gittigidiyor

EBA Nedir, Nasıl Kullanılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
eba-nedir-nasil-kullanilir-manset_640x360.jpg


Hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitime olan etkisi oldukça devasa boyutta. "Öğretmenlerin yerini robotlar alır mı?" sorusu her ne kadar şu an için fantastik bir söylem olsa da mekandan bağımsız sınıf ortamlarının sayısı her geçen gün artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu bağlamdaki uygulaması EBA hakkındaki bilgileri sizler için yazımızda derledik.

EBA Nedir? EBA'yı Kimler Kullanıyor, Ne İşe Yarıyor?


Eğitim Bilişim Ağı kelimelerinin ilk harflerinden türeyen EBA, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir projesi. EBA kendini "öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak..." şeklinde tanımlıyor. Çeşitli interaktif içerikleri barındıran EBA sistemini ilk ve orta derecedeki okulların öğrencileri kullanabiliyor.
Zaman ve mekandan bağımsız informatif eğitimin önemini her geçen gün artırdığı günümüzde uzaktan eğitim teknolojileri de gelişimini sürüdürüyor. Devlet tabanlı bir girişim olan EBA ile öğrenciler artık dersi sadece okulda görmüyor. Ders videoları, pdf kitaplar, derslerle alakalı oyun ve interaktif uygulamarıyla EBA, eğitimdeki zaman ve mekan sınırları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

EBA'ya Nasıl Üye Olunur?

eba-nedir-nasil-kullanilir-3.jpg


İçerikleri görebilmek için giriş yapılması isteniyor. Giriş yapılabilmesi için EBA şifresine ihtiyaç var. Açıköğretim Lisesi öğrencileri mevcut şifreleriyle giriş yapabiliyor. Diğer öğrencilere ise öğretmenleri şifre ataması yapabiliyor. Öğretmenler ise sisteme MEBSİS üzerinden şifre oluşturarak girebiliyor.

EBA'da Neler Var?


Video dersler, haber, görseller, kitap, dergi ve pek çok döküman bulunuyor.


eba-nedir-nasil-kullanilir-2.jpg
Bunların yanında öğrenciler için eğitici oyunlar da düşünülmüş.


eba-nedir-nasil-kullanilir-4.jpg




EBA'ya Ulaşmak için Tıklayın



İndir

EBA Android

Android için Eğitim Uygulaması


İndir

EBA Dosya Android

Android için Dosya Saklama ve Paylaşma Uygulaması
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst