gittigidiyor

En yüksek ve en düşük internet hızı sunan firmalar belli oldu....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
İnternet kullanıcılarının vazgeçilmez duraklarından olan Speedtest, 2021’in 4. çeyreği için Türkiye’de en hızlı ve en yavaş interneti sunan sağlayıcıları açıkladı. Liste, hem mobil internet hem de sabit internet sağlayıcılarını kapsayacak şekilde paylaşıldı.

Yayımlanan rapora göre Türkiye’de en hızlı mobil internet sağlayıcısı Turkcell oldu. Üç büyük operatör arasında bulunan Vodafone ise internet hızı ve gecikme süresi konusunda Turkcell’in ve Türk Telekom’un ciddi düzeyde gerisinde kaldı.

Sabit internet sağlayıcılarında ise lider TurkNet olurken, Türk Telekom, müşterilerine en düşük hız sunan sağlayıcı oldu.

Ortalama internet hızının en yüksek olduğu şehirse İstanbul oldu. Megakenti; Ankara, Bursa, İzmir ve Adana takip etti.

Türkiye’de mobil internete erişim sağlayan cihazlarda en hızlı indirme hızı sunan cihazlar ise Apple cihazları oldu. Apple, ortalama 59,20 Mbps hız sunarken bu değer, Apple’ı takip eden Samsung’ta 45,02 Mbps olarak beliirlendi.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI MOBİL İNTERNET SAĞLAYICILARI

-
Turkcell – 71,49 puan

- Türk Telekom – 41,19 puan

- Vodafone – 23,79 puan

MOBİL İNTERNETTE GECİKME SIRALAMASI

-
Türk Telekom – 27 milisaniye

- Turkcell – 30 milisaniye

- Vodafone – 49 milisaniye

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI SABİT / KABLO İNTERNET SAĞLAYICILARI

-
TurkNet – 44,60 puan

- Türksat Kablo – 36,79 puan

- Turkcell – 34,51 puan

- Vodafone – 24,98 puan

- Türk Telekom – 19,66 puan

SABİT İNTERNETTE GECİKME SIRALAMASI

-
Türksat Kablo – 14 milisaniye

- TurkNet – 17 milisaniye

- Turkcell – 20 milisaniye

- Türk Telekom – 23 milisaniye

- Vodafone – 35 milisaniye

Listede görülen ‘puan’, ‘Speed Score (Hız puanı)’ yerine kullanıldı. Speedtest, bu puanlamayı indirme ve yükleme hızlarını değerlendirerek ortaya koyuyor. Puanın %90’ını indirme, %10’unu yükleme hızı oluşturuyor.

Türkiye, 31,43 Mbps ortalama mobil internet hızıyla dünyada 59. sırada, 26,87 Mbps ortalama sabit internet hızıyla da dünyada 105. sırada yer alıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst