Windows 8.1 64-bit
İşlemci: Intel® Core i5-4670K @3.4 GHz / AMD FX-8350 @4.0 GHz
Bellek: 8 GB RAM DDR3
HDD: 40 GB boş alan
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce® GTX 780 / AMD Radeon R9 290 (2GB VRAM)
DirectX: Version 11
Ses: DirectX destekli ses kartı
Dying-Light-600x300.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
dying-light-300-300.jpg
Koş, zıpla, arkana bakma! Dying Light oyun incelemesi sizlerle..


FPS korku türlerinde işlenen zombi temalı oyunlar kervanına 27 Ocak 2015 tarihinde yeni bir oyun daha katılmıştı. Adı Dying Light. Oyunun geliştiricisi olan Techland daha önce bu türde Dead İsland adlı oyunu çıkartarak oyun severlerin beğenisini üzerine çekmeyi başarmıştı. Dead İsland ve Call of Juarez serilerini başarılı bir şekilde geliştiren Techland bu oyunu ile başarılı bir iş çıkarmış.

Oyun hem mekan hem de oyun içi karakterlerinin isimlerine bizim için çok tanıdık. Açık dünya olan ve kurgusal bir şehir olan Harran’da geçiyor. Oyun içinde karşınıza çıkacak karakterin isimlerinin hemen hemen tamamı ise türk isimlerinden oluşuyor. Ancak belirtmekte yarar var oyundaki mekan tamamiyle kurgusal. Yani aslında bizimle de hiçbir alakası yok, zaten oyuna bakınca eminim bu nasıl Harran diyeceksinizdir.

Oyun hikaye ve yan görevlerden oluşuyor. Hikaye modundaki görevleri teker teker tamamlarken, yan görevlerde mahsur kalmış Harran şehrinin halkına yardım ediyorsunuz.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Küresel bir yardım örgütü olan GRE’nin gizli dosyalarını bulması için görevlendirdiği bir ajan olan Kyle Crane peşine düştüğü Harran halkının “Rais” lakabıyla tanıdığı Kadir Süleiman’a yaklaşıp elinde bulundurduğu gizli dosyaları alarak GRE’ye götürmesi gerekmektedir. Yalnız Harran’da yaşanılanlar hiçte sandığı gibi değildir. Ve zamanla Crane bütün gerçeği anlayarak yardıma muhtaç olan Harran halkının yanında olacaktır.



dying-light-1.jpg



Başlangıçta:

Oyuna istihbarat bilgileri eşliğinde uçaktan paraşüt ile atlayarak başlıyorsunuz. Kuş bakışı görüntüler eşliğinde Harran’a iner inmez kendinizi tam bir aksiyonun içinde buluyorsunuz. Harran’ı etkisi altına alan Rais’in adamlarından birini vurarak düştüğünüz zor durumdan kendinizi kurtarmaya çabalarken silah sesine gelen zombiler tarafından saldırıya uğruyorsunuz. Harran’da sağ kalmayı başarmış bir grup insan tarafından zombilerin elinden kurtarılıp geride kalan Harran halkının Kule adını verdiği güvenli bölgeye götürülüyorsunuz. Oyunda peşine düşeceğiniz Rais’le dolaylı olarak bağlantılı olan bu grup bütün Harran’ı etkileyen virüse karşı GRE’nin uçaklarla Harran semalarına attığı Antizinleri elinde bulunduran Rais’e ulaşmak istemesini bir fırsat bilerek gizli dosyaları Rais’in elinden almak için gruba dahil olacaktır.

dying-light-2.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Oyuna geçersek:

Oyunun platform oynanış biçimi ile size verdiği açık dünyada çevreden toplayacağınız ****ryaller ve blueprint dosyalarıyla crafting yaparak oyun içinde kullanacağınız ekipmanlarınızı geliştirmeniz gerekiyor. Yani toplayacağınız her ****ryal çok değerli. Ayrıca topladığınız ****ryalleri takas usulü satıp size yararlı objeleri Harran’ın çeşitli noktalarındaki tedarikçilerden temin edinebilirsiniz. Oyunda karakteriniz Crane’nin üç farklı beceri ağacı mevcut. Bunlardan Survivor, macera odaklı becerilerinizi geliştirirken, oyun içinde farklı kaçış figürlerini sergilemenize olanak sağlayacak Agility(çeviklik) ve vuruş gücünüzü geliştirebileceğiniz Power(güç)’dan oluşuyor. Yalnız hem teçhizat hem de karakter seviyenizi tamamladığınız görevlerle seviyesini yükselterek geliştirebiliyorsunuz.

Oyunda karakter ve teçhizat seviyenizi gösteren barlar orta üst kısımda yer alıyor. Ekranın sol üst kısmında can barınız görünürken oyunun haritasıysa sağ üst kısımda yer alıyor. Oyunda aksiyonu bol sahneleri heyecanlı hale getiren Stamina barı da orta alt kısımda yer alıyor. Stamina sistemi karakterinizin hareket sistemiyle doğrudan bağlantılı olarak çalışıyor. Yakın dövüşlerde ve hızlı koşularda stamina barınız boşaldığında karakteriniz tık nefes olup dinlenme ihtiyacı hissediyor. Yani nerede koşup, nerede duracağınızı iyi ayarlamanız gerekiyor.

dying-light-3.jpg



Bir zamanlar Harran şehrinin sakinleri olan zombilerle başa çıkmak hiçte kolay değil. Tabi zombilere karşı kullanacağınız silahları da ona göre seçmeniz gerekir. Oyun içinde en çok kullanacağınız ekipmanların birincisi zombilerin dikkatini dağıtmaya yarayan çatapatlar, ikinci ve en hayati olan ekipman ise Medkit (sağlık kiti). Oyuna ilk başladığınızda kullanacağınız silah ise demir bir su borusu. Oyun ilerledikçe Kule girişini koruyan grup üyelerinin elinde tuttuğu silahların yanından yutkunarak geçeceksiniz çünkü her şey sırayla ve ateşli silahları kullanmak oyunun hemen hemen ortasına gelinceye kadar neredeyse hayal.

Peki ya zombiler...

İlk görevlerinizden biri olan zombilerin dikkatini dağıtması için şehrin çeşitli yerlerindeki tuzakları aktif etmeniz gerekecek. Zaman olarak çok az bir süre çalışsalar da zombilerin elinden kaçmanız için yeterli bir süre denilebilir. Çünkü gündüzleri kaçacak yer bulunurken, karanlıkta fenerinizin ışığı bazen yeterli gelmeyerek ek yardımlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

dying-light-4.jpg



Gece gündüz döngüsünün bulunduğu oyunda geceleri daha ürkütücü saatlerde sizleri bekliyor olacak. Gece vakti dışarda ne işim var sığınacak bir yer bulayım, sabah olsun sonra düşünürüz diyorsanız Harran’ın çeşitli noktalarında güvenli evlerde (Safe House) var ancak güvenli ev olması için mutlaka önce evin çevresindeki zombileri temizlemenizde şart. Ayrıca gece göreve çıkıp başardığınızda iki katı seviye puanı sizi bekliyor olacak.

Ben adrenalin bağımlısıyım. Kim korkar zombilerden diyorsanız da bu sefer gündüzleri farklı zombilerle boğuşurken geceleri ilave olarak başka zombilerle de yüzleşmeniz gerekecek. Bunların en tehlikelisi Night Hunter adı verilen oldukça saldırgan, güçlü ve çevik bir zombi. Kaçmanız neredeyse çok zor çünkü peşinizi kolay kolay bırakmayacaktır. Yalnız küçük bir ipucu UV fenerinizi tuttuğunuzda ultraviyole ışınlar Night Hunter adlı zombiyi yakarak peşinize düşmesini engelleyebilir fakat çevrenizde birden fazla iseler bence hiç göz göze gelmeyin derim.

Zombi çeşidinin bol olduğu oyunda birkaç zombinin adını anmadan geçmeyelim. Bunlardan belki en iğrenci Toad, birden karşınıza çıkıyor ve saldırmadan önce üstünüze enfeksiyon kusuyor. Bomber’ın ise patlayıncaya kadar yanına yaklaşmayın. Goon ise eğer öldürmeden geçebiliyorsanız bulaşmayın yanında usulca geçip gidin çünkü elindeki balyozun vuruş gücü hem fazla hem de kolay kolay ölmüyorlar ama inat edip öldürürseniz de üstünden çıkacak para miktarı bir hayli fazla olacak. Aynı şeyi Demolisher için söylemek mümkün değil. Çünkü oyunun ilerleyen bölümlerinde mecburen dövüşmek zorunda kalacaksınız ama onunda üstünden büyük miktarda paralar çıkacaktır. Zombilerin üstünden çıkan paraların yanı sıra çevreden toparlayacağınız ****ryalleri oyunun her yerinde göreceğiniz kilitli kasalardan da bulabilirsiniz. Bu kasaları Thief oyunundaki gibi maymuncuk(Lockpick) kullanarak açacaksınız. Ayrıca ambulans, polis araçları ve askeri araçlara bakmayı da unutmayın. Toplayacağınız ****ryallerin büyük bir çoğunluğu otobüslerin içinde de bulabilirsiniz. Far Cry serisindeki gibi radyo istasyonunu aktif etme görevi de oyunun görevleri arasında yer alıyor.

dying-light-5.jpg



Oyunun grafikleri yeteri düzeyde iyi, kaplamalar ve modellemeler gerçekten çok başarılı ancak çevre detaylarında gösterilen ince iş oyunun hakkını verse de bu oyunu rahat oynayabilmek için bilgisayardaki RAM’inizin sınırda olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Oyunu diyalogları bazen haddinden uzunda olsa yine de fena değil. Oyunun müziklerini The Witcher, Dead Island ve Call of Juarez oyunlarının müzik kompozitörü olan Pawel Blaszczak tarafından yapılmış. Müzikler her ne kadar 1970-1980 yapımı aksiyon filmlerinin müziklerini andırsa da oyunun atmosferine çok iyi uyum sağlamış.

dying-light-6.jpg



Oyunun hikayesini oluşturan konusu, her ne kadar zayıf ve klişe de olsa adrenalin dolu dakikalar sizleri bekliyor olacak. Parkur öğelerindeki heyecanı sonuna kadar yaşayarak aksiyona doyacaksınız. Gece gündüz döngüsünde karanlık ortamın yarattığı psikolojik baskıyı oyunun atmosferine çok iyi bir şekilde yansıtmayı başarmışlar. Oyunda ayrıca Co-up seçeneği de mevcut. Oyun oynanış dinamikleri başarılı ancak beklentilerinizi biraz altta tutmanızda yarar var. Sonuç olarak Zombi oyunlarından vazgeçmem. Parkur mu? O benim işim diyen oyuncular mutlaka bir gün bu oyunu oynamalı. Şimdiden iyi oyunlar.


Oyunun Künyesi

Yapımcı: Techland
Dağıtımcı: Warner Bros. Interactive Entertainment
Tür: Aksiyon, Korku, FPS
Mod: Tek oyunculu , çok oyunculu (Co-up)
Platform: PC, PS4 ve XOne

Dying Light Sistem Gereksinimleri


Minimum Sistem Gereksinimleri

İşetim Sistemi: Windows 7 64-bit / Windows 8 64-bit / Windows 8.1 64-bit
İşlemci: Intel Core™ i5-2500 @3.3 GHz / AMD FX-8320 @3.5 GHz
Bellek: 4 GB RAM DDR3
HDD: 40 GB boş alan
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce® GTX 560 / AMD Radeon HD 6870 (1GB VRAM)
DirectX: Version 11
Ses: DirectX destekli ses kartı

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit / Windows 8 64-bit / Windows 8.1 64-bit
İşlemci: Intel® Core i5-4670K @3.4 GHz / AMD FX-8350 @4.0 GHz
Bellek: 8 GB RAM DDR3
HDD: 40 GB boş alan
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce® GTX 780 / AMD Radeon R9 290 (2GB VRAM)
DirectX: Version 11
Ses: DirectX destekli ses kartı
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Dying_Light_The_Following_yin_yOkA_Tarihi_Aykland.jpg



Techland tarafından geliştirilmiş, 27 Ocak 2015 tarihinde, PC, PlayStation 4 ve Xbox Oneplatformlarına çıkışını yapmış olan, açık dünya hayatta kalma oyunu Dying Light’ın şimdiye kadar yayımlanmış olantüm ek paketleriiçerisinde barındıran yeni bir versiyonu, bugün itibariyleyayınlanan bir video ile beraber duyuruldu.
Dying Light: Enhanced Edition adı verilen bu versiyonda; oyun için daha önceden yayımlanan tüm güncellemeler,Cuisine & Cargo ile The Bozak Horde adındaki iki genişletme paketi, yeni bir zorluk seviyesi, yeni silahlar, yenigörevler ve The Following adı verilen yeni bir ek paket de bulunacak.
Dying Light: Enhanced Edition, 9 Şubat 2016’da; PC, PlayStation 4 ve Xbox
One
platformlarına çıkışını gerçekleştirecek.

Dying-Light-600x300.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst