gittigidiyor

En İyi Link Kısaltma Siteleri

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Link kısaltma, uzun bir URL’yi daha kısa, daha yönetilebilir bir biçime dönüştürmek için kullanılan bir tekniktir. Bu, genellikle sosyal medya platformlarında veya kısa mesajlarda bağlantı paylaşırken yerden tasarruf etmek veya uzun bir bağlantıyı estetik açıdan daha hoş hale getirmek için yapılır. Link kısaltma siteleri, uzun bir URL girmenize ve karşılığında bağlantının kısaltılmış bir sürümünü almanıza olanak tanır.

Herkes için URL kısaltma kullanımının farklı bir gerekçesi olabilir. Genel olarak aşağıdaki durumları örnek gösterebiliriz:

  • Uzun ve kafa karıştırıcı görünen URL’nizi tıklanması kolay bir bağlantıya dönüştürür.
  • Doğru bağlantı kısaltıcı ile markanıza özel URL’ler oluşturabilirsiniz.
  • Kısa URL’lerin uzun olanlara nazaran okunması ve yazılması çok daha kolaydır.
  • Estetik olarak uzun URL’lerden daha güzel görünür.
  • Çoğu URL kısaltıcı, oluşturduğunuz bağlantılarla ilgili etkileşimleri takip etmenize olanak tanır.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Bitly​

Bitly.webp


Bitly, internetteki en popüler URL kısaltıcılardan biridir. Bunun en büyük nedenlerinden birisi, kullanmak için bir hesaba ihtiyaç duymamanızdır. Ayrıca Bitly ile istediğiniz kadar kısa bağlantı oluşturabilirsiniz.

Bitly ile oluşturduğunuz bağlantıların tıklama sayısına ve konumlarına ulaşabilirsiniz. Bu da içeriğinizin kaç kişi tarafından görüldüğüne ve etkileşim bilgilerine yönelik çarpıcı bilgilere ulaşmanızı sağlar.

Bitly ile oluşturduğunuz her bağlantı, üçüncü taraf yapılara karşı korunması için HTTPS ile şifrelenir. Yani hedef kitlenizin, kısa bağlantılarınızın çalınması ve onları başka bir yere yönlendirileceği yönünde endişelere kapılmasını önlemiş olur.

Bunun yanında dilerseniz QR kodları oluşturarak içeriğinize belirli kişileri yönlendirebilir, ‘bit.ly’ bölümünü kendi markanızın ismini ön plana çıkararak değiştirebilirsiniz. Bitly’e şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

techmedya
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

TinyURL​

TinyURL.webp

TinyURL, bu listenin en eski URL kısaltıcı sitelerinden bir tanesidir. Kullanımı son derece basit olan sitede yapmanız gereken tek şey kısaltmak istediğiniz URL’yi girmek. İşinizi biraz daha kolaylaştırması açısından TinyURL’nin tarayıcı eklentilerini de kullanabilirsiniz.

Bu servis ile kısalttığınız bağlantılar, herhangi bir süre kısıtlaması içermiyor. Bu sebeple paylaştığınız içeriklere ulaşılması konusunda endişelenmenize gerek yok. TinyURL ile oluşturduğunuz içerik, sonsuza kadar kullanıcılara açık olacaktır. Tıpkı Bitly’de olduğu gibi TinyURL’de de kısaltılmış URL’lerinizi kendi markanızın ismini ön plana çıkararak oluşturabilirsiniz.

Kullanımı tamamen ücretsiz olan TinyURL’ye şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Polr​

Polr.webp

Polr, kendi URL kısaltıcılarını oluşturmak ve barındırmak isteyenlerin kullanabileceği açık kaynaklı bir projedir. Bu servis, PHP, Lumen ve MySQL gibi konular hakkında teknik bilgiye sahip olanlar için geliştirilmiş.

Modern bir arayüze, bağlantı etkinliğini analiz etmenizi sağlayan bazı trafik araçlarına ve özel alan adı oluşturma gibi özelliklere sahip olan Polr, çoğu URL kısaltıcının sahip olmadığı bir demo sayfasına sahiptir. Bu sayede oluşturduğunuz kısa linki paylaşmadan önce bir göz atabilirsiniz.

Polr’a üye olarak oluşturduğunuz kısa URL’lerin kontrolünü tamamen elinize alabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan Polr’ın web sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Tiny.cc​

Tiny-cc.webp

Tiny.cc, marka bilinci oluşturmak için URL’lerin sonunu özelleştirmenize olanak tanıyan basit fakat etkili bir link kısaltma aracıdır.

Geri gelen tıklamalar, konum veya kaynak, kullanılan tarayıcılar, ziyaretçiler ve çok daha fazlasını temel alan metrikleri içeren bağlantı izleme istatistiklerine erişmek için bir hesap oluşturmanıza gerek yok. İstediğiniz bir URL’yi kolaylıkla düzenleyebilir, silebilir ve önceden oluşturduğunuz bağlantıları görüntüleyebilirsiniz.


Tiny.cc ile erişeceğiniz bazı özellikler ise şunlar:

  • Daha kolay erişim için araca yer işareti koyabilirsiniz.
  • Sosyal medya, reklam ve bunun gibi birçok alanda bağlantılar oluşturabilirsiniz.
  • QR kodlarındaki bağlantıları kullanarak istatistikleri takip edebilir, belirli URL’lerin özel bilgilerine erişebilirsiniz.
Ayda 5 dolardan başlayan fiyatlandırmaya sahip olan Tiny.cc, ücretsiz planında 500 kısa URL oluşturma ve bağlantıları düzenleme özelliklerine sahiptir. Bu aracı kullanmaya başlamak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Short.io​

Short.io_.webp

Marka odaklı bir link kısaltıcı siteye ihtiyacınız varsa, Short.io aradığınız çözüm olabilir. Short.io ile kendi web siteniz için özel kısa bağlantılar oluşturabilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

Short.io’nun rakiplerine nazaran çarpıcı özelliklerinden birisi, bağlantılarınızı analiz edebilmenize imkan tanımasıdır. Tıklamaların en çok hangi ülkelerden, tarihten, saat aralıklarından, sosyal ağlardan veya tarayıcıdan geldiğini ‘eş zamanlı’ olarak takip edebilirsiniz. İstatistikler menüsü ile de bağlantılarınıza ait anlaşılır grafiklere ve tablolara ulaşabilirsiniz.

Ekip üyelerinizle birlikte koordine olarak çalışabilmenize ortam hazırlayan Short.io, ekibinize yönetici gibi roller atayabilmenizi sağlar. Atadığınız role bağlı olarak her ekip üyesi, belirli görevler sahiplenmiş olur. Bir başka yararlı özelliği de trafiği coğrafi konumlarına göre sitenizdeki farklı sayfalara yönlendirebilmesidir. Bu paragrafta belirttiğimiz özelliklerin ücretli sürümde kullanılabilir olduğunu unutmayın.

Short.io, kullanıcılarına ücretsiz olarak 1.000 markalı bağlantı ve 50.000 standart tıklama sunmaktadır. Ücretli abonelik hizmeti ayda 20 dolardan başlayan seçeneklere sahip Short.io’nun web sitesine şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Yourls​

Yourls.webp

Yourls, Polr’a çok benzeyen bir başka açık kaynaklı bağlantı kısaltma sitesidir. Yourls’u listemizde bulunan diğer URL kısaltıcılardan çok farklı kılan özelliği ise kendi sunucunuza kurup çalıştırmanız gerektiğidir. Yani biraz teknik bilgiye sahip olan için geliştirilmiş bir link kısaltma aracıdır.

Yourls’un sahip olduğu özelliklerinden bazıları şunlar:

  • Özel ve genel bağlantılar oluşturmanızı sağlar.
  • Tıklama raporu, yönlendirmeler ve coğrafi konum gibi istatistikler tutar.
  • Sıralı veya özel olarak bağlantılar oluşturur.
  • Kendi genel arayüzünüzü oluşturmak için örnek dosyalar sunar.
  • Eklentiler aracılığıyla bazı ek özelliklerden faydalanırsınız.
  • Kolay bir şekilde URL kısaltmak ve paylaşmak için yer imlerine kaydedebilirsiniz.
Bu URL kısaltıcı oldukça basit bir yapıya sahiptir. Bu nedenle sunucunuzu hiçbir şekilde zorlamayacaktır. Yourls’a şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

BL.INK​

BL.INK_.webp

BL.INK, oluşturduğu kısa bağlantıların etkinliğini izlemek isteyenlerin kullanacağı, çok işlevsel URL kısaltma araçlarındandır. Hedef kitlenizin içeriğinize nasıl eriştiği gibi bilgilere ulaşmak için coğrafi konuma ve cihaz türüne göre trafiğinizi kontrol altına alabilirsiniz. Ayrıca kısalttığınız URL’lerin en çok hangi saat diliminde tık aldığı gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz.

BL.INK ile kullanıcılar arasında marka bilinci oluşturmak için özel kısa bağlantılar oluşturmanıza, web sayfanıza daha fazla trafik çekmek için kelime tabanlı URL’ler oluşturmanızı sağlayacak Smart Link’in beta sürümününe de göz atabilirsiniz.

Normalde ücretli olan, ücretsiz sürümündeyse 1000 bağlantı ve bağlantı başına 1000 tıklama imkanı tanıyan BL.INK’e şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Shorby​

Shorby.webp

Shorby, tipik URL kısaltıcılardan farklı bir yapıya sahipti. Bu siteyi uzun bir URL’yi kısaltmak yerine Instagram biyografinizde kullanabileceğiniz tek bağlantı olarak kullanabilirsiniz.

Instagram’da çoğu içerik oluşturucu, biyografilerini yeni içerikleri, YouTube bağlantıları gibi kısa URL’lerle güncellerler. Shorby, Instagram kullanıcılarına özelleştirilebilir bir kısa URL “profili” sunarak birden fazla bağlantıyı paylaşmalarını sağlar. Yani Instagram biyografinizdeki kısa URL’yi değiştirmekten ziyade en son içeriğinizi Shorby’ye ekleyerek bağlantıyı olduğu gibi bırakabilirsiniz.

Shorby’nin kullanıcılarına sunduğu birkaç ekstra özellik de mevcut. Örneğin WhatsApp, Facebook Messenger, Skype veya normal bir telefon numarası gibi iletişim araçları için ‘tıkla’ butonları oluşturabilirsiniz. Bunun yanında diğer URL kısaltma sitelerindeki gibi Shorby’de bağlantınızla ilgili verileri kontrol edebilirsiniz.

Ücretli bir kullanım sunan Shorby’yi aylık 15 dolar ödeyerek şuradaki bağlantı üzerinden kullanabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst