gittigidiyor

Eski Oyun Kumandaları Yeni Oyunlarla Nasıl Kullanılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Yeni oyunlara eski DirectInput kumandalarınızı tanıtamıyorsanız üzülmeyin, XInput desteği için kumandanızı değiştirmenize gerek yok.

Söz konusu oyun kumandaları olduğunda öne çıkan iki adet API var. İlki, Microsoft tarafından Xbox 360’ın çıkışıyla birlikte sunulan ve PC oyunlarının %90’ı tarafından yerel olarak desteklenen XInput. Diğeri ise çoğu oyun kumandasının kullandığı DirectInput. Bu API’yi kullanan kumandalar yine ciddi oranda desteklense de, XInput kumandaların sahip olduğu ayrıcalıklara sahip değiller. Son zamanlarda çıkan oyunlardan bazıları ise eski kumandaların sahip olduğu DirectInput desteğini tamamen ortadan kaldırmış. Peki bu durum, eski oyun kumandalarınızı atmanız gerektiği anlamına mı geliyor?
Sahip olduğunuz kumandanın özelliklerine göre bu sorunu aşmak için iki yöntem var. İlki, bazı üst düzey kumandalarda bulunan API anahtarını XInput’a çevirmek. Örnek olarak Logitech F710 kumandasını verebiliriz. Kumandanın üst kısmındaki anahtarı XInput değerine getirdiğinizde kumanda, kendisini bir Xbox 360 kumandası olarak tanıtıyor ve ayrıca tuş haritalandırması yapmadan oyuna başlayabiliyorsunuz.

Eğer kumandanızda API anahtarı bulunmuyorsa, yardımınıza x360ce koşuyor. Bu ufak ama inanılmaz faydalı uygulama sayesinde DirectInput kumandanızı bir Xbox 360 kumandası olarak bilgisayara tanıtmanız mümkün. Kurulum işlemi oldukça kolay, ancak her oyun için işlemleri tekrarlamak ve oyunların XInput.dll dosyalarını yenilemek gerekiyor.
Her tuşu tek tek istediğiniz XInput karşılığına atayabileceğiniz x360ce, bünyesinde barındırdığı popüler kumandalar bölümüyle de dikkat çekiyor. Eğer listedeki kumandalardan birine sahipseniz, daha önceden o kumanda için oluşturulmuş ayarları doğrudan uygulayabilir ve kumandanızı istediğiniz oyunda kullanabilirsiniz.

Kumandanız listede olmasa bile, kendi kumandanızı tanıttıktan sonra, eğer varsa başka kullanıcılar tarafından hazırlanan ayarları yüklemeniz de mümkün. Elbette kumandanızın bütün ayarlarını elle yapmak da seçenekler arasında. Titreşimden analog kol hassasiyetine x360ce, oldukça geniş bir kişiselleştirme yelpazesi sunuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst