gittigidiyor

Ekran kartı hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gtx9801600x900promo-1411064310.jpg
Bilim insanlarının isimleriyle giden Nvidia grafik çekirdeklerinde
Fermi
ve
Kepler
'den sonra sırada
Maxwell
var. GeForce'un onuncu mimarisini temsil eden
Maxwell
yongalı grafik işlemcileri ile karşımıza iki tane farklı modelle çıkıyor.
Maxwell
çekirdeğini kullanan
GTX 980
ve
GTX 970
oyunculara acaba aradıkları çılgın performansı verebiliyor mu?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ekran_karti_nedir-1110x400.jpg

Ekran Kartı Nedir?

Bilgisayarlarda herhangi bir işlem yapılırken, yapılan işlemi bilgisayarın ekranında görmek mümkündür. Elde edilen işlemlerin sonuçlarının alındığı ortam veya cihazlara çıkış ünitesine ekran kartı denilmektedir. Ekran kartı, diğer bir adıyla grafik kartları, bilgisayar monitöründeki her türlü yazı, grafik, resim, film gibi şekillerin oluşturulmasında işlemci ile monitör arasında görev yapan adaptörlerdir. Monitörlerde görülen her türlü çıkışlar ekran kartından gelen bilgilerdir. Daha farklı olarak, ekranda oluşacak görüntü; işlemci ile monitör arasında bir ara birim olan ekran kartı tarafından toplanıp, bilgisayarın oluşturduğu bilgiler, ekran kartı tarafından monitöre video sinyali olarak gönderilmektedir.
Ekran kartları farklı çeşitlerde ve kalitelerde üretildiklerinden, bu kartlarla ilgili standartlar geliştirilmiştir. Bunlar; MDA (monochrome display adapter); Bilgisayar ekranında sadece harfleri, sayıları, özel karakterleri ve ASCII karakter özel grafik simgelerini görebilir. CGA (colar graphics adapter); İlk renkli ekran kartıdır. 16 renk gösterir, yazı, grafik ve renk olmak üzere üç ayrı modda çalışır. Şu anda kullanılmamaktadır. Hercules mono graphics; Tek renkli olmasına rağmen renkleri grinin tonlarıyla gösterilmekte ve grafikleri de desteklemektedir. 720×348 piksellik çözünürlüğü ile CGA’dan daha iyi bir görüntü sunmaktadır. Bu ekran kartı da şuanda kullanılmamaktadır. Günümüzde kullanılan ekran kartları grafik standardı VGA kartıdır. VGA bütün görüntü modlarıyla uyumlu olarak çalışmaktadır. Sayısal sinyalleri analog sinyallere dönüştürme yoluyla diğer kartlardan ayrılır. 64 bit veri yolu üzerinde 8 byte ve daha üzeri VRAM kullanan çok hızlı ekran kartıdır. VGA ekran kartıyla birlikte renkli monitörlerle kullanılmaya başlanmıştır.
Ekran Kartı Nasıl Çalışır?

Ekran kartlarının hepsinin farklı özellikleri bulunur. Fakat buna karşın 3 temel özelliğe sahiptirler. Bunlar; Video Chip; ekranın yansıtması gereken görüntüleri oluşturacak olan sinyalleri üretir. RAM; Ekrana gönderilen görüntü bilgilerinin saklandığı bölümdür. Erişimin mümkün olduğunca hızlı olması gerekir. RAMDAC; Grafik işlemcisinde işlenen ve video belleğine aktarılan bilgiler monitöre gönderilemez. Bunun nedeni bu sinyallerin dijital olmasıdır. Bu sinyallerin monitörlerin kabul edebileceği analog RGB sinyallere dönüştürülmesi gerekir. Bu görevi de grafik kartındaki RAMDAC ünitesi yapmaktadır. Bu üç bileşenin teknolojilerine göre performans gösterirler ve bilgisayar işlemcisine büyük oranda yardımcı olurlar. Ekran kartları PCI ya da AGP veri yolunu kullanmaktadırlar. CPU’dan aldıkları verileri çok hızlı bir şekilde ekrana yansıtırlar. Bu da CPU’nun rahatlamasına yol açmaktadır. Ekran kartının gücü ve hafızası ekrana yansıtılan görüntünün hızını ve kalitesini belirler. Yukarıda bahsedilen 3 unsur grafik kalitesinde büyük önem taşımaktadır.
Konunun daha iyi anlaşılması için, bilgisayarda bulunan işlemci bir yazılımı ya da bu yazılımın gerektirdiği grafik ve resimlerin bilgilerini ekran kartına bir kablo aracılığı ile gönderir. Ekran kartı bu bilgileri kullanarak resmin ekranda hangi piksel boyutunda gözükeceğine karar verir. İşlemci bilgileri ekran kartına kendi hafızasında depolaması için gönderir. Daha sonra geometrik bilgiler ve komutlar ile ön belleğe gönderilir. Burada gölgelendirme adı verilen işlem uygulanır. Bu işlem sayesinde ön belleğe gönderilen bilgiler kullanılarak şeklin gerçeklik ve boyut kazanması sağlanır.
12.jpg

Ekran Kartı Ne İş Yarar?

Ekran kartı
ana kart
üstüne AGP ve PCI express slotlarına bağlanır. Bu portlar daha hızlı veri transferi yapabilmektedir. Ekran kartı üzerinde işlemleri yapan bir GPU (Grafik İşleme Ünitesi) ve bu işlemci ile birlikte çalışan ekran kartı belleği bulunur. Kart üzerindeki işlemlerin daha hızlı gerçekleşmesi için ekran kartı bellekleri ekran kartı üstüne takılır. Böylece bilgisayar belleği kullanma gereksinimi olmadan görüntü işlemlerinin hepsi ekran kartı üstünde gerçekleşmektedir. Yani ekran kartının ana görevi diğer ara birimlerden (işlemci, harddisk, ram gibi) ana kart aracılığı ile aldığı dijital bilgileri gerekli dönüşümlerden sonra monitöre aktararak görüntü oluşmasını sağlamaktadır.
Bilgisayarlarda ekranın çalışabilmesi için bilgisayarın kasasında ya da laptopların içinde mutlaka ekran kartı olmalıdır. Bilgisayarda gerçekleştirilen her türlü yazı, grafik, resim, film gibi şekillerin oluşturulmasında işlemci ile monitör arasında görev yapan bir cihazdır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
DirectX 12 standardının geliştirilmesinde Microsoft ile dirsek teması halinde olan Nvidia, bunun meyvelerini almaya başladı ve yeni GeForce sürücülerinde önemli bir aşama kaydetti.

Firmanın Windows 10 için indirmeye sunduğu GeForce 352.84 yapı numaralı Game Ready sürücüleri WHQL sertifikası aldı. Microsoft'un Windows donanım uyumu gereksinimlerini karşıladığını ifade eden WHQL sertifikası Windows 10 GeForce sürücüleri için de bir ilke imza atıyor.

Yeni sürücüler WDDM 2.0 özellikleri ile tam uyum sunuyor ve tüm Kepler ile Maxwell mimarili GeForce kartlarına DirectX 12 destek getiriyor. Böylece Windows 10 ve DirectX 12 sürümlerinin nihai çıkışı ile birlikte Nvidia grafik kartları da değişime hazır olacak.

Bunun yanında Nividia, Windows Vista, 7,8 ve 8.1 sürümleri için de WHQL onaylı ve 352.84 yapı numaralı Game Ready sürücüsünü de indirmeye sundu. GeForce SLI teknolojisine ve tek tuşla optimizasyon imkanı tanıyan GeForce Experience sistemine destek sunan güncelleme ile mümkün olan en iyi performans ve görüntü kalitesi sunulacak.

AMD tarafında ise Project Cars için sürücülerin ne zaman yayımlanacağı kullanıcıların merak konusu oldu. Firmanın başkan yardımcılarından Roy Taylor, Twitter üzerinden oyun için sürücülerin gelecek hafta yayımlanacağını açıkladı.




 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Geforce GTX 980 Özellikleri Ortaya Çıktı

Dünya genelinde yer alan yetenekli ekran kartı üreticilerinden bir tanesi olan Nvidia, Kısa bir süre önce satışa sunmuş olduğu yeni model ekran kartı olan GTX 900 serisi grafik kartları sayesinde güç tüketimi, Performans aynı zamanda verimlilik konusunda kullanıcıların beğenilerini kazanmayı başarmıştı.

geforce-gtx-980-ozellikleri-ortaya-cikti.jpg
Dünya genelinde yer alan yetenekli ekran kartı üreticilerinden bir tanesi olan Nvidia, Kısa bir süre önce satışa sunmuş olduğu yeni model ekran kartı olan GTX 900 serisi grafik kartları sayesinde güç tüketimi, Performans aynı zamanda verimlilik konusunda kullanıcıların beğenilerini kazanmayı başarmıştı. Geforce GTx 980’in 900 serisi olanGPU ailesinin en güçlüsü olduğu seri, İnterneti üzerinde yapılan bir süredir dedikodular ileGTX 980 ti ile daha da güçlü bir hale geleceğine benziyor.
nvidianin-en-yeni-ekran-karti-geforce-gtx-980-tiin-ozellikleri-aciga-cikti3_496x356%5B1%5D.jpg

Bu süreç içerisinde oyuncular tarafından performans konusunda oldukça beğeni toplamayı başaran GTX 900 serisinin ailesinin en güçlü kartı olması düşünülen GTX 980 Timodeline yakından baktığımızda ise üzerinde 2816 CUDA çekirdeği sayesinde 176adet işlem birimine sahip olacak. Bu rakamda 1665 CUDA çekirdeiğine sahip olacakGTRX 970aynı zamanda 2048 CUDA çekirdeğini üzerinde taşıyan GTX 980’den ne kadar fazla performansa sahip olacağını ipuçlarını dile getiriyor.
GPU alanında yer alan işlemci GM200-310 mimarisine sahip olacak yeni Nvidia ekran kartı üzerinde tam olarak 6GB GDDR5 hafıza birimine sahip olacak. İnternet ortamına sızdırılacak olan bilgileri doğrultusunda GTX Titan X ile aynı PCB tasarımına sahip olacak donanım kartı, Standart olarak Nvidia soğutucusuyla karşımıza çıkacak.
Haziran ayı gibi Computex Taiper fuarında tanıtılması düşünülen yeni modeller aynı zamanda Nvidia firmasının ne gibi fiyat aralığı belirleyeceği de büyük bir merakla bekleniyor. Bu nedenle GTX 970 aynı zamanda GTX 980 arasında performans sürecinde farklılıklar olmasına nazaran, GTX 980 yüksek fiyatla pazar sürecinde bir konuma sahip olmuştu. GTX 980 Ti ise AMD firmasının duyuracağı yeni ekran kartlarını piyasa üzerinde yaratmış olduğu ortalama fiyatlara sahip olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AMD, Radeon R9 Fury ile Nvidia GTX Titan'a cevap verdi. 8.9 Milyar transistör bulunduran Fiji GPU'sunu kullanan AMD Radeon R9 Fury X, bakalım bizlere neler getiriyor?


amd-radeon-r9-fury-x.png
Radeon R9 200 serisiyle fiyat avantajını kullanarak üst seviyede hala iddialı bir oyuncu olan AMD, en tepe seviyedeki Nvidia GTX Titan'a rakip olarak Radeon R9 Fury X'i duyurdu.
Ayrıca AMD, Radeon R9 Fury X ile beraber AMD Radeon R9 300 ve Radeon R7 300 serisini de tanıttı. Böylece ekran kartı tarafındaki ürün gamı da güncellenmiş oldu.
AMD Radeon R9 Fury X Neler Getiriyor?

Fiji GPU'sunu kullanan AMD Radeon R9 Fury, sırf GPU tarafında 8.9 milyartransistörle geliyor. 4K oyunculuk için tasarlanan kartla, 5Kçözünürlüğünde Tomb Raider oynayarak 45 FPS değerini yakalayan AMD, güç gösterisi yaptı ve sektöre damga vurdu.
Peki Radeon R9 Fury X, sadece grafik işlemcisinin gücüyle mi 5Kçözünürlüğünde bile akıcı oyun deneyimi sunuyor? Esas cevaplardan bir tanesi HBM denen High Bandwidth Memory teknolojisi.
Yüksek band genişliği sunan bellekler ve bununla iletişim kuran grafik işlemci arasındaki ünitelerle AMD Radeon R9 Fury X'teki transistör sayısı 10 milyar seviyesini geçiyor.
GTX 980 Ti'da kullanılan grafik işlemcide 8 milyar transistör olduğunu hatırlatalım.
Sadece 15 CM

Hynix ile beraber geliştirilen HBM bellek teknolojisi, modül sayılarını azalttığı için PCB üzerinde ciddi bir yer avantajı sağlıyor. Bu yüzden AMD Radeon R9 Fury X, rakiplerinden ve önceki nesil AMD ekran kartlarından ciddi derece yer avantajı sunuyor.

Radeon R9 Fury X ve Fury

Yine 28nm teknolojisinin kullanıldığı Fiji GPU'sunu kullanan Fury X, kapalı devre sıvı soğutma sistemiyle geliyor. Hava soğutmayla gelen Fury modeli de diğer bir model.
HBM teknolojisini kullanan 4 GB'lık belleklerle donatılan ekran kartı, GDDR5 tabanlı belleklere veda ediyor.
Fiji mimarisinin kullanıldı ilk ekran kartı olan Radeon R9 Fury X, AMD'ye göre R9 290X modeline göre watt başına 1.5 kat daha performans sunuyor. En ağır yükte 375 watt güç tüketimi sunacak olan ekran kartı, ortalama 270 watt seviyesinde güç tüketecek.
Fiyat ve satış bilgileri

Alttan LED aydınlatmalı logosu ve sıvı soğutmaya sahip Fury X modeli 24 Haziran'da 649 Dolar, Fury modeli 14 Temmuz'da 549 Dolar fiyat ile satışa sunulacak. Ayrıca çift Fiji GPU'su kullanan Fury X2 modeli de 3. çeyrekte piyasaya girmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Gigabyte GeForce GTX 960 WF2X

AMD firmasını geliştirmiş odluğu yeni Radeon R Fury serisine yönelik olarak atağa geçti. Neredeyse oldukça uzun süredir ciddi beklentileri olan bu kullanıcılar da az da olsa hayal kırıklığına uğradı

gigabyte-geforce-gtx-960-wf2x.jpg
Ortamın durgunlaşmasından fırsat bulan Gigabyte, Oldukça en iyi performans – fiyat oranına sahip olan görüntü devrelerinden bir tanesi olan GeForce GTC 960 modeline yer veren oldukça yeni ekran karını internet ortamında yayınladı. R9 Fury Nano modeline cevap vermek istercesine baktığımız da son derece oldukça büyük kasalarla uyumlu olarka çalışan aynı zaman da adındaki yer alan ekten anlaşıldığı üzere WF2X ifadesi WindForce ürünün çift fana sahip olacağı ifade ediliyor.

Kart kısa olmasına rağmen iki adet farklı dev fan ve 8 mm çağına sahip olan bakır ısı borusuna yer verilmiş. Kartın 2GB ya da 4 GB GDDR5 bellek içerisinde ki versiyonları olacak böylece ikisinde de bellek hızlı olarak 7 GHz olacak. GPU ise fabrika çıkışında overclock 1190 MHz desteğine sahip ek olarak Boost ile birlikte 1253 MHz görebiliyor. Tek bir 6 pin ek güç girişine gerek duyan kartın görüntüsü çıkışlarını oluşturanlar ise çift DL-DVI, DisplayPort 1.2 ek olarak HDMI 2.0
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD’nin profesyonel kullanıcılara yönelik FirePro serisi ekran kartlarına yeni ve hayli güçlü bir üye daha katıldı.

AMD tarafından resmen duyurulan FirePro S9170, en üst seviyede veri işleme gücüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için geliştirilmiş bir ekran kartı. Serinin en üst seviyesinde yer alan S9170, daha önceki model olan FirePro S9150’nin yerini alacak.
Daha önceki modelde kullanılan Hawaii grafik işlemcisinin biraz daha geliştirilmiş bir versiyonu olan Grenada işlemcisiyle donatılan S9170, işlemci özellikleri açısından neredeyse önceki model ile aynı sayılabilir. GPU çekirdek hızı 30 MHz kadar artırılarak 930 MHz hızına çıkarılmış olan S9170, önceki modelden biraz daha fazla işlem gücü sunuyor.
S9150 modelinin güç tüketimi güç tüketimi 235 Watt olarak sınırlanmıştı, ancak S9170 modeli 275 Watt enerji çekiyor. Ancak AMD isteyenler için 235 Watt güç tüketen bir versiyonu da sunacak. FirePro S9170 modelini, kendinden önceki AMD modelleri dahil olmak üzere, halen piyasada bulunan tüm benzer kartlardan ayıran ana özellik ise desteklediği VRAM miktarı. S9170 piyasaya 32 GB GDDR5 VRAM ile sürülecek.
Halen piyasada bu miktarda RAM ile gelen başka herhangi bir profesyonel ekran kartı yok. Bu yüzden de video işleme, grafik modelleme ve animasyon gibi yüksek hafızaya ihtiyaç duyan kullanıcıların ilgisini hayli çekeceği düşünülüyor. Önümüzdeki aylarda raflara çıkacak olan bu yeni modelin fiyatı henüz açıklanmadı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD bundan sonraki sürücü güncellemelerinde, Mantle için gelişirilmiş yeni optimizasyonlara yer vermeyecek.

AMD, Mantle API’si için yaptığı yazılımsal geliştirmeleri artık resmen durdurduğunu açıkladı. Şirketin Mantle API’si halen piyasada olan ve gelecekte çıkacak ekran kartları için sürücü seviyesinde desteklenmeye devam edilecek. Ancak bundan sonraki güncellemelerde, Mantle için özel hazırlanan performans artırıcı optimizasyonlara yer verilmeyecek.
AMD bundan sonraki sürücülerinde DirectX 12 ve Vulkan API’leri üzerine yoğunlaşacak. Halen Mantle kullanan pek çok oyun var ve Star Citizen gibi bazı Mantle destekli oyunlar da halen geliştirilme sürecinde. AMD ekran kartlarında bunlara destek verilmeye devam edilecek, ancak şüphesiz bu destek hayli sınırlı kalacak.
Mantle API’si yaklaşık iki sene boyunca piyasada kaldı ve bu süre içinde hayli ses getirmeyi başardı. AMD’nin neden bunu terk ettiği ve DirectX 12’ye odaklandığı kesin olarak bilinmiyor. Bir teoriye göre AMD bunu Microsoft’u köşeye sıkıştırmak için bir koz olarak kullandı.
Microsoft’un uzun süre DirectX API’si üzerine çivi bile çakmaması, yazılımsal optimizasyonları Windows platformu yerine Xbox konsollarına sakladığı yönünde ciddi söylentilere yol açmıştı. AMD’nin Microsoft’u bu konuda zorlamak ve belki de tamamen devre dışı bırakmak için Mantle API’sini ortaya attığı tahmin ediliyor.
Ancak Microsoft apar topar DirectX 12’yi duyurduğunda, kısıtlı kaynaklarını böyle bir yarışta heba etmek yerine, amacına ulaşmanın rahatlığıyla Mantle’ı elden çıkarması da gayet mantıklı bir sonuç. Sonuçta tüm AMD ekran kartları DirectX 12 ile de gayet rahat çalışmaya devam edecekler.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AMD Yeniden Piyasada

Her ne kadar AMD firmasının bu ayın başında gerçekleştirmiş olduğu yeni nesil ekran kartı sunumu sırasında Radeon Fury serisi kartların hiçbir şekilde gözbebeği olmamışsa bile aynı zaman da Radeon 300 serisini de duyurusunu gerçekleştirmişti.

amd-yeniden-piyasada.jpg
Daha öncelerine baktığımız da önceki nesilden Radeon 200 modellerinin güncellemesi sayesinde başarı eden kartlardan çok daha da iddialı olan R390 yongasını barındırıyor. Gigabyte tarafından ilan edilen Radeon R9 390 GPU esaslı yeni ekran kartlarını içermiş oldukları WindForce 2X soğutma sistemi sayesinde dikkat çekmeyi başarma isimlerinden bir tanesi oluyor.
Gigabyte_GV-R929XOC-4GD_02.jpg

Firmanın oldukça başarılı bir şekilde beğeni kazanan bu soğutma sistemi güçlü ve sessiz. Üzerinde baırndırmış odluğu çift yuva kapayan iki yeni ekran kartlarına baktığımız da sırasıyla R9 390 esaslı olan R939WF2-8Gd ve üst model R9 390X esaslı R939XWF2-8GD.
İkisinde de 8GB değerinde ki yüksek boyuta sahip olan GDDR5 bellekler yer alıyor. Firmanın geliştirmiş olduğu G1.Gaming oyuncu özel ürün ailesini bir diğer altına eklemiş olduğu GPU kartı sayesinde fabrika çıkışında hiç bir şekilde overclock içermiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD’nin R9 Fury sonrasında çıkarmayı planladığı ekran kartlarında, ağırlıklı olarak HBM 2 hafıza kullanılacak.

High Bandwith Memory (HBM) olarak bilinen yeni hafıza teknolojisinin geliştirilmesinde ana rollerden birini oynayan AMD, bundan sonra çıkaracağı ekran kartlarında bu mimariden olabildiğince çok faydalanmayı planlıyor. SK Hynix ve JEDEC gibi büyük şirketlerle birlikte yaklaşık 7 senedir bu konuda çalışan AMD, HBM hafızaya erişimde de öncelikli pozisyonda olacak.
Radeon R9 Fury ekran kartlarıyla birlikte HBM hafızayı piyasada ilk kez kullanan şirket olma ünvanını kazanan AMD, takip eden serilerde hiç beklemeden HBM 2 standardına geçmeyi hedefliyor. İlk nesil HBM hafıza modülleri teknolojik kısıtlamalar yüzünden işlemci başına 4 GB kapasitenin üzerinde kullanılamıyor. Bu miktar genel kullanıcı için şimdilik hayli yeterli olarak tanımlansa da, uzun vadede daha fazla güç isteyen tüketiciler için çok kısıtlı.

HBM 2 mimarisiyle birlikte işlemci başına kullanılabilecek hafıza miktarı 32 GB sınırına yükselecek. Zaten yapısı itibariyle hayli hızlı çalışan HBM 2 hafıza modülleri, bu miktarda kullanıldığında en ağır grafik işleme çalışmalarında ve en yüksek çözünürlüklerde bile büyük performans gösterebilir. Ancak halen HBM hafıza üretiminin nispeten masraflı ve düşük kapasiteli yürümesi, buna erişimi olan firmaların sayısını hayli kısıtlıyor. AMD burada yıllardır yaptığı yatırımın karşılığını alarak, uzunca bir süre HBM hafızaya en bol erişim sağlayacak firma konumunda olmanın tadını çıkaracak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Hızaşırtmada Mükemmellik: MSI GTX 980Ti Lightning
msi-gtx980ti-boxshghfthdtrhot.jpg
MSI, efsanevi Lightning serisi ekran kartları ailesinin son üyesini resmi olarak duyurdu. Mükemmellik için üretilen GeForce GTX 980Ti Lightning, çığır açan yeni teknolojisiyle önceki nesilden bu yana daha da geliştirilen, başarısı kanıtlanmış TriFrozr, Torx Fan, SuperPipe ve Military Class 4 bileşenleri bir arada sunuyor. GTX 980Ti Lightning için bir mühendislik harikası demek bile yetersiz kalabilir.
frame-divider.png
Üstün Termal Tasarım

MSI'ın termal tasarımdaki kabul edilmiş başarısı tartışılmaz. GTX 980Ti'de kullanılan geliştirilmiş TriFrozr tasarımı, 3 adet 90mm Torx fan ile hem geleneksel fan bıçakları, hem de ısı dağılımı için tasarlanan dispersiyon bıçaklarını bir arada sunarak kısa sürede büyük miktarda hava akımı üretirken aynı zamanda sessiz kalmayı başarıyor. 3 adet 8mm SuperPipe soğutma borusu, sıcaklığı çok daha hızlı ileterek 700W gücünde ısı dağılımına sebep oluyor.
msi-gtx980ti-thermal.jpg

frame-divider.png
msi-gtx980ti-twinbios.jpg
Çift BIOS ve Geliştirilmiş Güç Tasarımı

Uç noktada hızaşırtmacılar, kart üzerindeki özel LN2 BIOS'u kullanarak hızaşırtma rekorlarına özel donanım değişimleri yapmadan ulaşabilirler. Sınırlandırmalar kaldırılarak ekran kartının kilitsiz gerçek potansiyeli ortaya çıkıyor. Geliştirilmiş güç tasarımı, diğer modellere göre çok daha fazla güç fazı kullanımı ile kartın her zaman ihtiyaç duyduğu güce ulaşmasını sağlıyor. Özel üretim, 10 katmanlı devre kartı üzerinde 12 GPU fazı ve 3 bellek fazı bulunuyor.
frame-divider.png
Military Class 4 Bileşenler

Military Class 4 bileşenlerle donatılan MSI GTX 980Ti Lightning, en yüksek kalite ve kararlılık için tasarlandı. Bu bileşenler tarafısz bir laboratuvarda zorlu testlerden geçirilerek askeri standartlara sahip oldukları onaylandı. 60A güç fazlı DrMOS ile gerekli miktarda güç garantilenirken Hi-C CAP çekirdekler, Super Ferrite endüktör bobinleri ve Dark Solid CAP kapasitörler LIGHTNING ekran kartının mümkün olan en iyi performansta çalışmasını sağlıyor.
msi-gtx980ti-mc4.jpg

frame-divider.png
msi-gtx980ti-in-control.jpg
Tümleşik ve tamamen kontrolünüzde

3x3 OC kitleri ile GTX 980Ti LIGHTNING'in kontrolü tamamen sizde. V-Check point voltaj kontrol noktaları ile GPU, Bellek ve PLL voltajlarını hatasız olarak ölçebilirsiniz. Triple Temp Monitor, GPU, bellek ve PLL sıcaklıklarını gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor. Triple Overvoltage ise bu bileşenlera giden gücü arttırarak daha yüksek saat çarpanları elde edebilmenize olanak tanıyor.
frame-divider.png
Mystic Light

Mystic Light ile kendi renk şemanızı yaratabilirsiniz. İster sisteminizin buz gibi soğuk, ister alev alev yanarcasına kıpkırmızı görünmesini sağlayabilirsiniz. Kontrol tamamen sizde. Renk paletinden istediğinizi seçerek sisteminizin tasarımını değiştirin. Hep aynı rengi kullanmaktan sıkıldınız mı? PC'nizdeki kolay kullanımlı Mystic Light yazılımı ile hemen başka bir renkle değiştirin; PC'nizin hep yepyeni görünmesini sağlayın!
msi-gtx980ti-light.jpg

frame-divider.png
Teknik Özellikler

GTX 980Ti Lightning GPU NVIDIA GeForce GTX 980 Ti İşlemci sayısı 2816 Çekirdek saat frekansı 1304/ 1203 MHz Bellek saat frekansı 7096 MHz Bellek boyutu/tipi 6GB GDDR5 Bellek veriyolu 384-bit Boyutlar/Ağırlık 330x140x53 mm/ 1365 g

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AMD, oyun severlere performans açısından üst seviye yeni bir ekran kartı sunuyor…
AMD-Logo-ocg.jpg
Teknoloji dünyasında lider markalardan bir tanesi olan AMD, bilindiği üzere sunduğu işlemcilerle kendini gösterirken, geçtiğimiz dönemde grafik işlemci ve ekran kartı üreticisi ATI’yi satın alarak bünyesine katmış ve ekran kartı pazarına giriş yapmıştı.
AMD-R9-Nano-Graphics-Card1.jpg

Şu ana kadar bir çok giriş, orta ve üst seviye grafik işlemci ve ekran kartı sunan firma, gelecek ay yeni üst seviye bir modelini sunmaya hazırlanıyor. Özellikle bütçe kısıtlaması olmayan oyun meraklılarını hedefleyen yeni ekran kartı AMD R9 Nano olarak adlandırılmış.
4K Ultra HD çözünürlükte oyun zevkine varmak isteyen oyun severler için geliştirilen AMD R9 Nano ekran kartının fiyatının da 650$ seviyesinde olacağını belirtelim.
AMD R9 Nano’nun teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, 4096 akış işlemcisine sahip olan ekran kartında 256 doku ünitesine yer verilmiş. 28nm üretim süreci ile üretilen AMD R9 Nano ekran kartı 4GB HBM bellek ile gelirken, bellek saat hızı da 500Mhz olmakta. Ayrıca çekirdek saat hızı ise 1000Mhz olarak belirlenmiş.
Bu yeni ekran kartının performans olarak da hava soğutmalı tasarım ile gelen Radeon R9 Fury’e yakın bir seviyede olacağı kaydedilmekte.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bakalım oyuncular memnun olacak mı?


Gigabyte yaptığı yeni bir duyuru ile herkese yeni GTX 950 Xtreme Gaming’i tanıttı. Nvidia GTX 950 tabanlı GV-N950XTREME-2GD ekran kartı, Xtreme Gaming serisinin en yeni üyesi olmaya hazırlanıyor. Windforce ve 3D-Active Fan ile soğutulan, Super Overclock GPU özelliği taşıyan yeni GTX 950 Xtreme Gaming, Gigabyte’ın bu seneki en iyi kartı olacak gibi görünüyor.

Standartlarda 1203MHz değerinde çalışan GTX 950, GTX 950 Xtreme Gaming adı altında 1405MHz çalışacak. Super Overclock GPU özelliği ile birlikte 1405MHz değerlerine kadar çıkabilecek GTX 950 Xtreme Gaming. Ayrıca ekran kartının 2GB DDR5’lik hafızası da Super Overclock GPU ile 7GHz değerlerine kadar ulaşabiliyor. GTX 750Ti kartından %65 daha yüksek performans sergileyen GTX 950 Xtreme Gaming bakalım oyuncuları tatmin edebilecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD, grafik birimlerini yeni bir departmanda toplayarak ekran kartı piyasasında yeniden payını artırmak istiyor.

AMD yeni aldığı bir karar doğrultusunda grafik üniteleri bölümünü CPU’dan ayırarak Radeon Technologies Group adlı yeni bir departman altında oluşuma sokuyor. Yeni departmanın başına ise firmanın CTO’su Raja Koduri getiriliyor.
Firma bu hamle ile ekran kartı piyasasında daha fazla pazar payı elde etmeye çalışacak. AMD CEO’su Lisa Su, yeni Radeon Technologies Group ile daha atik hareket ederek grafik birimleri pazarını yeniden ele geçirmek istediklerini, ayrıca sanal gerçeklik ve 4K gibi yeni pazarlarda da liderliği hedeflediklerini dile getirdi.
AMD 2006 yılında 5,4 milyar dolara ATI’yi satın aldığı zaman hem grafik, hem işlemci ünitelerine sahip APU yongalarına odaklanmayı hedeflemişti. Xbox One ile PS4 gibi oyun konsolları sayesinde başarılı bir çizgi de izlemişti. Lakin APU’da uzmanlaşılırken ekran kartı ve işlemci pazarlarında Intel ve Nvidia’ya ciddi pay kaptırıldı.
AMD’nin bu hamlesi uzun vadede iki şekilde yorumlanabilir. Firma ya Radeon departmanını ileride satma düşüncesine girebilir ya da özel sermayeden nakit yatırımının önünü açmak istiyor olabilir. Her halükarda firmanın önünde zor bir süreç yer alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Nvidia, dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği yeni GeForce GTX 980 modelini duyurdu.

GeForce GTX 980M Nvidia’nın mobil ekran kartı serisinde bugüne kadar amiral gemisi olarak yer alıyordu. GTX 980M’in yerini ise GTX 990M’in alacağı varsayılıyordu, ancak bu kez tahminler tutmadı. Firma masaüstü ekran kartı olan GeForce GTX 980 modelinitam fonksiyonlu olarak dizüstü bilgisayarlar için optimize etti.
Nvidia’nın bir masaüstü ekran kartını ilk kez dizüstü platformuna taşıyan GTX 980, dizüstü bilgisayarlar için epey performans artışı sağlayacak. Dizüstü için GTX 980 GM204 GPU’sunu tam fonksiyonlu olarak çalıştırması sayesinde 1128 MHz taban frekans hızına, 2048 CUDA çekirdeğine, 128 doku ünitesine ve 64 ROP’a sahip.

Bu da kartın, GTX 980M’e kıyasla %35 daha hızlı olduğu ve hatta mobil ekran kartı piyasasındaki en güçlü model olduğu anlamına geliyor.Nvidia, dizüstü için GTX 980 modeli ile kullanıcıların hız aşırtma yapmasına da olanak sağlıyor. Kullanıcılar dilerse GPU’nın çekirdek hızını artırabilecek ya da fan hızı ayarlarıyla oynayabilecekler.

Firmanın resmi sitesinden açıklanan bilgilere göre GTX 980 ekran kartını kullanan şimdilik 6 dizüstü bilgisayar modeli yer alıyor. Bunlar AORUS X7 DT, CLEVO P879DM, CLEVO P775DM, MSI GT72, MSI GT80 ve ASUS GX700VO modelleri. Listede bu ayın başlarına doğru düzenlenen IFA fuarında tanıtılan ASUS GX70VO modelinin de yer alması dikkat çekiyor.
Nvidia_Ge_Force_GTX_980_Diz%C3%BCst%C3%BC_Modelleri-640x357.jpg

ASUS, harici soğutma sistemine sahip bu yeni modelini fuarda tanıtırken, ekran kartı bilgilerine özellikle fazla değinmemiş, yalnızca en üst seviye Nvidia ekran kartını kullanacağını belirtmişti. Bunun üzerine cihazda GTX 990M kullanılacağını dair tahminler yapılmıştı, ancak sır perdesi şimdi kalkmış oldu. Ayrıca firmanın neden bir dizüstü bilgisayarı için harici soğutma sistemini ilave ettiği de şimdi daha iyi anlaşılıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Nvidia, GeForce GTX 950 ve GTX 960 satın alacak kullanıcılara Heroes of the Storm’dan oyun içi eşyalar hediye edecek.

Nvidia, geçtiğimiz ay özellikle MOBA türü oyunlara yönelen oyuncuları hedefleyen yeni ekran kartı GeForce GTX 950’yi duyurmuştu. Firma bu ekran kartını son zamanların popüler MOBA oyunlarından Heroes of the Storm ile teşvik etmek istiyor. Nvidia resmi blog sitesi üzerinden GTX 950 ve GTX 960 ekran kartı alacak kullanıcılarına Heroes of the Storm’da oyun içi satılan bazı eşyaları hediye edeceğini açıkladı.
Hediye edilecek oyun için eşyalar kapsamında Diablo karakterinin Kaijo kostümü ve 7 günlük Stimpack yer alıyor. Stimpack’lar geçerli olduğu süre boyunca oyuncuların %100 daha fazla tecrübe puanı ve %150 daha fazla altın kazanmasını sağlıyor.
Hediye paketinin yalnızca bu ekran kartından birini yeni alacak kullanıcıları kapsadığı bilgisini de not düşelim. Ayrıca kampanyanın ülkemizde de geçerli olup olmadığına dair henüz resmi bir bilgi elimize ulaşmadı. Ancak büyük ihtimalle geçerli olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD’nin yeni orta seviye ekran kartı Radeon R9 380X ile ilgili daha fazla bilgi sızdırıldı.

AMD’nin Tonga kod adlı grafik işlemcisini taşıyan yeni ekran kartlarından biri olan Radeon R9 380X modelinin ilk görüntüleri geçtiğimiz günlerde internete sızdırılmıştı. Kartın tasarımı ile beraber teknik özelliklerinin bir kısmını da öğrenebilmiştik, ancak ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında bir bilgi yoktu. Son söylentilere göre ise Ekim ayının sonlarına doğru kartın satışına başlanacak.
Kartın teknik özelliklerinde de bazı değişiklikler olduğu söyleniyor. Kartın bellek arayüzü daha önceden söylendiği gibi 384-bit değil 256-bit olacak. Ayrıca bellek kapasitesi de 3 GB ya da 6 GB değil 4GB olacak. Bunun dışında 2048 Stream işlemcisi, 128 doku ünitesi ve 32 ROP’a sahip olmasıyla ilgili bilgilerde değişiklik olmadı.
Bu bilgi değişikleri doğrultusunda muhtemelen kartın fiyatı da daha bütçe dostu olacaktır. GPU ve belleğin çalışma frekanslarıyla ilgili bir bilgi ise hala mevcut değil.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

ASUS’un GPU Tweak II yazılımı ile oyunlarda FPS, sıcaklık, bellek kullanımı, CPU kullanımı ve ekran kartının çalışma frekansını gerçek zamanlı öğrenin.

Yakın zamanda ASUS, GPU Tweak adlı ekran kartı overclock yazılımını güncelledi ve GPU Tweak II adı ile kullanıma sundu. Eski sürüm halen daha güncellenmeye devam ederken yeni sürüm kullanıcılara farklı özellikler sunuyor. Bunlardan en önemlisi de Xsplit ile birlikte çalışan On Screen Display dediğimiz ekran göstergeleri.
GPU Tweak II’yi yükledikten sonra Xsplit Gamecaster’ı da yüklemeniz gerekiyor bu özelliğin çalışması için. Akabinde GPU Tweak II içinden Xpslit butonuna tıklayarak gelen pencereden Xsplit’i çalıştırmanız yeterli. Artık tek yapmanız gereken istediğiniz oyunu açmak. Artık oyun içinde sisteminiz ve ekran kartınız hakkında bilgi edinebileceksiniz.
İndirme bağlantıları:



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



AMD HD 7000 serisini Hackintosh sisteminizde çalıştırmak için gerekli bilgileri rehberimizde bulabilirsiniz.

Apple, Mac OS X Mountain Lion sürümü ile birlikte 7000 serisi AMD ekran kartlarına destek sunmaya başladı. Ancak önceki Mac OS X sürümlerinde bulunmayan bu ekran kartı desteğini Hackintosh sisteminizde kullanmak için birkaç ufak ayarlama yapılması gerekmekte.
Mountain Lion ile birlikte artık HD 7000 serisi ekran kartları, işletim sistemini tam ekran olarak görüntüleyebiliyor. Her ne kadar duyması hoş olsa da, pratikte bu ekran kartlarını Mac OS X’te çalıştırmak halen ciddi uğraşlara neden olabiliyor. Öncelikle Chameleon ve Chimera bootloader’ları, sistemi HD 7000 serisini kullanarak boot edemiyor. Bu sebeple sisteminizi boot etmek için dahili bir ekran kartına ihtiyacınız var. Diğer gereksinimler ise şu şekilde:

  • OS X Mountain Lion 10.8.3 veya daha yeni bir işletim sistemine sahip bir Hackintosh PC
  • AMD Radeon HD 7000 serisi ekran kartı
  • Dahili ekran kartı (BIOS’tan birincil ekran kartı olarak atanmalı)
  • “Beyaz ekran” hatasından korunmak için uyku modu desteği.
1. Adım: BIOS’tan Dahili Ekran Kartını Birincil Olarak Atayın

Chameleon ve Chimera bootloader’ları HD 7000 serisi ile çalışmadığı için sisteminizi çalıştırmanın tek yolu dahili ekran kartını birincil olarak atamak. Bu işlemi BIOS’a girerek ayarlayabilirsiniz. BIOS’a girdikten sonra birincil görüntü kaynağını dahili ekran kartı olarak seçmeniz ve eğer varsa harici ekran kartını devre dışı bırakmanız gerekiyor.
Her sistemde BIOS ayarları farklı olabildiği için, bu ayarları sizin bulmanız gerekiyor. BIOS’a girmek için genellikle “Delete” tuşu kullanılmakta. Örneğin UEFI destekli BIOS’larda “Init Display First” seçeneniğini “IGFX” veya “Onboard” olarak seçmelisiniz. Daha eski anakart modellerinde bu seçenek “Primary Display” olarak görülebilir.

2. Adım: Monitörünüzü Ekran Kartına Bağlayın

BIOS işlemini tamamladıktan sonra monitörünüzün bağlantı kablosunu ekran kartının girişine bağlayın. Bu sayede monitörünüz Mac OS X’te HD 7000 serisi ekran kartınızı kullanacaktır. Bu aşamadan sonra sistemi çalıştırdığınızda siyah ekranla karşılaşacaksınız. Birincil ekran kartını dahili ekran kartı olarak atadığınız için Mac OS X çalışmaya başlayana kadar görüntü alamayacaksınız.
3. Adım: Boot Ayarları

Bu aşamadan sonra sisteminiz normal bir şekilde çalışabilir. Ancak bazı durumlarda elle müdahale gerekebilir. Eğer Chimera bootloader’ı otomatik boot etmesi için ayarlamadıysanız, sistem çalışmasını başlatmak için “Enter” tuşuna basmanız gerekir. Eğer sisteminiz birkaç dakika içerisinde açılmazsa “GraphicsEnabler=No” komutunu girmeniz gerekebilir. Bu işlemi her açılışta tekrarlamamak için Multibeast kullanarak bu komutun açılışta otomatik olarak girilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu işlemler sonucunda HD 7000 serisi ekran kartınızı sisteminizde tam ekran olarak kullanabilecek, uygulamaları bu ekran kartınızla çalıştırabileceksiniz.
Beyaz Ekran Hatası

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra beyaz bir ekranla karşılaşabilirsiniz. Eğer bu ekran karşınıza çıktıysa, basit olarak sisteminizi uyku moduna alıp yeninden çalıştırarak Mac OS X’i kullanmaya devam edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ekran kartı, ekran kartı nedir, ekran kartı alırken...




Ekran kartları bildiğiniz gibi bilgisayarda işlenen tüm verileri monitöre aktarmak için binlerce renk ve noktalar (piksel) şeklinde monitöre aktaran donanımdır.
Standart bir kullanıcı iseniz yani grafik programları ve oyun oynamayan biri iseniz basit bir ekran kartı bile işinizi çok rahat görür.
Ama oyun tutkunu iseniz özellikle 3 boyutlu ve çok fazla detay olan oyunlarda ve 100 ekran veya üzeri boyutta bir tv nizde full hd filmleri donmalar yaşamadan akıcı bir şekilde izlemek istiyorsanız ekran kartınız yetmediğinde görüntüde donmalar ve takılmalar olacaktır.

Bunlarla başa çıkabilmek filmi akıcı izlemek ve oyunu hiç donma ve takılmalar olmadan oynayabilmek için güçlü bir ekran kartınızın olması gerekir.

Öncelikla alacağınız ekran kartının anakartınız ile uyumlu olması gerekir. Anakartlardaki ekran kartı yuvaları ya AGP ya daPCI-Express tir. Yeni nesil anakartlarda ekran kartı yuvaları pci-ex tir. Ve artık agp slotlu anakart üretimi nerdeyse durmuştur. Anakartınız çok eski değilse büyük ihtimal pci-ex tir.



Alacağınız ekran kartının grafik işlemci hızının yüksek olmasına dikkat edin. Çünkü grafik işlemciler tüm renkleri ve çözünürlüğü kontrol eden kısımdır.
Kullanıcıların çoğunun ekran kartları hakkında yanıldığı noktalardan biri ise ekran kartının bellek miktarıdır.Bu kullanıcılar ne kadar bellek o kadar kalite ve performans olduğunu sanırlar ana öyle değildir.

Bellek miktarı daha çok monitör veya tv boyutu ile alakalıdır ve grafik işlemcinin renk çözümleme ve işlenmesini yaptığı yerdir.

Tv boyutu için şöyle örnek vereyim:
Diyelim ki 72 ekran ve 102 ekran iki tv niz vardır.
Hangisinde nokta sayısı fazla? Tabi ki 102 ekran olanda nokta sayısı daha fazladır.
İşte bellek burda devreye girer. Yani her noktadaki görüntü için bellek de bir alan gerekir. Yani her nokta bellekte yer kaplar.
Dolayısıyla 102 ekran gibi büyük bir tv niz veya 22 inç gibi bir monitörünüz var ise tavsiyem 1 gb bellekli bir ekran kartı almanızdır.
Ekran kartının bellek tipinin (ddr,ddr2,ddr3,ddr4,ddr5) yüksek olmasına dikkat edin.
Çünkü bellek tipinden de anlaşılacaği gibi ddr5 bir ekran kartında veri hızı ddr3 bir ekran kartından çok daha hızlıdır. Dolayısıyla akıcı ve yüksek çözünürlüklü bir oyun için ekran kartı bellek hızının da yüksek olması gerekir.

Ekran kartı piyasasında en çok tanınan iki isim vardır. Biri NVİDİA diğeri ise ATİ (yeni adıyla AMD) dir.Bu iki üreticinin de onlarca model ekran kartı vardır.
Aşağıda bu üreticilerin hangi model ekran kartıları ne amaçlarla kullanılabilir biraz anlatacağım...

Counter strike, pes2012, fifa2012, call of duty 2-3 ve hd filmleriniz için
Nvidia firmasının 9500GT, GT430 GT520 gibi modelleri işinizi görür.
Amd firmasının HD4650, HD4670, HD5570, HD6570 gibi modelleri işinizi görür.

En çok bilinen oyunlardan Crysis 2, GTA IV, Cod Moden Warfare, Cod Black Ops, Assassin's Creed ve Formula ve Dirt gibi oyunları yüksek çözünürlükte ve akıcı biR şekilde oynamak için:
Amd firmasından en az HD4850, HD4870, HD5670, HD6670 gibi bir model almaı-nız gerekir.
Nvidia firmasından ise 9800GT, GTS250, GT440, GTS450 vb. bir model almanız gerekir.


Bildiğiniz gibi her yıl yeni oyunlar çıkmakta ve ekran kartları yetersiz kalmaktadır.
Eğer 4-5 yıl boyunca istediğiniz tüm oyunları full detay ve yüksek çözünürlükte oynamak istiyorsanız:
Nvidia dan:
GTX 4.. serisi (ör>GTX 480)
GTX 5.. serisi (ör>GTX560, GTX590)
Amd firmasından ise
HD 5000 serisi( ör>HD 5850, HD5870)
HD 6000 serisi( ör>HD 6850, HD6870) vb. bir üst model almanız gerekir.


Tabi üst düzel ekran kartları için 550-600 watt veya daha yüksek güçte bir güç kaynağınızın da olması gerekir. Tabi üst düzey ekran kartlarının fiyatlarının cep yaktığını da söylemek gerek...

Eğer bütçeniz fazla değil ve yukarıdaki oyunlar gibi oyunları yüksek kalite olmasa da orta düzeyde de oynarım yeter ki akıcı olsun diyorsanız size hd 5670, hd 4850, 9800 gt, gts 250 gibi orta düzey ekran kartlarından almanızı tavsiye ederim.
Ve alacağınız ekran kartının belleğinin de en az ddr3 olmasına dikkat edin.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst