gittigidiyor

En Popüler Mobil Uygulamalar Açıklandı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Market araştırmaları yapan Nielsen firması 2015 yılının en popüler mobil uygulamalarını açıkladı. Bakalım tüm platformları kapsayan araştırmada en popüler uygulama hangisi?


en-iyi-mobil-uygulamalar.jpg
Araştırmaları ile ön plana çıkan Nielsen firması yılın son günlerine yaklaştığımız bugünlerde yeni araştırma raporu ile karşımıza çıktı. Nielsen'ın yayınlamış olduğu raporda 2015 yılının en popüler mobil uygulamaları yer alıyor. Tüm platformların harmanlanmış halinden ortaya çıkan bu rapor, akıllı telefonlarda kullanılan en popüler uygulamalarıgözler önüne seriyor.
2015 yılının en popüler mobil uygulama sıralamasının zirvesinde 126.702.000 aylık kullanıcı sayısı ile Facebook yer alıyor.Facebook uygulaması bir önceki yıla göre%8 değişim göstererek kullanıcı sayısını artırmayı başarıyor.
facebook.jpg

Listenin 2. sırasında ise Google'ın sahibi olduğu YouTube uygulaması yer alıyor. YouTube; 97.627.000 aylık ortalama kullanıcı sayısı ile listenin 2. sırasında. YouTube bir önceki yıla göre %5'lik bir değişim göstermiş.
youtube.jpg





 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Listenin 3. sırasında ise Facebook'un mesajlaşmak için zorunlu kıldığıFacebook Messenger uygulaması bulunuyor. Facebook Messenger aylık ortalama 96.444.000 kullanıcı sayısına sahip. FB Messenger bir önceki yıla göre %31'lik bir değişim göstererek listenin en fazla değişim gösteren uygulaması oluyor.
facebook-messenger.jpg

Listenin 4. sırasında aylık ortalama 95.041.000 kullanıcı ile Google Searchyer alıyor. Google Search geçen yıla göre sadece %3'lük bir değişim gösteriyor.
google-search.jpg

Listenin 5. sırasında Android'in uygulama mağazası olan Google Play yer alıyor. Google Play aylık ortalama 89.708.000 kullanıcı sayısına sahipken geçtiğimiz yıla göre %7'lik bir değişim gösteriyor. Bu değişimin önümüzdeki yıllarda olumlu yönde artmasını bekliyoruz.
google-play.jpg

Listenin 6. sırasında Google'ın harita hizmeti olan Google Maps yer alıyor. Google Maps, aylık ortalama 87.782.000 kullanıcı sayısına sahip ve geçtiğimiz yıla göre %8'lik bir değişim gösteriyor.
google-maps.jpg

Listenin 7. sırasında yine Google hizmeti yer alıyor. Google'ın mail platformu olan Gmail, aylık ortalama 75.105.000 kullanıcı sayısına sahip. Gmail geçtiğimiz yıla göre %4'lük bir değişim gösteriyor.
gmail-by-google.jpg

Listenin 8. sırasında Facebook'un sahibi olduğu Instagram uygulaması yer alıyor. Instagram aylık ortalama 55.413.000 kullanıcı sayısına sahip.
instagram.jpg

Listenin 9. sırasına ise daha yeni olmasına rağmen bir anda yükselişe geçen Apple Music uygulaması yer alıyor. Hem iOS hem de Androidplatformunda yer alan Apple Music uygulaması aylık ortalama 54.550.000kullanıcıya sahip.
apple-music.jpg

Listenin 10. sırasında ise yine Apple'ın bir hizmeti bulunuyor. Apple Mapsaylık ortalama 46.406.000 kullanıcı sayısı ile listenin sonunda kendine yer bulabiliyor.
apple-maps.jpg

Rapora göre ayrıca akıllı telefon piyasasının %52.6'sını Android işletim sistemi, %42.7'sini iOS, %2,8'ini Windows Mobile, %0.7'sini unutulmaya yüz tutmuşBlackBerry OS ve %0.7'sini ise diğer mobil işletim sistemi oluşturuyor.
mobil.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple’ın WWDC konferansında kendi platformları kullanılarak geliştirilen en iyi uygulamaları ödüllendirdiğiApple Design Awards‘un bu yılki kazananları açıklandı. Uygulamaların teknik becerileri, kullanıcı deneyimi ve elbette tasarımı gibi kriterleri göz önüne alan Apple’ın Design Awards 2015 için seçtiği 12 uygulama şu şekilde sıralanıyor:
Shadowmatic
shadowmatic.jpg

Yalnızca iOS için geliştirilen Triada Studio imzalı uygulama, soyut objeler ve gölgelerini kullanan bir mobil oyun. Oyun atmosferi, dokusu ve gerçekçi ortam tasarımlarıyla dikkat çekiyor.
Metamorphabet
Vectorpark imzalı uygulama, harfleri öğrenmeyi hareketli animasyonlarla bir oyuna dönüştürüyor. Yaratıcılık, fizik kullanımı ve tasarımı ödülü almasında etkenler.
Robinhood
Borsada sıfır komisyon işlem yapmanızı sağlayan Robinhood, yalın ve temiz arayüzü ve iOS tasarım konvansiyonlarını başarılı bir şekilde izlemesiyle ödüle hak kazanmış.
Affinity Designer
affinity-designer.jpg

Mac için geliştirilecek örnek uygulama olarak gösterilen Affinity Designer profesyoneller için bir grafik tasarım uygulaması.
Crossy Road
Hipster Whale tarafından geliştirilen uygulama 8-bit’lik oyunlar furyasının en elit üyelerinden biri olabilir. Uygulama içi satın almaların yerli yerinde kullanılması ve pazarlama konusundaki başarısı ödülü almasını sağlayan etkenlerden.
Fantastical 2
OS X Yosemite için özel olarak geliştirilen takvim uygulaması, temiz tasarım, fonksiyonellik, hız ve konuma duyarlı olması gibi özellikleriyle ödüle layık görülmüş.
Workflow
iPhone ve Apple Watch için geliştirilen verimlilik uygulaması, her gün düzenli yaptığınızı şeyleri otomatik hale getirmek için kullandığınız uygulamalar ve yaptığınız aktiviteleriniz arasında bağlantı sağlıyor. iOS erişilebilirlik özelliklerinin kullanımı konusunda örnek uygulama olarak gösteriliyor.
Does Not Commute
does-not-commute.jpg

SmashHit’in yapımcılarından 1960’ların estetiğinden faydalanan stratejik sürüş oyunu, iOS için özel geliştirilmiş bir oyun motoru kullanıyor. Tasarımın tüm detaylardaki tutarlılığı ödülü almasını sağlamış.
Vainglory
Gerçek zamanlı MOBA oyunu, savaş oyunlarını sevenler için çok oyunculu deneyimi başarılı bir şekilde sunmasıyla ödüle hak kazanmış.
Pacemaker
pacemaker.jpg

Spotify ve iTunes ile entegre çalışabilen müzik mixing uygulaması, farklı cihazlara rahatlıkla uyum sağlayan minimalist görsel tasarımıyla bu senenin kazananlarından.
Elementary Minute
Öğrenciler arasından seçilen geliştiricilere ait iki uygulamadan biri olan Elementary Minute, basit ve hızlı kurgusuyla bir quiz oyunu.
jump – O
Öğrenciler arasından seçilen geliştiricilere ait iki uygulamadan biri olan Jump- O, iPhone ve iPad’e özel, elle çizilen, minimalist bir puzzle oyunu.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst