gittigidiyor

En iyi 4K oyunlar!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
En iyi 4K oyunlar!

Mükemmel piksel arayışında sınırları zorlayan 4K çözünürlükte en başarılı 16 oyunu listeledik!


en-iyi-4k-oyunlar.jpg



PC'lerdeki 4K devrimi hiç şüphesiz belki de en çok oyun severlerin gözünün bayram etmesine yardımcı oldu. Daha yaygın 1080p ekranların tam dört katı daha fazla piksel barındıran 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü "4K" monitörler en yeni oyunların artık nefes kesici bir sürükleyicilikte olmasına yardımcı oluyor.
Kullanıcılar 4K özellikli bir monitörün yanında bu oyunları rahatlıkla çalıştırabilmek için elbette güçlü bir grafik kartına da ihtiyaç duyuyorlar. Eğer siz de bütün bu teknik altyapıyı tamamladıysanız ya da tamamlamak gibi bir niyetiniz varsa, sıra piyasada bulunan 4K oyunları yakından tanımaya gelmiş demektir. İşte sizin için hazırladığımız en iyi 4K oyunlar listesi:
1. The Witcher 3

Bazı konsol oyuncuları, en yeni Witcher 3 yamasının oyunun grafiklerini olumsuz yönde etkilediğini düşünse de 4K çözünürlüğü destekleyen PC'lerin sahipleri oyunu en etkileyici haliyle oynama devam ediyor. The Witcher 3'ün son derece yüksek detaylara sahip ayrıntılı bir biçimde işlenmiş manzaraları 4K'da bütün ihtişamıyla gözler önüne seriliyor.
2. DiRT: Showdown

Pek yeni bir oyun sayılmasa da DiRT: Showdown halen piyasadaki en iyi görünümlü yarış oyunlarından biri. Oyunun oldukça heyecan verici olabilen sahneleri de elbette bir 4K monitörde çok daha etkileyici bir hale geliyor. Bazı kullanıcılar DiRT 3'ün daha başarılı bir prodüksiyon olduğunu öne sürse de, Showdown'un sahip olduğu görsel yetkinlik çok daha dikkat çekici.
3. Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty'nin en yeni bölümü Advanced Warfare bir önceki bölüm Ghosts'un görece bulanık olan dokusuna ait hatıraları tamamen geride bırakmayı hedefliyor. Üç yıl süren bir geliştirme aşamasının ardından oyunun hedeflediği başarıya ulaştığı görülüyor. Warfare'in ateşli silahlar ve onların efektleriyle dolu sahneleri keskin görselleri sayesinde 4K'da son derece tatmin edici bir deneyim sunuyor.
4. Dishonored

Oyun endüstrisinde 'En iyi Grafik' ve 'En iyi Sanat Tarzı' olmak üzere çok sayıda ödüle aday gösterilen Dishonored aslında 2012'de de kötü görünen bir oyun değildi. Fakat pikseller üzerinde yapılan bir iyileştirmeyle Dunwall'ın bu retro endüstriyel gelecek estetiğine sahip oyunu görsel anlamda yeni bir düzeye taşıdı.
5. Dying Light

En iyi deneyim için ciddi bir GPU desteği gerektiren Dying Light, 4K çözünürlükte neredeyse zombilerin nefesini ensenizde hissetmenizi sağlıyor. Oyunun görsel anlamda sunduğu detaylar gerçekten etkileyici. Yaşayan ölüler ordusundan kaçışınızı planlarken bir çatının üstünde yanan arabalarla dolu bir manzarayı izlemek hiç bu kadar gerçekçi olmamıştı.

6. Bioshock Infinite

en-iyi-4k-oyunlar.jpg
İlk olarak 2013'te piyasaya sürülen Bioshock Infinite aslında 4K monitörler için özel olarak tasarlanmamıştı. Fakat Irrational Games'in Bioshock serisine ait Infinite özenle detaylandırılmış dokusu ve başarılı aydınlatma efektleri sayesinde Ultra HD'de harika görünüyor. Infinite'in Sky-Lines'daki yüksek hızlı aksiyon sahnelerini 4K'da özellikle baş döndürücü olduğunu ekleyelim.
7. Metro: Last Light Redux

Metro: Last Light'ın Redux versiyonu oyunun ilk versiyonuyla karşılaştırıldığında grafik anlamda çok daha geliştirilmiş bir yapıya sahip. Bununla birlikte her iki oyunun da 4K'ya kadar çıkabilen son derece başarılı bir görsellik sunduklarını söyleyebiliriz. Post-apokaliptik bir Rusya'da geçen oyun özellikle aksiyon sahnelerinde müthiş bir Ultra HD örneği sergiliyor.
8. Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider'ın çarpıcı görselliğiyle yakından bir temas kurmayı istiyorsanız serinin mevcut oyunu kesinlikle denemeye değer. Çözünürlüğün yanında oyundaki birçok detayın da iyileştirilmesi sayesinde Tomb Raider'da saklanmış birçok ayrıntıyı yakalama fırsatınız oluyor. Oyundaki mesafelerin son derece başarılı bir şekilde kotarılması ve görsel efektlerin de yine etkileyici bir biçimde hazırlanması sonucunda kurgusal ada Yamatai, 4K'da inanılmaz bir deneyim sunuyor.
9. Assetto Corsa

Asetto Corsa'yla ilk defa tanışıyorsanız ilk birkaç yarışınızda hatasız bir sürüş gerçekleştirmek için fazla uğraşmayın, zira oyunun 4K'da sunduğu grafikler o kadar başarılı ki gözünüzü birçok defa manzaradan ve müthiş detaylı görsel efektlerden alamıyorsunuz. Oyundaki en etkileyici görünümün araba içinden birinci kişinin açısından yakalanabildiğini söyleyebiliriz.
10. Star Wars: Battlefront

Star Wars: Battlefront'un bir sağlam bir savaş simlatörü olup olmadığına katılmak elbette size kalmış fakat bu EA oyunun görsel bir ziyafet olduğu konusunda muhtemelen herkes hemfikirdir. En sıra dışı Star Wars karakterleri ve manzaralarının etkileyici bir detayla sunulduğu oyunda çok uzaklardaki bir galaksinin çarpıcı görüntüleri sizi bekliyor.


11. Fifa 16

en-iyi-4k-oyunlar.jpg
Favori oyuncularınızın dijital versiyonlarını 4K piksel mükemmelliğinde harika detaylarla görmek ister misiniz? Fifa 16 işte tam da bu fırsatı sunuyor. Grafikler aslında geleneksel olarak Fifa'nın en iddialı olduğu alan olmaktan uzaktı. Fakat EA'nın bu en yeni futbol simülasyonu Ultra HD'nin ekstra piksellerinden fazlasıyla yararlanıyor. EA'nın aslında oldukça etkileyici bir görselliğe sahip bu oyunu bazı açılardan daha da başarılı yapabileceğini düşünsek de, Fifa 16'nın bu haliyle bile serinin en başarılı oyunu olduğu kesin.
12. Fallout 4

Yılın en çok merakla beklenen oyunu büyük bir ilgiyle karşılansa da bazı olumsuz eleştiriler de almadı değil. Fakat Fallout 4'ün çarpıcı boyutu ve kapsamı göz önünde bulundurulduğunda bu durum kesinlikle mazur görülebilecek bir şey. Oyunu Ultra HD görüntü ayarlarında oynamak ise özellikle açık hava ortamlarında göz alıcı bir deneyim sunuyor.
13. Mortal Kombat X

Mortal Kombat X'in başarılı görselliği oyunculara her bir dövüş hareketinde çarpıcı bir estetik sunuyor. Oldukça tatmin edici çeşitlilikte bir görsel ayar seçeneğini de beraberinde getiren oyunda en iyi deneyimi elde etmek için üst düzey bir grafik kartı da gerekiyor.
14. Rise of the Tomb Raider

Lara'ın bu en yeni macerası piyasada bulunan oyunlar arasında en gerçekçi görselliklerden birini sunuyor. Nvidia'nın Voxel Accelerated Ambient Occlusion (VXAO) tekniğinden yararlanan ilk oyun olan Rise of the Tomb Raider oldukça ince hesaplamalar sonucunda sahnelerin etkileyici bir derinlikte ve gerçekçilikte görünmesini sağlıyor.
15. Overwatch

Şöyle bir durup da oyunun mimarisinin uzun uzun tadını çıkarmak örneğin Rise of Tomb Raider gibi oyunlarda belki mümkün fakat, Blizzard'ın en yeni oyunu Overwatch'ta öylece durup etrafı seyretmek pek iyi bir fikir olmayabilir. Takım tabanlı strateji FPS oyunu bir tür kaos ortamında organize olmanızı gerektiriyor. 4K çözünürlükte oynarken Resolution Scale'i %100'e getirdiğinizde oyun bütün ihtişamıyla gözlerinin önüne seriliyor.
16. Doom

2016'da Doom dışında ancak birkaç oyun kullanıcıların nabzının bu denli hızlı atmasına neden olabilir. Oyunculara sunduğu birçok özel hareket ve aksiyon olanağıyla inanılmaz sahnelerin oluşmasını sağlayan Doom, 4K çözünürlükte görsel anlamda bütün potansiyelini ortaya koyuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst