gittigidiyor

En İyi 5 Oyun Faresi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

En İyi 5 Oyun Faresi
Oyunların kendilerine özgü kullanım kolaylıkları ve bunlara özel de bilgisayar donanımları üretilmekte pek tabii ki. Hâl böyle olunca, aralarından en iyisi olarak hangisi seçebiliriz diye kendimizi yiyip duruyoruz. Biz bugün oyun farelerini konu edinelim dedik. Bu silsile devam edecektir tabii ki. Öncelikle, satın aldığımız farenin ergonomik ve kullanışlı olmasına “çok dikkat etmek” gerekiyor. Çünkü, aksi bir durumda istenmeyen durumlara da yol açabiliyor yanlış seçimler. Tıbbi uyarıyı da yaptıktan sonra devam edelim. Donanım üreten firmaların bu konuda çok başarılı olduğunu söylemek gerek. Bu konuda ustalaşmış başlıca üreticilere Razer, Epic Gear, Cyborg(Mad Catz’e bağlı), Roccat, Logitech örnek gösterilebilir. Zaten bu sektörde ustalaşmış isimler olduğundan firma seçiminde pek zorlanmayacağız, ama bu firmaların ürettiği farelerin içerisinden hangisinin iyi olduğunu da seçmek bir hayli zor olacak. Açıkçası biz bu seçimi yaparken çok zorlandık, ama sizin için pek de zor olmayacak gibi görünüyor(!). Çünkü, aşağıya sıraladığımız farelerin üreticilerine ait mutlaka başka bir donanım kullanıyorsunuzdur ve ona paralel ilerlemek için yine aynı firmaya ait fareyi satın almak isteyebilirsiniz. Bu aslında psikolojik bir durum olmakla birlikte, ben sözü uzatmadan hemen konuma geçiyorum. Ben yazarken, siz çay, kahve, kola(artık ne içiyorsanız) yudumlayarak okuyun.
İstiyorum ki öncelikle Razer’dan başlayalım. Razer’ın ergonomik farelerini dosya konumuza ekledik.
Razer
Razer’ın müşterilerine sunduğu 3 çeşit ergonomik fare var; Mamba, DeathAdder ve Imperator. İsimleri bir hayli şaşalı olan bu farelerin hepsini kullanmak istiyorsunuz sırasıyla değil mi? Ama inanın bana, her biri farklı özelliklere sahip. Razer, oyuncular için farklı skin’lerde fareler üretiyor. Üzerinde Battlefield 3, Mass Effect 3, Dragon Age 2 gibi skin’lerin olduğu farelerden bahsediyorum. Mamba, DeathAdder ve Imperator’un kendi içlerindeki ayrımları da buradan kaynaklanıyor. Çoğu üretildiği oyuna göre şekillendiriliyor. Ben size bu skin’leri göstermeyeceğim. Örneğin, Imperator’un düz tasarımlı faresi ile Battlefield 3 tasarımlı faresi arasında sadece görsellik farkı oluyor. Diğeri tamamen siyahken, diğerinin üstü Battlefield 3’ün görseliyle kaplı oluyor. Endişeniz olmasın, benim bahsettiğim Imperator’un özellikleri Battlefield 3’ün görseliyle kaplı farede de aynı. Tabii, oyuna özel olarak görselleştirilmiş farelerin yanında bazen oyun içi içerikler hediye edilebiliyor. Alternatif olarak ben sizin için o farelere ulaşmak için de bağlantı ekleyeceğim.
Razer Mamba
Mamba elit düzeyde bir fare ve ultra hassas bir 4G Dual Sensör sistemine sahip. Kablosuz olarak kullanılan Mamba, yaklaşık 16 saate kadar oyuna devam ederken bile şarjını koruyabiliyor. Kablosuz olarak %15 daha fazla oyun keyfi için şarj kapasitesi yüksek. Kişiselleştirilebilir LED ışıkları sayesinde elinizin altında harika bir cihaz tutuyor olacaksınız. Bu arada, şarj için pil yuvası da mevcut.
Razer Mamba’nın Fiyatı: 129.99€ (Avrupa) (04.05.2012) / Alternatif Satın Alma Sayfası: store.razerzone.com
Razer Mamba’nın Teknik Özellikleri
Kablosuz olarak kullanıma hazır bir canavar,
6400dpi 4G Dual Sensör
1000Hz Ultrapolling / 1ms tepki süresi
Boyut: 115 mm / 4.53” uzunluk x 68 mm / 2.68” genişlik x 43 mm / 1.69” yükseklik
Ağırlık: 136 g / 0.30 lbs
Kablolu ve kablosuz işlevsellik
Razer Mamba’nın Görselleri
Razer Imperator
Mamba gibi 4G Dual Sensör’e sahip bu Imperator, maksimum kullanım ve konfor sunan Imperator, yoğun ve uzun süreli oyunlarınızda konforu üst düzeye taşıyabiliyor. Razer’ın expert kategorisine koyduğu bu farenin kablosuz özelliği mevcut değil, ama bunun bir sorun yaratmayacağının da farkına varacaksınız. Ayarlanabilir yan düğmeleri sayesinde, kullanıcıya özgü özelleştirmeler sunuluyor. 7 tane programlanabilir Hyperesponse tuşları olan Imperator’un diğer teknik özelliklerine bir göz atalım.
Razer Imperator’un Fiyatı: 69.99€ (Avrupa) (04.05.2012) / Alternatif Satın Alma Sayfası: store.razerzone.com
Razer Imperator’un Teknik Özellikleri
6400dpi 4G Dual Sensör
Boyut: 123 mm / 4.85” uzunluk x 70 mm / 2.76” genişlik x 43 mm / 1.69” yükseklik
Ağırlık: 139 g / 0.31 lbs
Kablolu işlevsellik
Razer Imperator’un Görselleri
Razer DeathAdder
DeathAdder’ı dizginsiz yabani bir ata benzetebiliriz. Yoğun oyun deneyimlerinizde size eşlik edebilecek mükemmel bir canavar olan bu fare, diğer farelere kıyasla 1000Hz Ultrapolling / 1ms tepki süresi sayesinde daha hızlı geribildirim yapabiliyor. Belki de, bazı kesimler için DeathAdder’ı kıymetli kılan altın kaplama UBS konnektörü olabilir, ama bu canavar diğer ergonomik kardeşlerine 6400dpi iken DeathAdder 3500dpi ve hassas 3.5G infrared sensöre sahip.
Razer DeathAdder’ın Fiyatı: 59.99€ (Avrupa) (04.05.2012) / Alternatif Satın Alma Sayfası: store.razerzone.com
Razer DeathAdder’in Teknik Özellikleri
3500dpi hassas 3.5G infrared sensör,
1000Hz Ultrapolling / 1ms tepki hızı
Programlanabilir 5 Hyperesponse tuşu
Ultra genişlikte kaymayan tuşlar
16 bit ultra geniş data yolu
Örgülü ve hafif fiber kablo
Boyut: 127 mm / 5.00” uzunluk x 70 mm / 2.76” genişlik x 44 mm / 1.73” yükseklik
Ağırlık: 148 g / 0.33 lbs
Razer DeathAdder’in Görselleri
Razer’ın ergonomik fareleri bunlardan ibaret. Üçü de birbirinden hoş ve kullanım kolaylığı saplıyor. Ayrıca, ergonomik yapılarıyla çok da rahat olmaları kaçınılmaz. Bu farelerin puanlamalarını ve görsellerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.
Razer Mamba Puanlama
Dizayn: 7/10
Fiyat: 7/10
Genel Özellikler: 9/10

Razer Imperator Puanlama
Dizayn: 7/10
Fiyat: 9/10
Genel Özellikler: 8/10

Razer DeathAdder Puanlama
Dizayn: 7/10
Fiyat: 10/10
Genel Özellikler: 8/10

Mamba mı? Imperator mu? DeathAdder mi?
Razer’ın bu ürünleri arasında bir seçim yapmaya kalksak… Hatta yukarıdaki puanlamaları da ele alalım öyle seçelim. Dizayn konusunda 3 farenin de 7 puan alması sizi endişelendirmesin. Ayrıca ben, farelerin çok şaşalı görüntülerine yüksek puan vermiyorum ya da çok kötü görünümlerine düşük puan vermiyorum. Bahsedilen özelliklere ulaşılabilme kolaylıklarına göre puan veriyorum ki, bu 3 üründe zaten bu konuda standart bir ölçüye sahipler.
Fiyat konusunda, DeathAdder diğer iki Razer faresinin de önünde. Çünkü, sunulan özelliklerine göre gayet iyi bir fiyata sahip. Imperator ve Mamba ise başabaşlar. Buna sebep olarak da, ikisinin birtakım benzer yönlerini göstermek mümkün.
Mamba’nın genel özellikleri bakımından yüksek puan almasını bir irdeleyelim. 4G Dual Sensörüyle zaten bizi cazip eden bir özelliğe sahip bir kere. Oyuncular için özel olarak tasarlanmış bir kablosuz fare olarak iyi deneyim sunuyor. Şarj süresinin, oyun sırasında bile, 16 saat olması ise güzel bir avantaj. Multi-Color Lighting ile de göze hitap etmesi biraz dizayna kaçsa bile, genel açıdan baktığımızda şanslı duruma düşüyor. Elit, yani seçkin düzeyde bir oran alması da bunu tetikleyen bir şey olsa gerek.
Kısaca sonucu açıklayalım. Bu durumda benim Razer fareler arasında sizlere önerim “Razer Mamba” olacak.

Epic Gear Meduza
Epic Gear Meduza’yı ayrı kılan bir yön var. Hem optik ve hem de lazer alıcı içermesi Meduza’nın çok yönlü yapıya sahip olmasına yarıyor. Üstelik tek tek kullanmasanız da olur. Dilerseniz ikisini birlikte de kullanabiliyorsunuz. Epic Gear Meduza2nın karşısına hangi oyun çıkarsa, o oyun ile üstün bir bütünlük sağlayabiliyor. Şuan kullanır durumda olduğum Meduza, 6000dpi hassasiyetiyle göz kamaştırıyor. Bu rakam, optikte 3200dpi’a kadar düşüyor. 5 ayrı renkli LED sistemiyle de göze hitap ediyor.
Epic Gear Meduza’nın Fiyatı: 79.99$ (Amerika)(04.05.2012) / Alternatif Satın Alma Sayfası: epicgear.com
Epic Gear Meduza’nın Teknik Özellikleri
6000dpi(DPI hassasiyeti optikte 3200dpi, HDST’de(Lazer+Optik) 4800dpi’a kadar düşebiliyor.)
Altın kaplama USB ucu
5 özel LED ışıklandırma
6 tam programlı, toplamda 7 kullanılabilir tuş
2 metrelik USB kablosu
Epic Gear Meduza Puanlama
Dizayn: 8/10
Fiyat: 8/10
Genel Özellikler: 8/10
Epic Gear Meduza’nın Görselleri
Cyborg R.A.T. 9
Mad Catz için oyun faresi üreten bir firma olan Cyborg’un kaliteli bir oyun faresi R.A.T. serisi. Bu seriye ait 3, 5, 7 ve 9 rakamları ile sınıflandırılmış fareler mevcut. Biz burada R.A.T. 9’u inceleyeceğiz ve şimdi bu fareyi bu kadar iyi yapan neymiş öğrenelim. En düşük 25dpi’dan 6400dpi’a kadar hassasiyet sunabilen bu canavar 50G ivme kazanabiliyor. Windows’un yanı sıra, Mac için de uyumlu olan R.A.T. 9’un da altın kaplama USB ucu mevcut. Oyun sırasında 9 saat şarjını saklayabilen fare, oyun dışı 4 gün boyunca aktif kalabiliyor. Çekici değil mi? Dizaynı da bir o kadar güzel.
Cyborg R.A.T. 9’un Fiyatı: £119.99 (İngiltere) (04.05.2012) / Alternatif Satın Alma Sayfası: cyborggaming.com
Cyborg R.A.T. 9’un Teknik Özellikleri
6400dpi’a kadar hassasiyet
50G ivme kazanbilme özelliği
6m/sn’ye kadar izleme hızı
Şarjının oyun içi 9 saat, oyun dışı 4 gün dayanabilmesi
Kaygan ayaklıklar
Cyborg R.A.T. 9 Puanlama
Dizayn: 9/10
Fiyat: 7/10
Genel Özellikler: 7/10
Cyborg R.A.T. 9’un Görselleri
Roccat Kone [+]
Roccat’ın oyun fareleri konusunda başarılı bir üretici firma olduğunu söylemek istiyorum. Her ne kadar farelere verilen takma adlar tuhaf olsa da, teknik özelliğin yanında bu adların kötü yanı kalmıyor. Konsolculara rakip olarak uzun soluklu oyuncular için üretim yapan Roccat, Kone adlı faresinin daha geliştirilmiş hâli olan Kone [+] (Kone Plus’da diyebilirsiniz.) için çok çalışmışa benziyor. Kalite açısından taviz vermeyen firma, özene bezene ürettiği Kone Plus’ın teknik özellikleri de bir hâyli iyi. Pro-Aim Lazer Sensör’ü sayesinde 6000dpi’a kadar hassasiyet sunan Kone Plus, 30G ivme kazanabiliyor.
Roccat Kone [+] Fiyatı: 110.90 TL (Türkiye)(04.05.2012) / Alternatif Satın Alma Sayfası: Aral Game
Roccat Kone [+] Teknik Özellikleri
6000dpi’a kadar hassasiyet
30G ivme kazanabilme özelliği
1ms tepki süresi
72MHz TurboCore işlemci
2 metrelik USB kablosu
1000Hz polling rate
Kişiselleştirilebilir 4 LED’li ışık sistemi
Ultra sessiz ve kaygan ayaklıklar
Roccat Kone [+] Puanlama
Dizayn: 8/10
Fiyat: 8/10
Genel Özellikler: 9/10
Roccat Kone [+] Görselleri
Logitech G700
Güçlü bir kontrole sahip G700, Logitech’in oyun fareleri arasında nadide bir konuma sahip. Kablosuz olmasını Logitech, performansta daha iyi oluşuna bağlıyor. Son derece ergonomik bir yapıya sahip olan farenin, elinizi rahatsız etmeyecek bir yapıya sahip olması avantaj. Kablosuz olmasından dolayı, oyun oynarken duraksama olmaması için hızlı ve kolay şekilde bağlanabilen bir şarj kablosu da oyundaki anınızı paralamıyor.
Logitech G700’ün Fiyatı: 238 TL (Türkiye) (04.05.2012) / Alternatif Satın Alma Sayfası:vatanbilgisayar.com
Logitech G700’ün Teknik Özellikleri
200dpi-5700dpi’a kadar hassasiyet
Çift moda sahip kaydırma tekerleği
Makro kullanım için 13 programlanabilir kontrol tuşu
30G maksimum ivme özelliği
12 megapiksel/saniye görüntü işleme
Mu (k): .09** dinamik sürtünme
Mu (s): .14** statik sürtünme
Logitech G700 Puanlama
Dizayn: 8/10
Fiyat: 7/10
Genel Özellikler: 9/10
Logitech G700’ün Görselleri
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst