gittigidiyor

Eski Laptopunuzu Hızlandırın

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Laptop Bakımı ile hızlandırma, laptop hızlandırma,laptop hızı.

Bilgisayarların zaman geçtikçe yavaşlamasının birkaç nedeni vardır. İşletim sistemlerinin zaman içinde daha fazla kaynak tüketmesi, donanımın eskimesi, yeni çıkan çeşitli program ve uygulamaların kullanılmak istenmesi vb.
Ancak eski model laptopunuzu tekrar yeni gibi çalışmasını sağlamanız mümkün. Bunun için izlemeniz gereken birkaç yolumuz var.
Bilgisayarı temizleme:

Bilgisayarların tümü zaman içinde toz ve kir biriktirirler.
Birkaç senelik laptop'unuzun toz içinde boğuluyor olma ihtimali yüksektir.

Toz, laptopun iç havalandırmasına engel olup sıcaklığın artmasına neden olur ve bu da laptopta performansı düşürür. Laptop'ları temizlemek çok da zor bir iş değil. Tüm laptop'ların iç bölümüne alt kapağını açarak erişebilirsiniz.

Bunun için genellikle bir tornavida yardımıyla birkaç vidayı sökmeniz gerekir.
Bilgisayarınızın iç kısmına ulaştığınızda basınçlı hava ile tozu dışarıya atabilirsiniz. Böylecee laptop'unuza ilk günkü performansına yakın bir performans kazandırmanız mümkün olacaktır.

İşletim sistemini değiştirin:
İşletim sistemleri zaman içinde yavaşlamalar olur ve hatta düzgün çalışmaz bir hale bile gelebilir. İşletim sisteminizi yeniden yüklemeyi düşünüyorsanız, onu değiştirmeyi de göz önünde bulundurabilirsiniz. Windows Xp veya Windows Vista gibi eski bir işletim sistemi kullanıyorsanız, Windows 7'ye geçmek iyi bir fikir olabilir. Veya Linux gibi farklı bir işletim sistemi denemek isteyebilirsiniz.

Daha fazla RAM Ekleyin:
Yeni işletim sistemleri, genellikle işlemci gücünün yetmemesi nedeniyle değil, ram (bellek) yetersizliği nedeniyle yavaşlarlar. Birçok laptop'un RAM'lerini değiştirmek için genellikle alt taraflarındaki bir iki vidayı sökmeniz ve ilgili kapağı çıkarmanız yeterli olur. Yükselteceğiniz
RAM
miktarının en az 4GB olmasını tavsiye ediyoruz.

Bir kablosuz bağdaştırıcı (Wi-fi) alın:
802.11g standardını kullanan eski bir laptop'a sahipseniz, bir 802.11n USB 2.0 bağdaştırıcısı satın alarak kablosuz
ağ bağlantınız
ı hızlandırabilirsiniz.

SSD kullanın:
Birçok laptop, yavaş bir veri aktarım hızına sahip olan 5400RPM'lik
sabit disk
lerle geliyor. Mekanik parçalara sahip olmayan SSD disklere yükselterek veri aktarım hızınızı katlamanız mümkün.
Bu da laptopun performasınız bir hayli artıracaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst