gittigidiyor

En ucuz Elektrikli...Hyundai KONA...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
hyundai-kona-elektrik-2-50yT.png.webp



Dört silindirli bir motor yerine, Kona Elektrik 201 beygirlik bir elektrik motoruyla çalışır ve büyük pil takımı şarj başına 305 km kadar gidebilir. Bu önemli çünkü bir elektrikli aracın tek pil ile ne kadar km yol alacağı, yenilenen elektrikli araç pazarındaki en önemli faktördür. Chevrolet'in yeni Bolt EUV'si iddia edilen 400 km menzile sahipken, Tesla Model Y şarj başına 500 km yol alabilir. Kona Eektrik, rekabetçi sürüş menzilinin yanı sıra hızlanma, hızlı kullanım ve rakipsiz bir standart garanti ve ücretsiz bakım paketi sunar.

Kona Elektrik, 2022 için yeni ön ve arka tamponları, yeni tekerlek tasarımlarını ve şimdi standart olarak 10,3 inç dijital gösterge ekranıyla gelen ince ayarlı bir iç mekanı içeren stil güncellemesi alıyor.

Ultimate trim, dizilimi temel SEL ve lüks Limited modellerine göre basitleştirmek için ortadan kaldırıldı. Opsiyonel Convenience paketi ile SEL trimini öneriyoruz. SEL, kapıdan çıkar çıkmaz oldukça iyi donanımlı gelse de kolaylık paketi, açılır tavan, kablosuz akıllı telefon şarj pedi ve ısıtmalı ön koltuklar dahil olmak üzere birçok istenen özelliğe sahip.

201 beygirlik bir elektrik motoru ön tekerlekleri çalıştırır (dört tekerlekten çekiş sunulmaz) ve 64,0 kWh pil paketi ile çalışır. Normal Kona'da olduğu gibi, elektrikli versiyon canlı bir sürüş dinamikleri sunuyor ve bu da kıvrımlı iki şeritte koşmayı eğlenceli hale getiriyor. Spor otomobil seviyesinde heyecanlar sunmuyor, ancak kompakt bir SUV için sürüşü zorlayıcı. Aynı zamanda otoyol hızlarında sorunsuz bir şekilde seyreder ve zemine monte edilen ağır akü ve bunun sonucunda düşük ağırlık merkezi sayesinde sağlam ve dik bir his verir.

KonaElektriğin kabini, gazla çalışan muadili içinde bulunanla hemen hemen aynı: Kaliteli malzemelerden yapılmış, konforlu ve zengin özelliklere sahip. Arka koltuk ve bagaj, alt kompakt crossover standartlarına göre dar, ancak Kona en başından bir pil paketini barındıracak şekilde tasarlandığından Elektriğin içinde standart modelden daha küçük değil. Bagaj alanı da normal Kona ile aynı; Arka koltuklar yerindeyken beş, koltuklar katlanmış durumdayken toplam 15 bavul sığabilecek hacimde.

hyundai-kona-elektrik-6-9ctg.png.webp



üm modeller, Apple CarPlay ve Android Auto özelliğine sahip dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ve 10,3 inç yeniden yapılandırılabilir dijital gösterge ekranı ile gelir; Temel SEL modelleri 8,0 inç dokunmatik ekranla gelirken, Limited'e yükseltme navigasyonlu 10,3 inçlik bir ekran ekler. Altı hoparlörlü ses sistemi standart olarak sunulurken, Limited model çok daha zengin ses veren sekiz hoparlörlü Infinity ses sistemi ile gelir.

Kör nokta izleme ve otomatik acil frenleme tüm seride standarttır, ancak uyarlanabilir hız sabitleyici yalnızca en üst düzey Sınırlı modelde sunuyor. Temel güvenlik özellikleri şunlar:

İleri çarpışma uyarılı standart otomatik acil frenleme



· Şeritte kalma yardımı ile standart şeritten ayrılma uyarısı



· Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici ve yaya algılama

Kona Elektrik’in satış fiyatı ise ;136 bg gücündeki versiyonu içinı 487.000 TL olarak açıklandı. 204 bg güç üretebilen 64 kWh'lik bataryaya sahip model 734.000 TL'lik fiyatla satışa sunulacak. Ek olarak, model fark etmeksizin aracı satın alan müşterilere 250 dakikalık şarj süresi hediye edilecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst