gittigidiyor

Engelliye araçta limit 1 milyon TL’ye çıkıyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Bu kapsamda, 2023 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki yılın yani 2023 yılının vergi, harç ve cezalarının ne kadar arttırılacağı anlamına da gelen bu oran aynı zamanda engellilerin ÖTV’siz satın alabileceği araç üst limitini de belirliyor. Yeni oran dikkate alındığında, 2022 yılında 450 bin 500 TL olarak uygulanan ÖTV muafiyetli araç limiti yüzde 122.9 artışla 1 milyon 4 bin TL’ye yükseliyor. Buna göre, Engelli Vatandaşlar 2023 yılından itibaren vergiler dahil fiyatı 1 milyon 4 bin TL’yi ve motor hacmi 1.6 litreyi geçmeyen otomobilleri satın alabilecek.



ORAN DEĞİŞİR Mİ?​

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden değerleme oranını attırma veya azaltma yetkisini de kullanabiliyor. Öyle ki, Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50 azaltma ve yüzde 50 arttırma yetkisi bulunuyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ise Cumhurbaşkanı’nın artırma yetkisi yüzde 50 olmakla birlikte, indirme yetkisi yüzde 80 düzeyinde. Engelliler için belirlenen ÖTV limitinde ise bu oranın değişmesi beklenmiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst