gittigidiyor

ESET NOD32 Antivirus Nasıl Kullanılır? (Resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
eset-nod32-antivirus-7-son-surum-indir-3.png

ESET NOD32 Antivirüs Kullanımı


ESET NOD32 Antivirüs
kurulumunu yaptıktan sonra sol bölüme girdiğinizde
Koruma Durumu, Bilgisayar Taraması, Güncelle, Ayarlar ve Yardım – Destek
seçenekleri sizi karşılayacaktır. Kullanıcı arabiriminde
Standart ve Gelişmiş modlar
altında seçim yapabileceğiniz gibi sol atta yer alan
Görüntüle
kısmında dilediğiniz
Mod
’a geçiş yapabilirsiniz.

Standart Mod
da genel işlemlere yönelik özellikleri görebilirsiniz.
Gelişmiş mod
da ise
Araçlar
ve
Karantina
gibi seçenekler görünecek, temel ayarların yapılmasına izin verilecektir.
eset-kullan%C4%B1m%C4%B1-1.png

Sistem İşlemlerini Denetleme

Programa ilişkin sistem durumu hakkında bilgi almak için
Koruma Durumu
bölümüne tıklayın ve programın son haline göz atın.

Program Çalışmaz ise Yapılacaklar

ESET NOD32 ana ekranında programın hata vermesi ya da çalışmaması durumunda yapmanız gerekenlerle ilgili çözüm önerileri sunulacaktır.

Kullanıcı Adı ve Parola Girişi

ESET’in tüm özelliklerini tam anlamıyla kullanabilmeniz için
Deneme Lisansı
ya da
Tam sürüm
ü aktif etmeniz gerekir. Ana program ekranında
Güncelle
bölümüne basın ve
Kullanıcı Adı – Parola
bilgilerinizi girin. Bilgilerin doğru olması durumunda Lisans ilişkin ayrıntılar görünecektir.

Güncelleme Durumu Hakkında

ESET standart kurulum sonrasında sessiz bir şekilde güncelleme yapmaktadır. Fakat zaman, zaman güncelleme hataları oluşabilir. Bunun için gelişmiş kurulum penceresine göz atmanız gerekmektedir. Ana ekranda F5’e basın açılan bölümde Güncelle sekmesi altında ayarları yapılandırın.

Bilgisayar Taraması Hakkında

Standart olarak ESET sürekli bilgisayarınızı takip altında tutar. Fakat isteğe bağlı bir tarama yapmak istiyorsanız sol bölümde bulunan Bilgisayar Taramasına tıkladıktan sonra
Smart Tarama ya da Özel Tarama
seçeneklerinden birini seçiniz.

Proxy Sunucu Kurulumu

Bir Proxy sunucusu ile internete bağlanıyorsanız bunu ESET üzerinde tanımlamanız gerekir. Ayarları yapılandırmak için F5 ile gelişmiş ayarlara girin ve Proxy sunucu ayarlarını yapılandırın.


Eset%2BSmart%2BSecurity%2BSerial%2BKey%2B2015.png

@mehmetkarahanlı@

Henüz ESET NOD32 indirmediyseniz aşağıdaki indirme linkini kullanın.
transparent.gif
ESET NOD32 Antivirus


İNDİR
192358756_tn30_0.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ESET NOD32 Antivirus Nasıl Güncellenir? (Resimli Anlatım)


Antivirus-Eset-NOD32-Computer.jpg

ESET NOD32 Güncelleme


Antivirüs – Güvenlik testi sıralamalarında son dönemde bir düşüş yaşasa da
ESET
en gelişmiş güvenlik yazılımlarından birisidir. Anlık olarak güncellenen virüs imza veritabanı,
geniş kapsamlı koruma
sı ve
sessiz çalışan
altyapısı ESET’in son derece popüler bir yazılım haline gelmesini sağlıyor. Ancak zaman, zaman güncellemeye yönelik sorunlar yaşıyorsanız aşağıda yer alan
ESET NOD32 güncelleme
rehberine ulaşabilirsiniz.

ESET NOD32 Nasıl Güncellenir?

Virüs imza veritabanı ve güvenlik modüllerinin sürekli güncellenmesi kötü amaçlı yazılımlara karşı programın, bilgisayarınızı sürekli korumasını sağlayacaktır. Düzenli olarak ESET, bu güncelleme işlemini yapıyor olsa da zaman, zaman hatalar oluşabilir. Bu gibi durumlarda elle güncelleme yapmak için ESET’i açtıktan sonra ana menüde bulunan
Güncelle
sekmesine tıklayın. Daha önce
kullanıcı adı ve parola
bilgilerini girmemiş iseniz bu bilgileri ilgili ekrana yazın. İkinci adımda “
virüs imza veritabanını güncelle
” butonuna basarak güncelleme işlemini yapın.

Gelişmiş kurulum penceresi üzerinde diğer ayarlar ve güncelleme seçeneklerine program üzerinde
F5
tuşuna basarak ulaşabilirsiniz. Burada güncellemenin otomatik yapılması için
Öğe Güncelleme Sunucusunu Otomatik Seç
bölümünü onaylamanız gerekir. Gelişmiş güncelleme ayarları altında diğer güncelleme seçeneklerine de ulaşabilirsiniz.



@mehmetkarahanlı@

ESET NOD32 Antivirus İndir

transparent.gif
ESET NOD32 Antivirus


İNDİR


robot.jpeg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
EAV7.png

Zararlı yazılımlar hiç şüphesiz en kolay e-posta yolu ile hedeflerine ulaşıyorlar. Güvenlik yazılımı şirketi ESET, yeni bir zararlı yazılım türünü açıkladı.

eset_yazilim_g%C3%BCvenligi_620x280.jpg

ESET, e-posta yoluyla bulaşan yeni bir fidye yazılımı tespit etti. Nemucod adlı bu zararlı yazılım, zip dosyaları içeren e-mailler aracılığıyla yayılıyor. Online fatura ya da mahkeme celbi gibi resmi görünümlü belge olarak gelen bu e-postaların eklentilerini açan kişilerin bilgisayarları kilitleniyor, dosyaları şifreleniyor ardından şifreyi kırmak için fidye talep ediliyor.

Kullanıcıyı kandırarak, bilgisayar sistemlerine şifre-fidye yazılımı bulaştırmak, ardından da bunu düzeltmek için para talep etmek, bir süredir tüm dünyada siber suçluların en çok tercih ettiği suç yöntemi haline dönüştü. Son üç yıldır Cryptolocker, bu konudaki en popüler yazılım olarak öne çıkarken, bu yazılımın pek çok türevi de ortaya çıkmaya başladı.


Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, bu türevlerden biri olan Nemucod hakkında uyarıda bulundu. Teknik adıyla “JS/TrojanDownloader.Nemucod“ olarak etiketlenen bu zararlı yazılım, Avrupa, Kuzey Amerika, Avustralya ve Japonya’da yüksek oranda görüldü.
eset-windows-10.jpg


Güvenilir görünümlü belge olarak geliyor

Nemucod, zip dosyaları içeren e-postalar aracılığıyla yayılıyor. Bu e-postalar, online fatura, mahkeme celbi gibi resmi ve güvenilir görünümlü belgeler olarak geliyor ve böylece merak uyandırıyor. Kullanıcı, aslında sadece bir Javascript dosyası içeren ama zararlı yazılım bulaşmış olan eklentiyi açmaya yönlendiriliyor. Eklenti tıklandığında Nemucod indirme ve yükleme işlemi gerçekleştirerek, kurbanın bilgisayarına yerleşiyor. Nemucod, bu noktada fidye yazılımlarının indirilmesine yolu açıyor.

Nasıl korunmalı?

Peter Stancik, bu tehditten korunmak için şu uyarılarda bulunuyor:


  • Bilinmeyen kişilerden gelen e-mailleri açmayın. Temkinli olun.
  • Bilgilerinizi düzenli olarak yedekleyin. Eğer enfekte olursanız bu sayede dosyalarınızı kurtarabilirsiniz. Zararlı yazılımdan korunmak için harici disk veya depolama aygıtınızı bilgisayara bağlı tutmayın.
  • Kullandığınız yazılımlarınızı düzenli olarak güncelleyin. Eğer hala Windows XP kullanıyorsanız, işletim sisteminizi desteklenen sürümlerle değiştirin.
  • Güvenlik yazılımlarının da en son sürüme güncellenmiş olduğundan emin olun.
  • Güncel ve proaktif bir güvenlik yazılımı kullanın. Güncel ESET çözümlerini kullananlar, fidye yazılımlarını engelleyecek şekilde korunmaktadır.
ESET Güvenlik Araştırmacısı Peter Stancik’in verdiği bilgiye göre “Nemucod bulaştığı sisteme genellikle TeslaCyrpt ya da Locky gibi fidye yazılımları yüklüyor. Bu yazılımlarla birlikte de kurbanın bilgisayarını kitleyerek, dosyaları şifreliyor. Ardından da siber saldırganın komutu üzerine şifreyi kırmak için fidye talebinde bulunuyor.
EAV7.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Netmarble Türkiye ve ESET, dijital oyun tutkunlarını siber saldırılardan korumak üzere önemli bir kampanyaya imza attı.[/h]Kampanya ESET ve Netmarble Türkiye işbirliğiyle “daha güvenli ve daha keyifli oyun deneyimi” amacıyla 15 Aralık 2016 itibarıyla başlatıldı. Wolfteam, Cengiz Han 2, MStar, Goley, Rakion gibi Joygame PC oyunlarında 50.000 Joypara (JP) ve üzeri alışverişlerde oyunculara ESET Multi-Device Security’nin 3 aylık lisanslı ürünü hediye ediliyor.
En kapsamlı koruma: ESET Multi-Device Security
ESET, dünyadaki 100 milyonu aşkın kullanıcıya dijital güvenlik sunuyor. ESET’in en kapsamlı güvenlik yazılımı olan ESET Multi-Device Security ise internet bağlantılı tüm cihazları tek lisansla koruma altına almasıyla öne çıkıyor. Bilgisayar, Android sistemli telefon veya tablet, tek yazılımla senkronize oluyor ve virüs, solucan, truva atı, bootnet, rootkit gibi internetten gelebilecek zararlı yazılımlara karşı ESET güvencesiyle korunuyor.
Oyun Modu (Gamer Mode)
Geniş kapsamlı antivirüs ve antispyware özellikler içeren ESET Multi-Device Security, oyun modu özelliği sayesinde de internet bağlantılı oyunlarda performansı düşürmeden güvenlik sağlıyor. Güvenlik yazılımı, oyun modunda sistem kaynaklarını korumak için “sessiz moda” geçiyor, uyarı pencerelerini kapatıyor ve güncellemeleri oyun sırasında değil, sonrasında gerçekleştiriyor. Böylece oyuncu, sistemin oyun performansından tam olarak faydalanmaya devam ediyor.
Kesintisiz teknik destek
ESET Multi-Device Security ayrıca Geliştirilmiş İstismar Önleyici, Botnet Koruması, İstismar Engelleyici, Kimlik Avı Koruması, Bankacılık ve Ödeme Koruması, Ebeveyn Kontrolü ve ESET tarafından Türkçe olarak sunulan 7/24 teknik destek hizmetiyle de öne çıkıyor.
Kampanyayla ilgili daha ayrıntılı bilgi için buradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst