gittigidiyor

En İyi PlayStation VR Oyunları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sanal gerçeklik furyasına PlayStation VR ile giriş yapan Sony bir hayli iddialı. Peki PlayStation VR oyunculara neler sunuyor? En iyi PlayStaton VR oyunlarını sizler için listeledik!

playstation-vr-1459279714.jpg


Son zamanlarda teknoloji alanında en çok konuşulan konulardan birisi sanal gerçeklik. Oculus Rift ile iyiden iyiye ünlenen sanal gerçekliğe birçok şirket yatırım yaptı ve kısa süre içerisinde herkesin bu teknolojiye ulaşması için çalışmalar yapılıyor.

Sony cephesinden ilk olarak Project Morpheus ismiyle duyurulan sonraPlayStation VR olarak andığımız sanal gerçeklik gözlüğü ortaya çıktı. Uygun fiyatı ve PlayStation 4 ile uyumlu olması herkesin ilgisini çekti, ön sipariş stoklarını kısa sürede tüketti. Peki PlayStation VR sahiplerinin oynayabileceği en iyi oyunlar nelerdir? İşte sizin için en iyi PlayStation VRoyunlarını listeledik.




EVE: Valkyrie
eve-valkyrie.jpg


EVE Online evreninde geçen EVE: Valkyrie size VR teknolojisinin görsel şölenini sonuna kadar sunuyor. CCP Games tarafından geliştirilen çoklu oyuncu desteği ile rekabet dolu bir arenaya dönüşen EVE: Valkyrie, serinin hayranlarının yanı sıra VR oyuncularının da dikkatini çekiyor.

Yıllardır devam eden geliştirme süreci ile sanal gerçeklik teknolojisinin verimli kullanıldığı bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Kokpitin içerisindeyken sadece kafanızı oynatarak düşmanlarınıza nişan alabilir, 360 derece görüş açısı ile çevreyi gözlemleyebilirsiniz.

Star Wars Battlefront VR Experience
star-wars-battlefront-vr-experience.jpg


Sony ve EA arasındaki anlaşmanın meyvesi olan SW: Battlefront VR Experience geçtiğimiz yıl adından sıkça söz edilen Battlefront’un sanal gerçekliğe uyarlanmış hali olacak. Oyunun henüz herhangi bir görseli bulunmasa da Sony SW: Battlefront VR Experience’ın PlayStation VR’a özel olacağını duyurmuştu.

Sony’nin deyimi ile sinematik oyun deneyimi heyecanını sanal gerçeklikte deneme düşüncesi gayet ilgi çekici. PlayStation VR bu oyun ile sanal gerçekliği bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Until Dawn: Rush of Blood
until-dawn-rush-of-blood.jpg


Until Dawn geçtimiz yıl oldukça büyük bir başarı elde edip oyuncuların beğenisini kazanmıştı. Hikaye, verdiğiniz kararlar, sinematik evren ve daha nice özellikleri ile korku teması çok güzel işlenmişti.

Farklı bir hikaye ile devam eden seri sanal gerçeklik teknolojisinden yararlanarak oldukça farklı bir oynanış vaat ediyor. Sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde korkuyu iliklerinizde hissedip alıştığınız korku oyunlarının çocuk oyunları olduğunu fark edeceksiniz.

Eagle Flight
eagle-flight-vr.jpg


İnsanlık tarihinin belki de en çok arzulanan şeyi uçmaktır. Teknoloji de bu arzu doğrultusunda gelişmiş ve uçak, wingsuit gibi icatlar ortaya çıktı. Wingsuit kullanmaya korkuyor veya imkanınız yok ise Ubisoft sizler için VR teknolojisi ile uçma imkanı veriyor.

Bir kartalı yönettiğiniz oyunda Assasins Creed: Unity’den görmeye alışkın olduğumuz Paris’in semalarında gezebileceksiniz.Uçuş simülasyonlarını seviyor ve biraz farklı bir oyun arıyorsanız Eagle Flight tam size göre bir oyun.

RIGS: Mechanized Combat League
rigs-mechanized-combat-league.jpg


PlayStation VR’a özel olarak çıkacak olan en aksiyon dolu oyunlardan biri. Aksiyon shooter türündeki oyun son derece hızlı olup iyi nişan almanızı gerektiriyor. Fütüristik evreni ile size geleceğin spor türünün kapısını açıyor diyebiliriz.

RIGS adı verilen makineler sayesinde savaş alanına ağırlığınızı koyabilir, arenanın lideri olabilirsiniz. Akıcı oynanış vaat eden RIGS gün geçtikçe beklentilerimizi ve merakımızı arttırıyor.

Robinson: The Journey
robinson-the-journey.jpg


PlayStation VR ile gökyüzünde hatta uzayda maceralara katılabilirsiniz fakat Robinson: The Journey sizi yeryüzünde doğanın ellerine bırakmayı tercih ediyor. CryEngine ile geliştirilen oyunda vahşi hayatı ve doğayı yakından gözlemleme fırsatına sahipsiniz.

Göz alıcı görselleri ile dikkat çeken Robinson: The Journey’de devasa dinozorlarla iç içe bir macera sizleri bekliyor. T-Rex ile karşılaştığınızda yanınızdaki yapay zekaya sahip robotu takip etmeyi ihmal etmeyin zira bu robot sizin tek kurtuluş şansınız.

Gran Turismo Sport
gran-turismo-sport.jpg


Sanal gerçeklik teknolojisinin olmazsa olmazı yarış oyunları da PlayStation VR’da yerini alıyor. Gran Turismo Sport size evinizde küçük çaplı bir simülasyon yaratma imkanı sağlıyor. Sony’ye özel olan Gran Turismo Sport,PlayStation VR’da da oynanabilir olacak.

Kaliteli bir görsel ve yarış mekaniklerinin birleştiği Gran Turismo Sportefsanesi sanal gerçeklikte de adından oldukça söz ettirecek. Şampiyonluk yarışları ile mücadele dolu bir oyun sizleri bekliyor.

Dreams
dreams.jpg


LittleBigPlanet serisinin yaratıcılarından yepyeni bir sandbox oyunuPlayStation VR’da yer alacak. Çok tatlı, çok yaratıcı ve bir o kadar da eğlenceli bir yapım. Konusu itibariyle oldukça ilginç bir oyun olanDreams’te bizi bambaşka maceralar bekliyor.

Tam olarak ne ile karşı karşıya olduğumuzu maalesef söyleyemiyoruz zira fragmanından da anlaşılacağı üzere konudan konuya, maceradan maceraya atlayacağımız bir oyun söz konusu. Dreams’in şimdiden çok sevildiğini vePlayStation VR’ın vazgeçilmezlerinden biri olacağını söyleyebiliriz.

Adr1ft
adr1ft.jpg


Uzay serüveninin bolca yer alacağı sanal gerçeklik sektöründe Adr1ft, hayatta kalma türünde olması ile dikkat çekiyor. Gravity filmini izlemiş olanlar konuya biraz daha aşinadır. Bir astronotu yönlendirdiğimiz oyunda küçük bulmacaları çözerken oksijen seviyemize dikkat edip oyundaki gizemi çözmeniz gerekiyor.

Yer çekiminin olmadığı bir ortamda yalnız başına kalmanın nasıl bir his olduğunu Adr1ft sayesinde anlayabilirsiniz. Hayatta kalıp eve dönüş yolunu bulmakta başarılar.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst