gittigidiyor

En İyi Mobil MMORPG Oyunlar | 2023

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
En-I%CC%87yi-Mobil-MMORPG-Oyunlari-770x433.webp




Öncelikle MMORPG’un tam olarak ne olduğundan bahsedelim. MMORPG, çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunları anlamına gelir. Rol yapma oyunlarının (RPG’ler) ögelerini, çok oyunculu çevrimiçi oyun dünyalarının oynanışıyla birleştiren bir video oyunu türüdür. Oyuncuların kendi aralarında savaştığı, birbirleriyle yardımlaştığı ve yüzlerce görevin yer aldığı bir tür olarak da tanımlayabiliriz.

Genellikle belirli bir evrende olan karakterinizi yaratıp geliştirmeniz gerekecektir. Ortaçağdan bilim kurguya hatta steampunk’a kadar çeşitli ruh hallerinin barındırıldığı bir evren söz konusu. Evreninin ve sanatsal yönünün ötesinde MMORPG; çiftçilik, işçilik, keşif, PvE ve PVP gibi oyunculara birçok topluluk etkinliği sunar.

Hem iOS hem de Android için birçok MMORPG oyun bulunmaktadır.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Armored God​

Armored-God-1024x576.webp


Armored God, 2019 yılında yayınlanan ve içerisinde tonlarca PvE ve PvP içeriğine sahip bir mobil MMORPG oyunudur. Dünyanın her yerinden oyuncuları destekleyen küresel sunucu sayesinde büyük bir oyuncu etkileşimi sağlamaktadır.

Sunucular arası mücadelelerden PK savaş alanlarına kadar çok sayıda çeşitli etkinliğe sahip bu oyun, düzenli etkinliklere sahiptir. Ayrıca düzenli olarak yeni içerik eklenen oyunda oyuncular, her zaman yapabileceği yeni bir şeyler bulacaklar.

Oyunun bazı diğer özellikleri arasında oyuncuların eşya pazarı, özelleştirilebilir binek hayvanlar ve oyunculara tanrısal güçler veren bir dönüşüm sistemi yer alıyor. Armored God’ı Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Diablo Immortal​

Diablo-Immortal-1024x576.webp

Diablo Immortal, Blizzard Entertainment tarafından NetEase, Inc. ile ortaklaşa geliştirilen bir mobil aksiyon rol yapma oyunudur. Diablo evreninde geçen oyunun hikayesi ise Diablo II ile Diablo III olayları arasında seyrediyor. Diablo serisine benzer hack-and-slash oynanışına sahip Diablo Immortal ayrıca dünya ögelerine, oyuncuya karşı oyuncu savaşlarına ve çok oyunculu moduna sahiptir.

Diablo Immortal’da oyuncular, Sanctuary dünyasını karanlığın güçlerinden korumak için savaşan bir kahramanın rolünü üstleniyorlar. Çoğu oyuncu, Diablo Immortal’ın grafiklerini fazlasıyla beğenmiş durumda. Eğer bir MMORPG oyununda grafikleri önemsiyorsanız, Diablo Immortal’ı muhakkak oynamalısınız. Oyunun Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Perfect World Mobile​

Perfect-World-Mobile-1024x576.webp

Yıllar içinde popülaritesinin bir kısmını kaybetmiş 15 yaşındaki bir MMORPG oyunu ile en iyi ne yapılabilir? Elbette bir mobil oyun 😊. Oyun geliştirme stüdyosu Perfect World Games, orijinal oyunun en iyi özelliklerini koruyarak ortaya mobil bir MMORPG çıkarmış.

Yeni mekaniklerle birlikte gelen oyun, küçük bir ekranda çarpıcı görünen güzel bir dünya yaratmış durumda. Oyuncular oyunda Silent Lands’i keşfetmeye çalışacak, Lighthouse of Souls’da korkunç canavarlara karşı bir savaşın içerisinde olacaklar.


Perfect World Mobile, Kanatlı Elfler, Evcilleşmemiş Hayvanlar ve İnsanlar gibi tanınmış ırklara sahiptir. İyi bir mobil MMORPG arıyorsanız, Perfect World Mobile’a bir şans vermenizi tavsiye ederiz. Oyunu Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Albion Online​

Albion-Online-1

Oyun, Android ve iOS için en iyi MMORPG oyunlar arasındadır. Oyunun mobil sürümü, oyunculara PC sürümüyle tamamen aynı deneyimi sağlar. Burada oyuncular, dünyayı ve bu dünyanın ekonomisini yönetiyorlar. Tüm ekipmanlar ve binalar, gerçek oyuncuların topladıkları kaynaklarla oluşturuluyorlar. Oyunda ihtiyaçlarınıza göre bir demirci, çiftçi veya savaşçı olabilirsiniz.

Oyuncular, oyunu mükemmel bir MMORPG olarak tanımlıyorlar. Çünkü Albion Online gerçekten de çok iyi bir işçilik sistemine sahip. Aynı zamanda oldukça stratejik savaşlar sunuyor. PvP, GvG ve zindanlar, oyuna renk katan unsurlar olarak göze çarpıyorlar. Sonuç olarak Albion Online’ı diğer birçok mobil MMORPG’den ayıran şey, eylemlerinize göre gelişen canlı bir dünyayı keşfedebilmenizdir.

Albion Online’ı Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Black Desert Mobile​

black-desert-mobile-1024x576.webp

En iyi mobil MMORPG’ler listemizin ikinci sırasında, taktik savaş ve yönetimini birleştiren başarılı bir oyun var. Bu oyunda türlü maceralara atılabilir, kampınızı kurabilir, ekinlerinizi yönetebilir, balık tutabilir veya denizde yelken açabilirsiniz.


Black Desert Mobile’da mevcut 15 sınıftan birini seçerek hem oyuncu hem de oyuncu olmayan düşmanlara karşı savaşın. Yüksek kalitede grafiklere sahip olan oyun, sınırlarını zorlayan özelleştirme seçenekleriyle çoğu oyuncunun gözdesi konumunda.

Black Desert Mobile’ı Android için buradan, iOS için de buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

V4​

V4-2

Platformlar arası açık dünyası ile sunduğu olanaklar, V4’ü en iyi MMORPG seçeneklerinden biri haline getiriyor. Oyundaki karakter özelleştirmesi, 50 düzenleme seçeneğiyle oldukça kapsamlıdır.

Oyunda tıpkı sizin gibi Dimensional Rift’e düşen diğer oyuncularla savaşmak için 6 destansı sınıftan birini seçin. Sonra iyi ya da kötü taraflardan bir tanesine katılacaksınız.

Son olarak, yeni yetenekler kazanarak karakterinizi yükseltip av partileri sırasında diğer oyuncularla etkileşime geçin. V4, 300’e kadar oyuncuyu aynı savaş alanında bir araya getirme imkanı da sunuyor. Daha bir mobil oyunda böylesine devasa oyuncu sayısı görmüş olma ihtimaliniz sanıyoruz ki oldukça düşük. Yüksek kaliteli 3D grafikler ve animasyonlar ile V4, telefonunuzda olmayı hak eden MMORPG oyunlardan.

V4’ü Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

A3: Still Alive​

A3-Still-Alive

Sırada Netmarble stüdyosunun bombalarından biri olan A3: Still Alive var. Bu oyunda mevcut 5 sınıftan birini seçip, çok sayıda ganimet ve ekipman toplamanız gerekecek. Karanlık bir orta çağ ambiyansına sahip A3 dünyası, gerçek zamanlı olarak alt etmeniz gereken yaratıklarla doludur. Bir PvP formatı da içeren oyun, 30 kadar dövüşçünün olduğu bir battle royale modu da içeriyor.

Birçok mobil MMORPG’de olduğu gibi A3: Still Alive’da da kendi birliklerinizi oluşturabileceksiniz. Takım olarak ödüller elde etmek için bölgeleri fethedip, baskınlarla süper güçlü canavarlarla yüzleşeceksiniz. Üst seviye grafiklere sahip oyun; kar alanları, çöller ve ormanlar gibi zengin ortamlara sahip.

A3: Still Alive’ı Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Lineage 2: Revolution​

Lineage-2-Revolution

Unreal 4 motoruyla güçlendirilen Lineage 2: Revolution, MMORPG türdeki oyunlar içerisinde grafiği en üst seviye olanlardandır. Açık dünyada gerçek zamanlı PvP savaşlarına katılacağınız oyunda, Şato Kuşatması’nda diğer oyunculara karşı 50’ye 50 gerçek zamanlı devasa savaşlar içerisinde olacaksınız. Savaş esnasında karakterinizin kontrolünü elinizden bırakmamalısınız. Her ne kadar oyunda otomatik savaş taktikleri olsa da PvP’de yenilgi kaçınılmaz olacaktır.

Birçok mobil MMORPG’de olduğu gibi bu oyunda da birden fazla ırk ve sınıf olarak oynama imkanınız olacak. Birliklere katılıp gerçekçi baskınlarla savaşmak için diğer oyuncularla güçlerinizi birleştireceksiniz. Bu oyuncular yabancılardan oluşabileceği gibi arkadaşlarınız da olabilir.

Lineage 2: Revolution’ı Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Forsaken World:Gods and Demons​

Forsaken-World-Gods-and-Demons

Forsaken World: Gods & Demons, fantastik tarzıyla sizi bir dünyadan Grand Mundo’nun uçsuz bucaksız evrenine sürüklüyor. Oyun, Steampunk dokunuşuyla Final Fantasy evrenini anımsatan bir yapıya sahip olmasıyla göze çarpıyor. İlk bakışta oldukça klasik olan bu mobil MMORPG, daha sonra arzularınıza göre farklı oyunlar arasında geçiş yapmanızı sağlayan sınıf sistemiyle öne çıkıyor. Oyundaki amacınız, klasik olarak bir karakteri güçlü hale getirmeye çalışmaktır.

Canlı ortamları, tekli ve çok oyunculu zindanları ile oyun, oynaması oldukça keyifli. Oyunda sınıfınızı istediğiniz zaman değiştirebilir, karakterinizi uygun gördüğünüz şekilde özelleştirebilirsiniz. Oyuna her başladığınızda yeni bir maceraya atılacaksınız.

Oyunu Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

MapleStory M: Fantasy MMORPG​

MapleStory-M-Fantasy-MMORPG

MapleStory M, MapleStory’nin nostaljik dünyasını mobil dünyaya getiren, retro fakat oldukça sevimli grafiklere sahip bir MMORPG oyunudur. Oyuna Dark Knight, Bow Master, Night Lord, Bishop, Corsair gibi birkaç sınıf arasından seçim yapıp bir kaşif olarak başlıyorsunuz.

Oyunda Shadower, The Hero veya Arch Mage’i keşfedip, ardından Henesys, Perion, Kerning City veya Elinia gibi efsanevi şehirleri keşfedeceksiniz. Seviye atlamak ve 4. işi başaran ilk kişi olmak için arkadaşlarınızla birlikte savaşacaksınız. Oyun içi kozmetik süslemelerle karakterinizi anime tarzı olacak şekilde kişiselleştirebilirsiniz.

Oyunu Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Heroes of Order & Chaos​

Heroes-of-Order-Chaos

Sırada yapısıyla klasik bir mobil MMORPG olan World of Warcraft’ı andıran Heroes of Order & Chaos var. Gerçekten de grafik stiline ek olarak Blizzard’ın gözbebeğinden esinlenildiği ortadadır. Çünkü oyun, tıpkı WoW’daki gibi iki fraksiyona sahiptir: Elfler ve insanlardan oluşan birlik, orklar ve ölümsüzlerin yer aldığı Kaos’a karşı savaşacaklar.

Oyunda herhangi bir otomatik moddan yararlanamayacaksınız. Sorumluluk tamamen sizin üzerinizde, dolayısıyla oyunda kaderinizi de kendiniz belirleyeceksiniz.

Heroes of Order & Chaos, oyunculara benzersiz bir karakter kontrol etme imkanı sunarak öne çıkıyor. Haradon dünyasını kendi yolunuzla keşfetmeniz için oyunda 15.000 beceri ve 8.000 parça ekipman sizi bekliyor. Ayrıca zindanlarda veya PVP’de savaşmaya hazır olana kadar 1500’den fazla görevin de üstesinden gelmeniz gerekecek.

Heroes of Order & Chaos’u Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar için buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Dragonicle​

Dragonicle

Biraz Genshin Impact’i andırması muhtemel Dragonicle, çok dinamik bir dövüş mekaniğinin yanı sıra çok iyi grafiklere sahiptir. Gerçek bir mobil MMORPG içerisinde olacağınız oyunda birkaç kişiyle değil, birçok insanla tanışacaksınız.

Dragonicle ile Asran dünyasının topraklarını keşfedecek aynı zamanda kölelerle anlaşmalar yapacaksınız. Oyunda yer alan sevimli küçük hayvanları da toplayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ya da oyundaki diğer oyuncularla birlik olup organize bir şekilde hareket edebilirsiniz.

MMORPG hayranlarının beğenisini kazanma potansiyeli olan oyunu Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Toram Online​

Toram-Online

Bu MMORPG oyununda öncelikle çok sayıda kombinasyon sunan oluşturma aracını kullanarak bir karakter oluşturun. Sonrasında dövüş tarzınızı, kombinasyonlarınızı ve becerilerinizi seçerek istediğiniz gibi savaşın. Arkadaşlarınızla veya NPC’lerle seyahat ederek Toram dünyasını keşfe çıkın.

Oyunda arkadaşlarınızın avatarlarını paralı asker olarak kendi grubunuza ekleyebilirsiniz. Bu sayede çevrimdışı olduğunuzda bile arkadaşlarınız yanınızda savaşmaya devam edecektir. Yeni silahlar ve güçlü eşyalar alıp dilerseniz bunları diğer oyuncularla takas edebilirsiniz. Toram Online oyunculara çeşitli işçilik görevlerinin yanında kendi evinizi inşa etme, arkadaşlarınızı davet etme ve evcil hayvan yetiştirme imkanı da sunuyor. Yani bu mobil MMORPG’deki anahtar kelime için ‘özgürlük‘ diyebiliriz.

Toram Online’ı Android için buradan, iOS için de buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Moonlight Sculptor​

Moonlight-Sculptor

Moonlight Sculptor, yakın zamanda piyasaya sürülen klasik bir mobil MMORPG’dir. Neredeyse tamamen otomatik modda oynanan oyun, sizi oldukça güzel ve renkli bir evrene çekiyor. Benzersiz sınıf sistemi ile öne çıkan oyunda sunulan sınıflar arasından seçim yapabilir veya kendinizinkini yaratabilirsiniz.

Bunu yaptığınızda, farklı sınıflardan birkaç yeteneği de karıştırarak karakterinizi güçlü hale getireceksiniz. Moonlight Sculptor, sınırlı oynanışına rağmen hikayesi bazı ilginç oyun modlarıyla kendini gösteriyor. Üstelik oyunu çevrimdışı olarak oynayabileceğinizi belirtmekte fayda var.

Moonlight Sculptor’u Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Stellaris: Galaxy Command​

Stellaris-Galaxy-Command

Stellaris: Galaxy Command, oyun dünyasında strateji türünün saygın isimlerinden olan Stellaris’a dayanmaktadır. Oyuncular, filo oluşturma ve keşif misyonları için operasyon merkezi haline gelen kendi uzay istasyonlarına sahiptir. Oyunun öne çarpan özelliklerinde hikaye odaklı görevler, oyuncu ticareti ve PvP savaşları yer alıyor.

Stellaris: Galaxy Command ile sıradan bir MMO deneyimi yaşamayacaksınız. Orijinal oyundaki gibi mobil sürüm de oldukça karmaşık ve strateji bilgisi gerektiriyor. Oyuncuların birkaç faktörü göz önünde bulundurup önemli kararlar vermesi gereken bu oyun açıkçası kolay değil. Yalnız ödüllendirici bir tarafı olması, oyuna olan ilginizi muhtemelen arttıracaktır.

Oyunu Android için buradan, iOS için de buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

EVE Echoes​

EVE-Echoes

EVE: Echoes, telefonunuzda oynayabileceğiniz en zorlu MMO oyunlarından biridir. Ana oyundaki sistemlerden faydalanan oyunda sosyal etkileşim söz konusu olduğunda, tıpkı EVE Online’da olduğu gibi her şeye izin verilir. Oyuncular, gerçek zamanlı olarak binlerce savaşçıyı destekleyen devasa savaşlara katılabilirler. Ayrıca ittifaklar kurabilir, birbirlerini kandırabilir ve bunun gibi daha fazlasını yapabilirler.

Epik filo savaşları yapabileceğiniz türden bir bilimkurgu oyunu olarak da tanımlayabileceğimiz EVE Echoes’ta önce ekibinizin geri kalanına bir not göndermeniz, risk değerlendirmesi yapmanız ve herkese uygun uygun bir takvim aralığı bulmanız gerekir.

Yine kavraması biraz zor fakat sardıktan sonra bırakması da aynı doğrultuda pek kolay olmayan oyunlardandır. EVE: Echoes’u Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Villagers & Heroes​

Villagers-Heroes-1024x576.webp

Villagers & Heroes, Android ve iOS platformlarda oynanmasının yanında PC’de de oynanabilen bir MMORPG oyundur. İçerisinde binlerce görev bulunan oyun, sizi uçsuz bucaksız bir evrenin içerisine hapsedecek. Oyun, ilginç karakterler ve korkunç canavarlarla dolu Yedi Diyar’da binlerce saatlik keşif ve meydan okuma sunuyor. Çok sayıda düşmanı ve bölgeyi başarıyla geçebilmek için büyülü silahlara sahip olmalı, bu silahları üretmek için tesisler inşa etmelisiniz. Ayrıca karakterinize yepyeni güçler kazandırarak çok daha güçlü bir hale getirmeye çalışmalısınız.

PC versiyonu 10 yıldan fazladır piyasada olan oyunun Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst