gittigidiyor

En iyi yönleriyle Samsung Galaxy S8

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-1.jpg

Yaşanan Note 7 talihsizliğinin ardından radikal değişikliklere imza atan Samsung, birçok kişiyi kendine hayran bırakan çarpıcı Galaxy S8 tasarımını ortaya çıKarmayı başardı. Yeni tasarım anlayışıyla orantılı olarak iyileştirilmiş donanım özellikleriyle de dikkat çeken Galaxy S8, bu bağlamda şuan sınıfının lideri konumunda.
En iyi yönleriyle Galaxy S8

Bu makalemizde ise Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’in öne çıkan en iyi yönlerini, çeşitli başlıklar altında değerlendirdik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan içeriğimize başlayalım.


en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-2.jpg

Infınıty Dısplay

Yeni Galaxy S8’in bahsetmemiz gereken ilk özelliği şüphesiz “Infınıty Dısplay”, yani sınırları zorlayan ekranı. Eğimli ekranların standart haline gelmeye başladığı şu günlerde Samsung bu işi bir adım daha öne taşıyarak ekran sınırlarını neredeyse yok etti.
5,86 inçlik Galaxy S8 kasasına 5,8 inç büyüklüğünde bir ekran sığdırmayı başaran Samsung, böylelikle cihazda %85 üzeri (Ekranın köşeleri oval olduğu için) ekran-kasa oranını yakalayabilmiş. S8+ da ise bu oran 6,28 inç’e - 6,2 inç şeklinde. Her iki ekranın da 1440 x 2960 piksel gibi kendine has bir çözünürlüğü olduğunu da belirtmeden geçemeyelim.



en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-8.jpg

Force Touch

Her ne kadar “Force Touch” bir Apple terimi olsa da Samsung, yeni Galaxy S8’in alt kısmında da (Dokunmatik Home butonunun olduğu yerde) benzer bir Teknoloji kullanmış. Bu sayede uygulanan basıncın büyüklüğüne bağlı olarak çeşitli işlevler yerine getirilebiliyor.

en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-3.jpg

Daha İyi Selfie Kamerası

Samsung tarafından artık neredeyse standart haline getirilen 5 MP’lik selfie kamerası geleneği, yeni Galaxy S8 ile beraber tarihe karışıyor. f / 1.7diyafram açıklığına ve otomatik odaklama özelliğine sahip yeni 8 MP’lik kamera sensörü, selfie severleri bir hayli sevindirecek cinsten.



en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-6.jpg

Hızlı Yüz ve İris Tarama Çözümleri

İlk olarak Note 7 ile beraber duyurulan iris tarama özelliği, telefonun toplatılmasından dolayı tam olarak test edilememişti. Ancak şimdi Galaxy S8 ile beraber tekrar gelen İris tarama özelliğinin verimliği, ancak telefon piyasaya çıktıktan sonra öğrenilebilecek.
Diğer bir güvenlik önlemi olan yüz tarama özelliği ise, gerek taşınabilir bilgisayarlarda gerekse diğer birçok akıllı telefonda uzunca bir süredir kullanılmakta. Bu bağlamda yeni sayılamayacak bu özellik, maalesef basit bir fotoğraf yardımı ile kandırılabiliyor.



en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-4.jpg

Yeni Sesli Asistan Bıxby

Her ne kadar Sesli asistan denildiğinde aklımıza gelen ilk isim Apple’ın Siri’si olsa da, Samsung’un yeni sesli asisteni Bıxby’nin de, söylenilenlere göre, Siri’den aşağı kalır bir yanı yok. Ayrıca cihazın üzerinde sadece Bixby için ayrılmış bir adet fiziksel tuşun olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.



en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-9.jpg

DeX Platformu

Galax S8 ile beraber gelen en çarpıcı yeniliklerden biri olan DeX platformu, birçok kullanıcıyı bilgisayar taşıma derdinden kurtaracak cinsten. Zira bu güne kadar aynı mantıkta ilerleyerek, mobil cihazlarda bilgisayar deneyimi sunmak isteyen birçok marka, maalesef Samsung kadar bu hayale yaklaşamamıştı.
DeX platformu ile sunulan masaüstü deneyiminin, Windows kadar olamasa da, basit - işlevsel olduğunu ve ayrıca yapılan anlaşmalar neticesinde cihazda Adobe ve Microsoft yazılımlarının da kullanılabileceğini belirtmeden geçmeyelim.



en-iyi-yonleriyle-galaxy-s8-3-1491044567.jpg

Daha güveli ( Patlamayan ) Batarya!

Son olarak, Note 7 talihsizliğinin ardından birçok kullanıcının aklını karıştıran “Batarya Güvenliği” sorunu, Samsung’un belirttiğine göre yeni Galaxy S8 ile beraber tarihe karışıyor. Daha önceki cihazlarda kullanılan bataryalardan daha verimli ve dayanıklı olan yeni S8 bataryasının, ayrıca kapasite yarılanma süresi de aynı oranda daha uzun.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst