Fitre için SMS kampanyası başlatan Diyanet’e tepkiler çığ gibi büyüyor!
07:13 - 26 Şubat 2025 | Güncelleme: 07:30 - 26 Şubat 2025
130 milyar lira bütçeye sahip Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında vatandaşlardan SMS yoluyla fitre bağışı talep etti. Bir SMS’in 180 lira olduğu kampanya, kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, Diyanet’in yurt içi ve Gazze’de toplam 2,5 milyon kişiye yardım ulaştıracağı açıklandı.
Cem YILDIRIM
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayında vatandaşlardan SMS ile fitre bağışı yapmalarını istedi. Açıklamaya göre, bir kısa mesajın bedeli 180 lira olarak belirlendi. Diyanet'in bu çağrısı, sosyal medyada tartışma yaratırken, bazı vatandaşlar yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle bağış yapmanın zor olduğunu ifade etti.
GAZZE’DE 250 BİN KİŞİYE İFTAR
Diyanet, Ramazan ayı boyunca Gazze'de 250 bin kişiye iftar ve sahurda yemek dağıtılacağını duyurdu. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla gerçekleştirilecek yardım kampanyasında, savaş mağdurlarına gıda paketi ve sıcak yemek sağlanacağı belirtildi.
450 MİLYON LİRALIK RAMAZAN YARDIMI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı Ramazan yardımları kapsamında toplamda 2 milyon 500 bin ihtiyaç sahibine ulaşacaklarını söyledi. Yapılacak yardımlar arasında gıda paketleri, alışveriş yardım kartları ve bayramlık kıyafet desteği bulunuyor. Erbaş, yurt içindeki 135 bin ihtiyaç sahibine de iftar verileceğini açıkladı.
TEPKİLER: "EVE LAZIM OLAN CAMİYE HARAMDIR"
Vatandaşlar, Diyanet’in yüksek bütçesine rağmen halktan fitre bağışı istemesine tepki gösterdi. Sosyal medyada, "Eve lazım olan camiye haramdır" sözleriyle tepkilerini dile getiren kullanıcılar, ekonomik zorlukların arttığı bir dönemde böyle bir çağrının yanlış olduğunu savundu.