gittigidiyor

Erdoğan’a facebook’tan hakarete 1 yıl hapis

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Konum
ankara
Facebook'ta Başbakan Erdoğan hakkında bir şey yazarken bir kez daha düşünün...

Konya'da alışveriş merkezinde çalışan, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Osman Garip, Gezi protestoları sırasında Facebook’taki hesabından Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla, 7’nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Hakaret içeren sözleri kendisinin paylaşmadığını ve sayfasının hack’lenmiş olabileceğini öne süren Garip, karara itiraz edeceğini söyledi. Gözaltına alındıktan sonra ilk çalıştığı işyerinden ayrılmak zorunda kaldığını ve başka bir alışveriş merkezinde çalışmaya başladığını anlatan Garip, “Sosyal paylaşım sitesindeki sayfamın başına ‘T.C.’ ekledim diye izlenip takip edildiğimi düşünüyorum. Cumhuriyet sevdam yüzünden bu duruma düştüm. Bunun bir hesaplaşma olduğunu düşünüyorum” dedi. Konya Barosu’na kayıtlı avukat Hüsnü Yıldırımer de, konuyla ilgili şunları söyledi: “Facebook’ta da olsa bir kişiye yapılan hakeret suçtur. Yayınlanan hakaretin hangi bilgisayardan yapıldığı da ‘IP’ adresi tespitiyle gerçekleşir ve suçlu kim olduğu saptanır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına dair karar da CMK’nın 231/5 ve devamı maddelerdeki şartlardan birini taşımıyorsa, hakim hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına dair karar verebilir. Ancak, bahsi geçen davada ‘CMK’nın 231/6-b maddelerindeki şartların oluşmadığı anlaşılmakla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığı’ kararı verilmiştir. Bu maddeye göre karar verebilmesi için de sanığın psikoloğa gitmesi lazım. Adli rapor alınması gerekir. Hissi bir karar verilmiş olabilir.”

DHA


Kaynak : http://www.haber3.com/erdogana-facebooktan-hakarete-1-yil-hapis-haberi-2313306h.htm#ixzz2knVYKGno
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst