gittigidiyor

En Çok Korsan İndirilen Oyunlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


ABD’de yapılan son araştırmaya göre korsan oyun kullanımı artış gösterdi.

Artık dijital bir dünyada yaşıyoruz. Haliyle bu durum teknolojinin birçokalanına yansıyor. Özellikle oyun endüstrisine. Son zamanlarda hiç olmadığı kadar fazla oyunu bir arada görüyoruz. Çılgınlık derecesinde oyun indirimleri yapılıyor. Fiziksel kopyalara olan talep azalınca, dijital indirmebağlantılarının kullanımı da haliyle arttı. Yani artık herkes makul bir fiyat karşılığında orijinal oyuna sahip olabiliyor.
Elbette madalyonun öteki yüzünde korsan oyun kullanımı var. Bu olay halen tamamen bitmiş değil. Torrent sitelerine her gün onlarca yeni oyun yükleniyor ve ücretsiz olarak oyuncular tarafından indiriliyor. Movoto tarafından ABD genelinde yapılan araştırmaya göre korsan oyun kullanımda gözle görülür bir artış var.
Korsan oyunlar arasında en fazla indirilen başlıklar ise Watch Dogs ve TheElder Scrolls. Ülke geneline baktığımızda birçok farklı başlığı bir arada görüyoruz. Minecraft, Dark Souls II, FIFA serisi, The Sims 3, Among the Sleep gibi oyunlar sıklıkla indirilen oyunlar arasında. Elder Scrolls özellikle Morrowind ve Skyrim gibi oyunları kapsıyor ancak The Elder Scrolls Online’ın da torrent olarak dosyaları paylaşılıyor. Online için korsan sunucu haberleri henüz ortada olmasa da oyun dosyaları bu tarz bir sunucu kurulumu için ya da hızlı indirme için paylaşılıyor.
Peki bu ne demek oluyor? Korsan oyun pazarı kolay kolay bitecek gibi gözükmüyor. Güvenlik önlemleri ve yaptırımlar sürse de, hacker grupları bir şekilde bu engelleri alt etmeyi başarıyor. Araştırma ABD genelinde yapılmış olsa da, benzer bir grafiği diğer ülkelerde de görebileceğimiz konusunda hemfikiriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Denuvo Software şirketi tarafından hazırlanan özel şifreleme sistemiyle birlikte, yeni nesil oyunları kırmak imkansız hale gelmiş durumda. Bu sistem, korsan oyunların önümüzdeki süreçte tamamen ortadan kalkabileceğini gösteriyor.
İkinci oyunun üzerinden yaklaşık altı yıl geçmesinden sonra, geçtiğimiz ayın hemen başında satışa çıkartılan Just Cause 3, oyun dünyası açısından büyük bir öneme sahip. Özel olarak geliştirilen sistemle birlikte korsan oyunları tarihe gömülmesi konusunda önemli bir adım atılmış oldu.
Just Cause 3’te kullanılan bu özel sistemle alakalı olarak korsan grubu 3DM açıklama yaptı ve yakın bir zamanda korsan oyunların tamamen ortadan kalkabileceğini belirtti. Son yıllarda satışa sunulan yeni oyunlarda kullanılan korsan karşıtı özel teknolojilerle birlikte korsan oyunların pazardan tamamen silineceği tahmin ediliyor.
Yazılım şirketi Denuvo Software Solutions GmbH tarafından hazırlanan Denuvo isimli teknoloji, gelişmiş bir şifreleme sistemi kullanıyor ve böylece korsan gruplar da yeni nesil oyunları kırmakta çok zorlanıyor ya da kırmayı hiç başaramıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Watch Dogs’u Torrent’ten indirenler hiç beklemedikleri bir tuzağa düştüler! İşte Watch Dogs’u korsan oynayanların başına gelenler…

Çıkışından önce kırılarak Torrent ağlarına düşen Watch Dogs, beraberinde Bitcoin virüsü ile geliyor. İçinde birçok şebekeyi hacklediğiniz Watch Dogs üzerinden hacklenmek, şu sıralar oyunu yasa dışı yollardan edinen oyuncuların karşılaştığı ironik bir durum.
Oyuna yerleştirilen Bitcoin virüsü, bilgisayarınızın performansını iliklerine kadar sömürüp hackerların kolay yoldan para kazanmasını sağlıyor. Torrent ağlarında oyunun en çok seed edilen sürümünün söz konusu virüsü barındırdığı iddia ediliyor. Bilgisayarın bütün kaynaklarını data mining denilen veri madenciliği için kullanan virüs, PC’lerin mavi ekran vermesine, aşırı güç tüketmesine ve kararsız çalışmasına yol açıyor.
Görünen o ki oyunu herkesten önce oynamak ve bunun için para harcamak istemeyen şanssız korsanlara Watch Dogs fena halde pahalıya mâl oluyor. Söz konusu virüsün adı winlogin.exe. Fakat bu dosya, gerçek bir sistem dosyası olan winlogon.exe ile karıştırılmamalı. Virüsün bulunduğu konum ise C:\\Users\\[Kullanıcı Adınız]\\AppData\\Roaming\\OaPja\\ olarak belirtilmekte. Burada winlogin.exe ve ltc.exe adında iki mining uygulaması bulunuyor ve bu uygulamalar çalıştığında işlemci kullanımı normalin üstüne çıkıyor.
Virüsten kurtulmak için Görev Yöneticisi’ni açıp söz konusu işlemleri sonlandırmak ve dosyaları da silmek yeterli. Yine de bilgisayarınızda Norton veya Kaspersky Internet Security gibi ücretli bir güvenlik yazılımı bulundurmanızı ve korsan oyunlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst