gittigidiyor

En İyi Ücretsiz MMORPG Oyunları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sektörde hatırı sayılır bir biçimde yer alan MMORPG oyunlarına yakından bakıyoruz. Yeni bir oyun arayışı içerisinde olanların ilgisini çekecek oyunları sizler için listeledik.


en-iyi-ucretsiz-mmorpg-oyunlari.jpg
Kalabalık bir kitle ile oyun oynamanın zevki bir başkadır. ÖzellikleMMORPG türünü oynayanlar ne demek istediğimi çok iyi biliyor. Arkadaşlarınızla beraber yeni maceralara atılır, beraber karakterlerinizi geliştirip rakiplerinizle mücadele eder ve bir anlamda karakterinize bağlı olursunuz.
Yeni arkadaşlar edinir, oyun biraz daha profesyonel oynar, klanınız ile sürekli etkinliklere katılırsınız. Hayatın verdiği sıkıntılardan sanal alemde kurtulur, yeni bir hayata atılırsınız.
Üzerine onlarca belgesel çekilen, oyun sektöründe önemli bir yeri olan, az çok herkesin oynadığı MMORPG oyunlarını sizler için listeledik. En iyi ücretsiz MMORPG oyunlarına göz atacağımız yazımızı sizlerin huzurunda.
En İyi Ücretsiz MMORPG Oyunları

WildStar

wildstar.jpg

World of Warcraft’ın ünlü Vanilla döneminde önemli rol oynayan geliştiricilerin elinden çıkan Wildstar büyük ses getirerek çıkışını gerçekleştirmişti. Wildstar oynanışı ile çok sevilen, tatlı grafikleri ve bol içeriğiyle dikkat çeken bir yapım. Büyük vaatlerle gelen oyun önce ücretli olarak oynansa da sektörün değişimine ayak uyduramayıp ücretsiz sürümünü piyasaya sürdü.
Karakter çeşitliliğinin çokluğu, yeteneklerin yeterli sayıda olması, abonelik sistemine oyun parasıyla erişebilmeniz, ilgi çekici oynanış ve sürekli değişen zindanlar Wildstar’ı denemeniz için oldukça sağlam nedenler arasında.
Skyforge

skyforge-1460059701.jpg

Tanrı olabileceğiniz Skyforge, sizi oyun başında yaptığınız seçimlerle kısıtlamadan bütün karakterleri oynayabileceğiniz, mücadelenin ortasında birden sınıfınızı değiştirebileceğiniz gayet özgür bir RPG deneyimi sunuyor.
Allods Team ve Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen oyun sağlam grafikleri, oynanışı, alışılmışın dışında karakter gelişimi ve zindanları ile dikkat çekiyor. MMORPG’ler de bir klasik olan end-game içeriği Skyforge’da biraz farklı olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin büyücü karakteriyle oyuna başladınız ve bir süre sonra bütün büyücü yeteneklerini aktifleştirdiniz.Skyforge’un yetenek ağacı sayesinde 12 farklı sınıfın daha yeteneklerini aktifleştirebilir, pasif yeteneklerini kullanabilir ve dövüşün ortasında sınıfınızı değiştirerek rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz.
ASTA

asta-1460059879.jpg

Koreli geliştirici Polygon Games’in yeni oyunu ASTA, Asya tarzı MMORPGseverlerin dikkatini çekecektir. Açık Beta sürecinde olan ASTA, CryEngineteknolojini kullanıyor. Her ne kadar kaliteli bir grafiğe sahip olmasa da oynanış ve dolu içeriğiyle dikkat çekiyor.
PvP kısmında oldukça renkli anlara tanık olduğumuz ASTA, ilginç karakter gelişimiyle türüne yenilikler eklemeye devam ediyor. Webzen’in yayıncılığını üstlendiği oyunda bolca etkinlik ve sürprizler mevcut.
DC Universe Online

dc-universe-online.jpg

Öyle yada böyle herkes hayatının bir döneminde kendini süper kahraman olarak hayal etmiş veya kendine has bir tane düşlemiştir. DC Universe Online hayalinizdeki kahramanı sanal ortamda yaratmanıza ve DCevrenindeki kahramanlarla beraber maceradan maceraya atılmanıza olanak sağlıyor.
Xbox One, PlayStation 3 ve PlayStation 4 üzerinden de oynanabilen DCUOrakiplerine oranla biraz daha eski olsa da sürekli kendini yenileyip yeni içerikler ile oyuncuları kendine bağlıyor. PvP kısmında ise sevdiğiniz DCkarakterleriyle oynamak ayrı bir zevk veriyor. DLC paketleri ile biraz can yaksa da abonelik sistemi sayesinde hepsine birden ulaşıp diğer oyunculardan az da olsa hızlı gelişebilirsiniz.
Guild Wars 2

guild-wars-2.jpg

NCSoft’un sevilen oyunu Guild Wars 2 ücretsiz sürümü ile yeni oyuncuları bekliyor. Gelişmiş grafikler, karakter yaratma ekranı, detaylı yetenek ağacı ve sürprizlerle dolu görevleri ile Guild Wars 2 ciddi bir oyuncu kitlesine sahip.
Dinamik etkinlik sistemi ile ana görevlerin peşinde koşuştururken onlarca sürpriz etkinliğe katılıp karakterinizi geliştirebilirsiniz. Haritada aniden çıkan görevleri çevredeki oyuncularla beraber tamamlayıp kısa sürede PvP arenalarında adınızdan söz ettirebilirsiniz.
Detaylı meslek sistemi ile eşyalarınızı kendiniz yapabilir, World vs. World adı altında diğer oyunculara karşı unutamayacağınız mücadeleler verebilirsiniz.
Devilian Online

devilian-online.jpg

Trion’un yayıncılığı yaptığı Devilian Online, oynanış açısından Diablo vePath Of Exile’a benziyor diyebiliriz. İnsan ve şeytan temasının hakim olduğu oyun, oynanış açısından dikkat çekiyor. Zindanları temizlemekle geçen oyunumuz Hack & Slash türüne yeni bir hava katıyor.
Çıkışını yakın zamanda gerçekleştirmiş olan oyun kendini geliştirmeye, yeni içerikler hatta yeni bir sınıf eklemeye devam ediyor. End-game kısmındaki içerik sıkıntısı gün geçtikçe azalıyor. Denediğinize pişman etmeyecek olanDevilian Online sanatsal görseliyle de oyunculara hitap ediyor.
Blade and Soul

blade-and-soul.jpg

MMORPG severler eminim ki bu oyun sayesinde sabırlı birer insan olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Sebebi ise yıllar öncesinde Asya’da oynanmaya başlanan, hatta bir televizyon uyarlamasına sahip olan oyun "ha geldi ha gelecek" denilerek ancak 4 yıl sonra Avrupa topraklarına ayak bastı.
NCSoft’un yayıncılığını üstlendiği Blade and Soul tatlı grafiğinin yanı sıra oynanışı ile oyuncuların dikkatini çekiyor. Farklı sınıfları ile muhteşem oynanışı birleştiren oyun kesinlikle denemeniz gereken oyunlar arasında yer alıyor. Alışılmış MMORPG oynanışını bir kenara bırakıp karakterinizin gücünden çok el becerilerinizin sonucu belirlediği Blade and Soul, meraklılarını çok bekletti ama kesinlikle değdi diyebiliriz.
AION

aion.jpg

Yılların deviremediği AION sürekli güncellenerek MMORPG dünyasında yerini korumaya devam ediyor. Kaliteli oynanışı, kanat sistemi, hikayesi ve yeni sınıfları ile hala en iyi MMORPG oyunları arasında yerini alıyor.
AION, zindanları ve PvP arenaları ile oyuncuyu kendine bağlayıp devasa evreninde kaliteli bir deneyim sunuyor. PvPvE denilen sistem sayesinde bir yandan karakterinizi geliştirmeye çalışırken bir yandan da düşmanlarınıza karşı dikkatli olmanız gerekiyor. Belki de AION’un bu kadar sevilmesinin sebebi rekabetçi yapısıdır. Yapabileceğiniz şeylerin sınırı yok diyebiliriz.
ArcheAge

archeage.jpg

Türünün en detaylı oyunu olan ArcheAge’de RPG türünün bütün öğelerinde rastlayabilirsiniz. Karakter gelişimi ve oynanışı bir yana oyun size kendi evinizi kurmanızı, tarla sahibi olup ekin yetiştirmenizi, ticarete atılmanızı, kervanınızı oluşturmanızı ve bence en önemlisi kendi geminizi inşa etmenizi sağlıyor.
Tayfanız ile denize açılıp düşmanlarınıza korku salabilir, ticaret yapabilir veya avlanabilirsiniz. Kervan sistemi ile de ürünlerinizi satarak para kazanabilir veya düşmanlarınızın kervanlarına saldırarak kısa yoldan kar elde edebilirsiniz. Topluluk halinde oynamanın oldukça önemli olduğuArcheAge açık dünyayı sizlere sonuna kadar sunuyor.
TERA

tera.jpg

Bluehole Studios tarafından geliştirilen TERA, sağlam grafikleri, karakter yaratma ekranı, karakter geliştirmesi ve kaliteli içeriği ile adından bolca söz ettiriyor. Ücretli olarak yayın hayatına başlayan TERA’da listede yer alan birkaç oyun gibi sonradan ücretsiz olarak piyasaya sunuldu. Oyunculuk yeteneklerinizin konuştuğu oyun yeni başlayanlar için zor gelebilir.
11 farklı sınıfa sahip olan TERA hala hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip.Asya’dan çıkan bir başka kaliteli yapım olan oyunda saatlerinizi harcayacağınızdan emin olabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst